Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Δήμος Ασπροποτάμου-Απεραντίων:"Κοινός αγώνας κατά σχεδίου Καλλικράτη"





Την Παρασκευή 30 Απριλίου μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής της δυτικής Ευρυτανίας με πρωτοστάτες τους δημάρχους Απεραντίων κ. Δημήτρη Τάτση και Ασπροποτάμου κ. Χρήστο Τριαντάφυλλο, τον πρώην βουλευτή Ευρυτανίας κ. Δημοσθένη Τσιαμάκη και τον νομαρχιακό σύμβουλο Χρήστο Αρβανίτη, πραγματοποίησαν συνέλευση στις 4 το απόγευμα στην αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης στο Καρπενήσι, όπου έλαβαν ομόφωνες αποφάσεις.
Απαιτούν τη σύσταση δύο δήμων. Έναν με τη συνένωση των δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου και με έδρα τη Γρανίτα. Και έναν δεύτερος με τη συνένωση των δήμων Αγράφων, Βίνιανης και Φραγκίστας. Όσον αφορά την ονομασία του δεύτερου δήμου ή την έδρα του, δεν παίρνουν θέση.
Οι θέσεις των Δημάρχων

Ο δήμαρχος Ασπροποτάμου κ. Χρήστος Τριαντάφυλλος, αφού επανέλαβε το ιστορικό γεγονός ότι ο Καλλικράτης ήταν κουτσός, πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση με την συγκεκριμένη πρόταση είναι και τυφλή και κουφή, προκαλώντας και τη συναίνεση των υπολοίπων. Επιπροσθέτως για την ανακοίνωση των δύο δήμων, καταλόγισε μεγάλες πολιτικές ευθύνες εκτός των κομμάτων και του βουλευτή, τόσο στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ, όσο και στον νομάρχη Ευρυτανίας.
Ο δήμαρχος Απεραντίων κ. Δημήτρης Τάτσης, στην τοποθέτησή του επανέλαβε ότι οι δήμοι Απεραντίων και Ασπροποτάμου μαζί, είναι μέσα στη φιλοσοφία του Καλλικράτη και κατά συνέπεια μπορεί η Κυβέρνηση αν το επιθυμεί, να ικανοποιήσει το αίτημα της περιοχής. Ακόμη και το πληθυσμιακό καλύπτεται, αφού είναι πάνω από το όριο των 2.000 κατοίκων που θέτει το υπουργείο.
Σκληρή επίθεση κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Στην αίθουσα ακούστηκαν καταγγελίες τόσο για το ΠΑΣΟΚ, όσο και για τη Νέα Δημοκρατία. Όσον αφορά τη θέση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ν. Ευρυτανίας, η οποία κατά πλειοψηφία είχε προτείνει δύο δήμους στο νομό, η διαμαρτυρία των κατοίκων εκφράστηκε και προς το πρόσωπο του βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα, ο οποίος δεν ήταν σαφής στις θέσεις του, κατηγορώντας τον για ατολμία. Με αμφισβήτηση αντιμετωπίστηκε και η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Καρατσίκη, ο οποίος ήταν παρών στην αίθουσα και έλαβε το λόγο, υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είχε πει για τέσσερις δήμους στην Ευρυτανία. 


Ευρυτανικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ