Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι “καίγονται” από τη σύνταξη στα 67


Το μέτρο αυτό θα ωθήσει χιλιάδες εργαζόμενους σε έξοδο, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις και να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων έως το 2015. Τι σημαίνει το νέο καθεστώς για τα Ταμεία του Δημοσίου.

Αύξηση του εργάσιμου βίου κατά δύο χρόνια με ένταξη στα νέα αυξημένα συνταξιοδοτικά όρια, που αναμένεται να αποφασιστούν από την κυβέρνηση, θα προβλέπεται ως “πέναλτι” για όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 και δεν θα ενταχθούν στο ....
πρόγραμμα συνταξιοδοτικής ωρίμανσης.
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει κίνητρο προκειμένου να “ωθήσει” προς τη σύνταξη χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και να αποφύγει τις απολύσεις, επιτυγχάνοντας τον στόχο των 150.000 φυσικών αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος” το νέο καθεστώς που θα οδηγήσει σε μαζική έξοδο από το Δημόσιο αναμένεται να λειτουργήσει ως “βόμβα” στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων του Δημοσίου. Αυτή τη στιγμή περίπου ... 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για σύνταξη και μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσουν. Μια μαζική έξοδος στη σύνταξη όμως θα δώσει τη χαριστική βολή στους ασφαλιστικούς φορείς των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η δημιουργία νέων ελλειμμάτων θα δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο καθώς θα πρέπει να υπάρξουν νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη των ασφαλιστικών φορέων.
Στη χειρότερη μοίρα θα βρεθεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων το οποίο έχει ήδη χάσει τη μάχη με τα ελλείμματα και βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 50.000 αιτήσεις για το βοήθημα και η “μαύρη τρύπα” αγγίζει τα δύο δισ. ευρώ.
Σε περίπτωση που αποχωρήσουν 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι ο φορέας πρόνοιας θα πρέπει να βρει ένα επιπλέον ποσό της τάξης των τριών δισ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή θα αναζητούνται πέντε δισ. ευρώ για την καταβολή του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους!
Επίσης μια τέτοια μαζική “έξοδος” στη σύνταξη θα μετέτρεπε αμέσως σε ελλειμματικά και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία του δημόσιου τομέα.
Πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ