Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ"

ΑνακοΙνωση για αποτελΕσματα εκλογών - καταγγελΙα
 Η Εργατική Πάλη Οικοδόμων χαιρετίζει όλους του οικοδόμους, που με την ψήφο τους στις εκλογές του Σωματείου μας, ενίσχυσαν το Σωματείο και ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, τους αντιπροσώπους για το Ε.Κ.Α.,  τους αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Οικοδόμων και την Εξελεγκτική Επιτροπή του Σωματείου. Ιδιαίτερα....
χαιρετίζει όσους ψήφισαν Εργατική Πάλη Οικοδόμων
 Η συμμετοχή φέτος στις εκλογές του Σωματείου ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τις παλαιότερες εκλογικές διαδικασίες. Αυτό, κατά την γνώμη μας, οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος από οικοδόμους που αναζητούν άλλο επάγγελμα αλλά και στην αναζήτηση δουλειάς μακριά από την περιοχή μας, αλλά και εκτός της χώρας. Το χαμηλό εισόδημα και η ανεργία είναι εμπόδια στις μετακινήσεις. Υπάρχει και ένα τμήμα οικοδόμων  που αρνείται να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου.
 Η Εργατική Πάλη Οικοδόμων διατήρησε τις δυνάμεις της στο Δ.Σ. εκλέγοντας 2 μέλη στη Διοίκηση έναντι 2 στην προηγούμενη θητεία (78 ψήφους από 90) ποσοστό που περιμέναμε από τη μείωση λόγω αποχής, ενώ η μια έδρα (58 ψήφους στο ψηφοδέλτιο των αντιπρόσωπων του Ε.Κ.Α.) δε μας ικανοποιεί. Δεν εκλέχτηκε για έναν ψήφο  έδρα στους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας.
 Στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας δεν έλειψαν και οι εντάσεις από μεριάς του ΠΑΜΕ. Το υβρεολόγιο και οι τραμπουκισμοί σε μέλος της Εργατικής Πάλης Οικοδόμων είναι φαινόμενο συνηθισμένο από παλαιότερα. Εκείνο όμως που μας δημιουργεί άσχημη εντύπωση είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από μέρος της πανοικοδομικής (ΠΑΜΕ) που παρουσιάζει την Εργατική Πάλη Οικοδόμων σαν παράταξη (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Η Εργατική Πάλη Οικοδόμων στη 12 έτη παρουσία της, ποτέ δεν παρουσιάστηκε σαν κάποια κομματική παράταξη. Αποτελούμε ένα ανεξάρτητο ταξικό σχήμα που ένωσε τους οικοδόμους όχι όμως σε κομματική βάση, αφού δεν είχε κριτήριο συμμετοχής σε αυτήν την κομματική ταυτότητα του κάθε οικοδόμου μέλους της, αλλά τη συμμετοχή του, την αγωνιστικότητα  και την συμφωνία του σε ένα ταξικό πρόγραμμα πάλης για τους οικοδόμους και γενικότερα για την εργατική τάξη. Δεν συμμετέχει σε καμία πανελλαδική παράταξη, συνεργάζεται με άλλα σχήματα που έχουν παράλληλα κοινά στοιχεία στο πρόγραμμα και στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και μαζί βγάζουν κοινές ανακοινώσεις.
 Η προσπάθεια της Πανοικοδομικής ΠΑΜΕ μας εντάσσει σε κάποια κομματική παράταξη ενώ γνωρίζει ξεκάθαρα την ταυτότητα μας, με τις ανακοινώσεις που εκδίδαμε και την πρόσφατη τον Νοέμβριο πριν τις εκλογές και την τοποθέτησή μας μέσα από τις Συνελεύσεις του Σωματείου, τις συνεδριάσεις του Δ.Σ του Σωματείου αλλά και από τη συμμετοχή στη Διοίκηση του Ε.Κ.Α.
 Έχει να κάνει με την αδυναμία του ΠΑΜΕ να πείσει τους εργαζόμενους για τις παραταξιακές απεργιακές – συγκεντρώσεις στην Κεντρική πλατεία Αγρινίου διώχνοντας την μειοψηφική δύναμη του Ε.Κ.Α. από αυτές. Θέλει να μας εντάξει στο Σύριζα γιατί τον θεωρεί συνδικαλιστικά εύκολο αντίπαλο. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Θέλει να  μας εντάξει κάπου. Λειτουργεί στους εργάτες και στους οικοδόμους με την διασπαστική του τακτική.
 Η Εργατική Πάλη Οικοδόμων αντέχει και το έδειξε η πορεία της γιατί κινείται σε πρόγραμμα ενότητας της εργατικής τάξης και των οικοδόμων. Θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου, θα ενώνεται  με την υπόλοιπη εργατική τάξη με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης, αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής που μας έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις (Τρόικα, Ε.Ε. , Δ.Ν.Τ. ντόπιο και ξένο κεφάλαιο). Για να ξανακερδίσει η εργατική τάξη και ο κλάδος, τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις που έχασε.
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ