Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Παραλύουν» τα δικαστήρια


Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου ενδέχεται να συνεχιστεί η διακοπή των συνεδριάσεων από τις 10.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, σύμφωνα με την πρόταση για παράταση των κινητοποιήσεων στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Παράλληλα, οι δικαστές άρχισαν να ζητούν από την πολιτεία να τους εξασφαλίσει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή στον χώρο των δικαστηρίων, ώστε να εργάζονται μόνο εκεί και ....
μόνο εντός του νομίμου ωραρίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις του συνταγματικά κατοχυρωμένου μισθολογίου των δικαστικών λειτουργών, εάν τελικά πραγματοποιηθούν, πέραν της αντισυνταγματικότητάς τους, δημιουργούν στους δικαστές πραγματική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων τους, κατά το μέρος που απαιτούν την κάλυψη των εξόδων με δικές τους δαπάνες, όπως γίνεται μέχρι τώρα».
Για τον λόγο αυτόν -όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν η πρόεδρος ΕΔΕ αρεοπαγίτης Β. Θάνου - Χριστοφίλου και ο γ. γραμματέας πρόεδρος εφετών Γ. Μανωλίδης- οι δικαστές άρχισαν να υποβάλλουν αίτημα προς τους διευθύνοντες τα δικαστήρια για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή εντός του χώρου του οικείου δικαστηρίου, όπου αποκλειστικά και μόνο θα παρέχουν στο εξής τις υπηρεσίες τους.
Οι δικαστές από τις 10 Σεπτεμβρίου έχουν «παγώσει» τη δημοσίευση των πολιτικών και διοικητικών αποφάσεων πλην των επειγουσών, με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος εκκρεμών υποθέσεων. Το αίτημα για υλικοτεχνική υποδομή, που ξεκίνησε να υποβάλλεται στα δύο μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας (Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών) με μεγάλη συμμετοχή, αναμένεται να ρίξει περαιτέρω τους ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης. Κι αυτό επειδή η αδυναμία της πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο αίτημα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα κριθεί στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΔΕ.
Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ