Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: 112 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ


Πάτρα, 18 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου με θέμα την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», συνεκλήθη το απόγευμα της Δευτέρας στην Περιφέρεια.
Η δράση αυτή υλοποιείται μετά την προγραμματική σύμβαση που έχουν συνυπογράψει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ινστιτούτο για την οδική ασφάλεια «Πάνος Μυλωνάς».
 Το πρόγραμμα θα απορροφήσει 112 άνεργους διαφόρων ειδικοτήτων με πεντάμηνη σύμβαση οι οποίοι θα κατανεμηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας. Ειδικότερα, το πρόγραμμα αναφέρεται στην οδική ασφάλεια, στην εκπαίδευση και στην μελέτη συνθηκών κυκλοφορίας σε μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία, όπως σχολεία κ.α.
Να σημειωθεί ότι οι Δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα είναι: ...
Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Αιγιαλείας, Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπάκτου. Η επιλογή των ωφελούμενων, 60 για την Αχαΐα και 52 για την Αιτωλοακαρνανία θα γίνει μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών από το ΑΣΕΠ.
«Η υλοποίηση αυτής της δράσης μας δίνει τη δυνατότητα κατ’ αρχάς να δώσουμε δουλειά σε 112 συμπολίτες μας και ταυτόχρονα να εργαστούμε για την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, κυρίως μαθητών, ώστε να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις για την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά. Επιπλέον, μας δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούμε με Δήμους της Περιφέρειας για τη βελτίωση, την μελέτη και ανάδειξη μειονεκτικών σημείων, επικίνδυνων τόσο για του πεζούς όσο και του εποχούμενους», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος προσθέτοντας ότι «η συμβολή των συμπολιτών που θα απασχοληθούν στη δράση θα είναι σημαντική  στην προσπάθεια που καταβάλλεται  απ’ όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς για την ασφαλή οδήγηση».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, εκ μέρους του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» η κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Φίλιας και Χρήστος Λέγκας, ο Αντιδήμαρχος Αιγίου Στάθης Τσούκαλος, ο Βασίλης Δρυλλής εκ μέρους του Δήμου Αμφιλοχίας, οι Παναγιώτης Μητρούλιας και Βασίλης Διαμαντόπουλος εκ μέρους της Τροχαίας Πατρών και της Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων, ο Πανταζής Ράμμος εκ μέρους της Τροχαίας Ναυπάκτου, ο συγκοινωνιολόγος Νίκος Μηλιώνης, η Άννα Ρούσσου από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα στελέχη του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» Βασίλης Σταματόπουλος, Μαρία Νιωτάκη και Δέσποινα Κοντορίζου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ