Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 10 οι νεκροί και 37 οι αγνοούμενοι στο Norman Atlantic (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σε μεγάλη τραγωδία εξελίσσεται το ατύχημα με το πλοίο Norman Atlantic. Ακόμη δύο νεκροί στο Norman Atlantic σύμφωνα με το ιταλικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA που επικαλείται την ιταλική ακτοφυλακή - Δεν διευκρινίζεται πού εντοπίστηκαν οι σοροί.

Η κατάσταση γίνεται τραγική εκτός από τα πολλά ερωτηματικά που εγείρει το ίδιο...
το ατύχημα.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που προέρχονται από τις ιταλικές αρχές, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 10 και στην καταμέτρηση των επιβατών λείπουν 37 επιβάτες. Eκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Ferry fire
Ferry fire
Ferry fire
Ferry fire
Ferry fire
Ferry fire
Ferry fire
Ferry fire
Ferry fire
Ferry fire
Ferry fire
Ferry fire



Λαγκαδιανός: "Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν διασωθεί 149 άτομα. Εκ των οποίων 42 επιβάτες βρίσκονται στο πλοίο "Cruise Europa" και 39 επιβάτες βρίσκονται επί του πλοίο "Aby Jeannette" και 49 επιβάτες έχουν επιβιβαστεί στο Spirit of Piraues"
Όπως μεταδίδει η ιταλική RAI το Norman Atlantic πήρε κλήση 50 μοιρών.
Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ότι το καράβι δεν θα μπορέσει να μείνει για πολλές ώρες επάνω στην επιφάνεια της θάλασσας.
Σύμφωνα με το Reuters η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει διασώσει 150 επιβάτες. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται αμείωτη.
Embedded image permalink



Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ για την φωτιά στο πλοίο Νorman Αtlantic
«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου 2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο "NORMAN ATLANTIC" της εταιρείας "VISEMAR di Navigazione S.R.l.", ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε τη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές.
Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία»

1 περίπου το μεσημέρι
Όπως μεταδίδει το Κόκκινο 105,5, από τους 150 επιβάτες του Νόρμαν Ατλάντικ που επιβιβάστηκαν σε σωσίβια λέμβο, 56 κατάφεραν να μετεπιβιβαστούν σε παραπλέον πλοίο, 94 παραμένουν στη λέμβο.
Η φωτιά έχει επεκταθεί σε μεγάλο μέρος του πλοίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο επιβάτες κινδυνεύουν, καθώς έχουν παγιδευτεί στη γλίστρα του πλοίου, ενώ 4 εντοπίστηκαν από super puma και διασώθησαν. Η φωτιά έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλο το πλοίο.

The fire broke out on the lower car deck of the Italian-flagged Norman Atlantic ferry, which was travelling from the Greek port of Patras to Ancona in Italy and carrying 423 passengers, 55 crew members and 222 vehicles

Φωτιά σήμερα τα ξημερώματα εκδηλώθηκε σε επιβατικό πλοίο με σημαία Ιταλίας Νόρμαν Ατλαντικ έξω από την Κέρκυρα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες έχουν φορέσει τα σωσίβιά τους και είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το σκάφος καθώς έχει δοθεί η εντολή από τον κυβερνήτη.
Δύο πλοία τα οποία πλέουν κοντά στο Νόρμαν Ατλάντικ έχουν πάρει εντολή να φτάσουν κοντά του για να παράσχουν βοήθεια στο καιγόμενο σκάφος.
Στο Νόρμαν Ατλάντικ το οποίο είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα για την Ιταλία βρίσκονται 422 επιβάτες, 56 μέλη πλήρωμα και δεκάδες ΙΧ και φορτηγά αυτοκίνητα.
Άγνωστοι μέχρι στιγμής οι λόγοι της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου και σύντομα εξαπλώθηκε.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ένας επιβάτης (Νίκος Παπαθεοδοσίου) μιλώντας στο MEGA έκανε δραματική έκκληση. «Δεν μας σώζει τίποτα, δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Το καράβι είναι ακυβέρνητο, δεν έχει φώτα, δεν έχει τίποτα απολύτως. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει, δεν υπάρχει τρόπος για να μας σώσει κάποιος» ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας μια κατάσταση κόλασης, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
---------------------------
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ - 150 άτομα διασώθηκαν ήδη - Δεν υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα
---------------------
Οι πρώτες στιγμές από την ώρα που έπιασε φωτιά το πλοίο ήταν συγκλονιστικές. Αν και δεν επικράτησε πανικός η ανησυχία ήταν μεγάλη.
Μιλώντας στον Σκάι επιβάτης έλεγε «Προσευχηθείτε για μας, καιγόμαστε».
Λίγο νωρίτερα, μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία ακούστηκε στην ίδια εκπομπή, από έναν άνδρα ο οποίος ταξίδεψε με το συγκεκριμένο πλοίο πριν λίγες ημέρες.
Ο άνδρας τόνισε πως «συζητούσαμε με το πλήρωμα ότι αυτό το πλοίο δεν πρόκειται να κάνει άλλο ταξίδι. Βγαίναμε για τσιγάρο και βλέπαμε τις βάρκες και λέγαμε ότι αν χρειαστεί δεν πρόκειται να κατέβουν στη θάλασσα. Επικρατούσε πλήρης ασυνεννοησία. Περιμέναμε μία ώρα για να μας βγάλουν έξω από το πλοίο», είπε ο μάρτυρας που ταξίδεψε με το ίδιο πλοίο ανήμερα Χριστούγεννα.
«Βλέπουμε παντού φωτιές. Οι φλόγες έρχονται από το γκαράζ, τις καμπίνες», είπε ο ίδιος. Εκκληση για βοήθεια έκανε άλλος επιβάτης, μιλώντας στο MEGA. «Θέλουμε επειγόντως βοήθεια. Δεν μπορούμε να φύγουμε από το καράβι. Δεν υπάρχουν βάρκες. Έχουμε εγκλωβιστεί».
Αλλη γυναίκα τόνισε πάλι στο Mega ότι η φωτιά είναι μεγάλη, καίγονται ολοσχερώς αυτοκίνητα. Η ίδια έλεγε ότι έχει πλησιάσει ένα πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών που έχει κατεβάσει σωσίβιες λέμβους αλλά που δεν μπορεί να προσεγγίσει, ένα φορτηγό πλοίο καθώς επίσης και ένα αεροπλάνο που πετά πάνω.
Από καταγγελίες που έγιναν αναφερόταν ότι το συγκεκριμένο πλοίο ήταν «χαμηλό» και τα βυτιοφόρα έβρισκαν πάνω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα είναι ιταλικό, οι περισσότεροι δεν μιλούν ούτε αγγλικά και είναι αδύνατη η επικοινωνία και οι οδηγίες προς τους επιβάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ