Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στο «στόχαστρο» ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων

Στο «στόχαστρο» της τρόικας μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς έρχεται νέα δέσμη φορολογικών μέτρων στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων.
«Κεφαλικός» φόρος στους ιδιοκτήτες ακινήτων
Συγκεκριμένα οι εταίροι πρότειναν «κεφαλικό» έκτακτο φόρο σε 1.500.000 φορολογούμενους που εκμισθώνουν ακίνητα και ο οποίος θα ξεκινά από τα 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από ενοίκια. Στέλεχος του υπ. Οικονομικών έλεγε ότι δεν έχει καθοριστεί η κλίμακα της έκτακτης εισφοράς.
Νέοι φόροι στους ελεύθερους επαγγελματίες
Εκτός από αυτό όμως θα υπάρξει και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ελεύθερων επαγγελματιών με συντελεστή 20%-30%, περιλαμβάνει το... φορολογικό πακέτο ύψους 2 δισ. ευρώ που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.
Παράλληλα σχεδιάζεται μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% για τα φυσικά πρόσωπα, με εφαρμογή νέας φορολογικής κλίμακας με περιορισμό των κλιμακίων σε 3 με 4 από 8 που είναι σήμερα ή 4 και κατάργηση της τεκμαρτής και αυτοτελούς φορολογίας.
Οι τρεις εκπρόσωποι ζήτησαν να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ με επιπλέον 2 δισ. ευρώ από τη φορολογία για να διορθωθούν οι αποκλίσεις στον φετινό προϋπολογισμό.
Πέραν της έκτακτης εισφοράς το υπ. Οικονομικών περιέγραψε τους βασικούς άξονες του νέου φορολογικού καθεστώτος.
1. Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται με βάση τον εταιρικό φόρο, ο οποίος θα μειωθεί
2. Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα θα φορολογείται με βάση βιβλία και στοιχεία και θα σταματήσουν να εφαρμόζονται οι τεκμαρτές και αυτοτελείς φορολογίες
3. Εισαγωγή νέας φορολογικής κλίμακας με λιγότερα κλιμάκια
4. Εξίσωση προς τα κάτω των ανώτατων φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα από εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα
5. Διασταυρώσεις και χρήση όλων των «εργαλείων» που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα.
Το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει εκτεταμένες και νέου τύπου διασταυρώσεις με χρήση όλων των σύγχρονων εργαλείων, για να εντοπίσει «κρυφά» και αδήλωτα εισοδήματα, παράνομο πλουτισμό και διακίνηση «μαύρου» χρήματος.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ