Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για αποδοχή του "Καλλικράτη"


Με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (Τρίτη 4 Μαΐου 2010) έκανε δεκτή την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για το Χωροταξικό Σχεδιασμό του Δήμου Αγρινίου σύμφωνα με τον οποίο συνενώνονται οι Δήμοι Στράτου, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων,  Θεστιέων, Παραβόλας και Αγγελοκάστρου.  
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός εισηγούμενος το θέμα χαρακτήρισε ιστορική τη συνεδρίαση , γιατί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά ένα σημαντικό θέμα , «Το Πρόγραμμα Καλλικράτης» που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου τα επόμενα τουλάχιστον πενήντα χρόνια.
Απευθυνόμενος στους Αυτοδιοικητικούς αλλά και στους Δημότες  των επτά Δήμων που συνενώνονται με το Αγρίνιο, ο κ. Μοσχολιός υποστήριξε κατηγορηματικά ότι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών θα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Αγρινίου  είναι έτοιμος να λειτουργήσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Προγράμματος Καλλικράτης, χωρίς να υπάρξει μεταβατικό διάστημα.
     Αναφερόμενος στην πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα όρια του Δήμου Αγρινίου ο κ. Μοσχολιός επεσήμανε ότι αποτυπώνει τη γεωγραφική, πολιτισμική, οικονομική και κυρίως κοινωνική πραγματικότητα που υπήρχε στην περιοχή, καθιστώντας το νέο Δήμο Αγρινίου ισχυρό πόλο ανάπτυξης που μπορεί να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα διαθέτει.

     Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν ο Αντινομάρχης κ. Αντώνης Γαλαζούλας , οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Σωτήρης Σαξάμης και κα  Φρόσω Δελή, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Ανδρέας Ζώης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Ράπτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτ/νίας  κ. Χρήστος Κωστακόπουλος, ο Πρόεδρος της Αστρονονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας κ. Ευθύμιος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος Χοιροτρόφων Αιτ/νίας κ. Γεώργιος Χρήστου, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους συμφώνησαν με την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα όρια του Δήμου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ