Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Και οι σπατάλες καλά κρατούν…!!!

Τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλος λόγος, για το πώς το κράτος θα βρει τα 11,5δις ευρώ, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Το κράτος ανήμπορο να μαζέψει τις αδυναμίες του, καταφεύγει τελικά σε μειώσεις συντάξεων, μισθών και γενικά σε περικοπές που αυξάνουν την ύφεση και δεν δείχνουν να υπάρχει «φως στο τούνελ». Βέβαια όταν αναφερόμαστε στο κράτος, δεν εννοούμε μόνο την κεντρική διοίκηση, αλλά όλους τους φορείς εκείνους που.....
έχουν «εξουσία» και συνθέτουν το σύστημα που λέγεται κράτος. Στους φορείς αυτούς ανήκουν και οι Δήμοι, οι οποίοι με το σχέδιο «Καλλικράτης», ενοποιήθηκαν, έγιναν λιγότεροι, με στόχο την οικονομία στις δαπάνες και την καλύτερη λειτουργία τους. Βλέπουμε όμως το αντίθετο να γίνεται και παρόλο την μεγάλη μείωση στον αριθμό των Δήμων της χώρας μας, να μην υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν εργαζόμενοι και σε λίγο να κινδυνεύουν με πραγματικό λουκέτο.
Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;; Μήπως γιατί οι Δήμοι λειτουργούν το ίδιο με την κεντρική διοίκηση και σπαταλούν εδώ και εκεί χρήματα, χωρίς πρόγραμμα και έλεγχο και απλά και λαϊκά «κάνουν πολιτική» με τα χρήματα του λαού;
Διότι μια απλή επίσκεψη αν κάνουμε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», θα δούμε πως οι επιχορηγήσεις από Δήμους σε Συλλόγους και διάφορες άλλες ενώσεις, είναι πολλές και αντίθετες με το πνεύμα της οικονομίας και της κατάστασης που επικρατεί, στην χώρα μας. Δίνονται χρήματα  χωρίς να υπάρχει σχέδιο και χωρίς να προάγουν τον πολιτισμό μας, δίνονται χρήματα απλά και μόνο για να μπορεί, ο κάθε δήμαρχος στο τέλος της τετραετίας, να πει σε κάθε τοπική κοινωνία: «δώσαμε και σε εσάς, δεν σας ξεχάσαμε, άρα ψηφίστε μας και πάλι…».
Με αυτή την τακτική, δεν μπορούμε να βγούμε από την μεγάλη κρίση, αλλά απλά κάνουμε χειρότερη την κατάσταση. Εφαρμόζουν δυστυχώς, παλιές συνταγές, όπως τότε που υπήρχαν λεφτά (δανεικά και άλλα) και σπαταλούνταν αλόγιστα. Δείχνουν να μην μπορούν να προσαρμόσουν τους Δήμους στην νέα τάξη πραγμάτων και να ενεργούν ως «τοπικοί άρχοντες» που το μόνο που κάνουν είναι «πολιτική» και αυτή κακή…!!!

Νίκος Δ. Καβουρίνος
Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά

 « ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (16/09/12)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ