Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αντίθετος ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου με το νέο νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών σήμερα στην αίθουσα του ΤΕΕ Αιτ/νίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο που αφορά και πλήττει τον....
νομικό κόσμο και όχι μόνο.
Οι Δικηγόροι καλούνται να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπό τη μορφή που το κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και με την οποία φαλκιδεύονται τα δικαιώματα των πολιτών. Στην περίπτωση που απαντήσουν «όχι», έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν τη θέση τους σχετικά με το είδος των κινητοποιήσεων που προτιμούν.

Τον λόγο στην συζήτηση έλαβε πρώτος ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Υφαντής και τόνισε ότι όλος ο νομικός κόσμος είναι αντίθετος με τη ψήφιση του εν λόγω νομοσχέδιο. Ο κ. Υφαντής αναφερόμενος τόνισε πως η κίνηση αυτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι άκρως προσχηματική πως όλες αυτές οι μεταλλαγές δεν αποσκοπούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας της δίκης αλλά αντιθέτως στην καθυστέρηση αυτής γιατί ανακαθορίζεται πλήρως η δικαστική διαδικασία με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των πολιτών με βαρύτατα μέτρα ενάντια των μεσαίων κοινωνικών τάξεων δηλαδή δίνονται προνόμια στις τράπεζες και στη συνέχεια αναζητείται η κάλυψη της συνειδητής δημοσιονομικής απώλειας πάλι μέσω πρόδηλων νέων φορολογικών μέτρων σε βάρος των πολιτών της χώρας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Καζαντζής και μετά η κ.α Γεωργούση ο κ. Παρίσογλου η κ.α Τζιντζέλη και ο κ. Παπαγεωργίου. Ο κύριος Νίκος Καζατζής τόνισε πως συμφωνεί απόλυτα με τις αντιθέσεις του δικηγορικού συλλόγου σημειώνοντας ότι οι δικηγόροι πρέπει να γνωρίζουν καλά τον λόγο για τον οποίο αγωνίζονται και ο κρίνεται απαραίτητο ο κάθε ένας από αυτούς πρέπει να έχει την αυτοτέλειά του ενώ η κ.α Γεωργούση, ο κ. Παρίσογλου, η κ.α Τζιντζέλη και ο κ. Παπαγεωργίου αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο είπαν ότι πλήττει τον νομικό και όχι μόνο κόσμο και τόνισαν πως η στάση της πολιτικής ηγεσίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αδιάλακτη στις παραπάνω ρυθμίσεις συνιστά δε απρόκλητη επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας η οποία βάλλεται συνεχώς. Οι δικηγόροι θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό των πολιτών και πως και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αγωνιστούν για να μη καταστρατηγηθούν βασικά δικαιώματα και των δυο πλευρών και ότι μέσα από αυτό το νομοσχέδιο ευνοεί υπέρμετρα τις Τράπεζες με σημαντική αύξηση του κεφαλαίου τους και των δημόσιων εσόδων εν γένει και αφετέρου θα προκαλέσει στην πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα δικαιοσύνης.
Στο τέλος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ο κύριος Πάνος Μπεσίνης και είπε ότι για όλα αυτά που ειπώθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση είναι πάρα πολύ σημαντικά και πως δεν τα γνώριζε και γι αυτό τον λόγο θα ενημερώσει τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και τα ΜΜΕ για όλα αυτά τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στον εμπορικό κόσμο και όχι μόνο και ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου σε κάθε επιχειρούμενη αντίσταση και αντίδραση ώστε αυτό το νομοσχέδιο να μην γίνει νόμος του κράτους.
Περισσότερες φωτο εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ