Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ξενιτεύεται… και η ελπίδα των παιδιών μας.

Χρήστος Γερ. Σιάσος
Πίστη και ελπίδα, δύο λέξεις που στηρίζουν και εμψυχώνουν οικογένειες, κοινωνίες, λαούς για αισιοδοξία, όραμα, δημιουργία, πρόοδο για ένα καλύτερο αύριο. Στην ελπίδα ο γονιός στηρίζεται για να ολοκληρώσει τα σχέδιά του για την οικογένεια. Στην ελπίδα ο νέος χτίζει το μέλλον του, τα όνειρά του και βάζει τα θεμέλια για το καινούργιο που θα προκύψει στη ζωή του, μια καλή δουλειά, μια καλή οικογένεια. Δυστυχώς οι πολιτικάντηδες των τελευταίων χρόνων με τα πολλά θα, θα, θα και την ψευδολογία τους, οδήγησαν την κοινωνία μας μισό βήμα πριν από τον γκρεμό, σβήνοντας κάθε ελπίδα για ανάκαμψη από την κατρακύλα που έχει πάρει η Ελλάδα μας.
Μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο βλέπουμε τους νέους, τα παιδιά μας να απαξιούν το κουρασμένο και «βαλτωμένο» πολιτικό σύστημα που... τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε νευρική κρίση, δημαγωγώντας και λαϊκίζοντας λέγοντάς μας ότι οι Ευρωπαίοι του Βορά πρέπει να «δασκαλέψουν» τους Ευρωπαίους του Νότου. Μας γέμισαν ανασφάλεια, γκρίζες μέρες, μας λένε ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία, το ίδιο μας έλεγαν και πριν ένα χρόνο και πριν από δύο χρόνια και πριν από κάμποσα… χρόνια.
Δυστυχώς η γενιά των Κυβερνόντων, η γενιά του Πολυτεχνείου, η δική μας η γενιά, έχει αποτύχει στη διακυβέρνηση της Ελλάδας μας, έχει αποτύχει και μάλιστα με άριστα το δέκα παίρνει δέκα και τόνο στη διαφθορά, στη φοροδιαφυγή και σε ότι έχει σχέση με τις σπατάλες του Δημοσίου γενικά…, δυστυχώς δεν έχουμε το θάρρος να ζητήσουμε ούτε ένα συγνώμη από τη γενιά που «χαντακώσαμε» για πολλά χρόνια, ντροπή μας!!!
Αυτοί που ανδρώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τον Δημόσιο κορβανά είναι αυτοί που ζητούν να εξαφανίσουν τον εργαζόμενο και συνταξιούχο υπάλληλο με κάθε είδος χαράτσι, Δ.Ε.Η., εφορεία κ. τ. λ. έτσι ώστε να μην σηκώσει κεφάλι από τα χρέη της καθημερινότητας. 
Έτσι γίναμε Χώρα χωρίς ελπίδα, Χώρα χωρίς μέλλον, Χώρα χωρίς νέους, γιατί τα παιδιά μας βλέποντας την Πατρίδα τους να Κυβερνάται από εξωγήινους του Βορά!!! να Κυβερνάται από κάθε είδος τρόικες, που στόχο έχουν το «τελείωμα» του Έλληνα, φθάνοντας η ανεργία στα ύψη, η εγκληματικότητα σε ανεξέλεγκτη κατάσταση και τόσα άλλα, έφυγαν για «άλλες πατρίδες» παίρνοντας μαζί τους και την κάθε ελπίδα τους, γιατί, όπως λέμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!!!
Χρήστος Γερ. Σιάσος
Καθηγητής – Μεσολόγγι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ