Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΚΤΙΟΥ


Οι απολύσεις στα διόδια του Ακτίου δεν πρέπει να περάσουν  
Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα καταγγέλλει την προσπάθεια απόλυσης των εργαζομένων στα διόδια Ακτίου μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασής τους μετά το τέλος του έτους και στηρίζει την...
απεργιακή τους κινητοποίηση στις 29-30 και 31 Δεκεμβρίου.
Οι απολύσεις 5 εργαζομένων από την εταιρεία «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» που αναλαμβάνει την εκμετάλλευση των διοδίων από 1/01/2015 μέσα από την μη ανανέωση της σύμβασής τους δείχνει τον αδίστακτο χαρακτήρα των μεγαλοεργολάβων που καταχρώνται τα δημόσια έργα και τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα ζητά την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των 5 τεχνικών, την εξασφάλιση της παράτασης των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στα διόδια και την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου καθώς και την καταβολή όλων των επιδομάτων του 2014 που χρωστά η εργοδοσία.
Χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση από τη Δευτέρα 29/12  έως και την Τετάρτη 31-12 γιατί πιστεύει ότι μόνο η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, ο ανυποχώρητος αγώνας, η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και ο  οργανωμένος ξεσηκωμός του λαού ενάντια στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-Ε.Ε-ΔΝΤ μπορεί να βάλει τέρμα στην αντιλαϊκή επίθεση.
Την πρωτοχρονιά παλιοί και νέοι μεγαλοεργολάβοι δεν πρέπει να εισπράξουν τα διόδια του Ακτίου γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους. Η μάχη των εργαζομένων στα διόδια είναι μάχη όλων των εργαζομένων και των ανέργων της περιοχής. Μάχη για εργασία και αξιοπρέπεια. Καλούμε τα συνδικάτα της περιοχής, όλους του μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να στηρίξουν τη απεργία των εργαζομένων στα διόδια και τις πιθανές επόμενες κινητοποιήσεις τους.

30 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ