Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Στη Βουλή οι περικοπές των συντάξεων στο Δημόσιο

Ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή οι περικοπές των συντάξεων στο Δημόσιο. Ειδικότερα :

Το νομοσχέδιο προβλέπει την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας και, αντ' αυτών, την καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ, Πάσχα 200 ευρώ και αδείας 200 ευρώ. 
Βασική προϋπόθεση για την καταβολή είναι οι συνταξιούχοι και βοηθηματούχοι του Δημοσίου να έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους και η μηνιαία τους σύνταξη να μην υπερβαίνει το ποσόν των 2.500 ευρώ (μεικτά). 
Από το όριο αυτό, εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν πολεμική σύνταξη ή σύνταξη λόγω ανικανότητας, καθώς και όσοι συνταξιούχοι εκ μεταβιβάσεως δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος (και, αν σπουδάζουν, το 24ο έτος της ηλικίας τους) ή είναι ανίκανοι για άσκηση οιουδήποτε βιοποριστικού επαγγέλματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%.

Φωτό : ΑΠΕ
 
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ