Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ «ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 

Πλατυγιάλι "υπό την απειλή να μείνουν στο δρόμο, οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις με τις μισές απόδοχές;"


Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας που αναιρούν τις προηγούμενες και μειώνουν κατά το ήμισυ τις μέρες εργασίας, αλλά και όπως είναι λογικό και τις αποδοχές.

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως χτυπά πρώτα την πόρτα της Αιτωλοακαρνανίας στο Πλατυγιάλι. Αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο νομάρχης Αιτωλοακακρνανίας στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο για την επένδυση του Κατάρ στην περιοχή, χρησιμοποιούσε ως σοβαρό επιχείρημα την διασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, αλλά και τις προσλήψεις που θα προκύψουν λόγω αύξησης των αναγκών.
Σήμερα οι εργαζόμενοι φέρονται πως πιέζονται από την επιχείρηση να υπογράψουν ουσιαστικά τις νέες συμβάσεις με ένα αβέβαιο μέλλον και με μοναδική εξασφάλιση το μισθό μαθητείας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα ,των 500 ευρώ και τη μισή αποζημίωση τους σε περίπτωση απόλυσης.

Είναι σε γνώση όλου του Δ.Σ. της ΝΑΒΙΠΕ η κατάσταση αυτή;

Η απόφαση πάρθηκε πριν ή μετά το νομαρχιακό συμβούλιο;

Το γνωρίζουν τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου;

Θα γίνει η νέα επένδυση στο Πλατυγιάλι και πόσοι τελικά θα απασχοληθούν;

Υποσχέθηκαν επίσης νέες θέσεις εργασίας, όποιες κι αν είναι αυτές, και το ερώτημα που τίθεται είναι “θα κρατήσουν τους νυν ή θα τους αντικαταστήσουν;

Στο Δ.Σ. της ΝΑΒΙΠΕ στο οποίο συμμετέχουν ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, ο δήμαρχος Αστακού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας είναι ενήμεροι;

Πέρασε από Δ.Σ. η απόφαση αυτή;

Παρακαλούμε εαν μειοψήφισαν ας ενημερώσουν τους πολίτες του νομού. 
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ