Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ         Μεσολόγγι 2 Σεπτεμβρίου 2012 
Σπ. Μουστακλή 20 Αρ. Πρωτ. 278 
Τ. Κ. 30200 Μεσολόγγι 
Πληροφορίες: Πρόεδρος Προς: Τοπικό Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο. 
Κιν. 6972706793 
Θέμα: «ΠΛΕΥΡΩΝΙΑ 2012» 
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΠΛΕΥΡΩΝΙΑ 2012», που για 15η συνεχή χρονιά διοργανώνει ο Λαογραφικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου. 
Ο Σύλλογός μας, συνεπής στο καλοκαιρινό ραντεβού του με τον πολιτισμό και τους φίλους του – διοργάνωσε με επιτυχία στο Θέατρο του Λιμανιού στο Μεσολόγγι, τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, τη μουσικοθεατρική παράσταση, «ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που αποτελείται από τα διηγήματα «Μοιρολόγι Φώκιας», «Έρως – Ήρως» και «Άνθος του γιαλού», με.... τον Τάκη Χρυσικάκο και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, οι οποίοι ερμήνευσαν αρμονικά ένα θεματικό σύνολο λόγου και μουσικής. Ο Τάκης Χρυσικάκος έκανε την έκπληξη, ερμήνευσε Παπαδιαμάντη με πολύ συναισθηματική φόρτιση και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων τραγούδησε τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια του.
 Η δεύτερη εκδήλωση  έγινε την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Ήταν μια βραδιά «σπαρμένη μάγια» κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι που όλοι απολαύσαμε για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα το μπλε φεγγάρι. Το όνομα οφείλεται στην σπανιότητα του φαινομένου (δύο πανσέληνοι σε ένα μήνα).  Το ίδιο φαινόμενο συνέβη το 1999 και θα ξανασυμβεί το 2018.
Το θέατρο του Λιμανιού γέμισε από κόσμο που διασκέδασαν με τραγούδια από την «Λαϊκή Ορχήστρα της Πάτρας».  Ήταν ένα σεργιάνι στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι  και ενθουσίασε το κοινό που συμμετείχε σιγοτραγουδώντας. Προς το τέλος του προγράμματος ο φίλος μας Πέτρος Παρράς κάνει την έκπληξη, παίρνοντας το μικρόφωνο, ξεκίνησε το δικό του πρόγραμμα που παρατάθηκε κατά μισή ώρα ανεβάζοντας το κέφι μέχρι… το φεγγάρι, ενώ στην πίστα η μικρή μας φίλη «έριχνε» τις ζεϊμπεκές της καταχειροκροτούμενη από τον κόσμο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα με το τραγούδι, «Σ΄αγαπώ, γιατί είσαι ωραία», που ήταν αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες της βραδιάς από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Ήταν μια καταπληκτική βραδιά η τελευταία γι΄ αυτό το καλοκαίρι του 2012 και όλη μας υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με μουσική διάθεση.      
Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος  Σιάσος  ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για  την παρουσία τους στις  εκδηλώσεις «ΠΛΕΥΡΩΝΙΑ  2012». Για  την ορχήστρα είπε, αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο για το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα τους που ενθουσίασε τον κόσμο.  Τόνισε δε ότι όλοι θα πρέπει να αγκαλιάσουν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους γιατί αυτοί παράγουν στην  περιοχή έργο πολιτιστικό και κοινωνικό.   Τέλος   ευχαρίστησε όλους  τους χορηγούς των εκδηλώσεων καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας.
        Παρά τις όποιες δυσκολίες…  απ΄όπου κι αν προέρχονται, ο Λαογραφικός Σύλλογος θα συνεχίσει τις προσπάθειές του συνεισφέροντας στα Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Κι αυτό, γιατί εμείς προτάσσουμε την αγάπη μας για το Μεσολόγγι.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Σύλλογός μας, συνεπής στο καλοκαιρινό ραντεβού του με τον πολιτισμό και τους φίλους του – διοργάνωσε με επιτυχία στο Θέατρο του Λιμανιού στο Μεσολόγγι, τη Δευτέρα 9   Αυγούστου, τη μουσικοθεατρική παράσταση, «ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ»  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που αποτελείται από τα διηγήματα «Μοιρολόγι Φώκιας», «Έρως – Ήρως» και «Άνθος του γιαλού», με τον Τάκη Χρυσικάκο και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, οι οποίοι ερμήνευσαν αρμονικά ένα θεματικό σύνολο λόγου και μουσικής.  Ο Τάκης Χρυσικάκος έκανε την έκπληξη, ερμήνευσε Παπαδιαμάντη με πολύ συναισθηματική φόρτιση και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων τραγούδησε τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ