Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ανυπότακτο Αγρίνιο: Όχι στην ανακύκλωση επικοινωνιακών τεχνασμάτων

Με αφορμή τα δυο δελτία τύπου που βγήκαν από το γραφείο του δημάρχου για θέματα τα οποία αφορούσαν την δράση του κοινωνικών ιατρείων του δήμου το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» οφείλει να επισημάνει ότι, οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου, ιδιαίτερα αυτές που δημιουργήθηκαν για να οργανώσουν, να υποστηρίξουν και να συντονίσουν δράσεις αλληλεγγύης, οφείλουν καταρχάς να είναι ουσιαστικές. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος Αγρινίου πρωτίστως πρέπει να ικανοποιεί αποτελεσματικά τις πραγματικές ανάγκες των...
«ωφελούμενων» (Τι λέξη κι αυτή;) δημοτών.
Στο πλαίσιο αυτό η μέτρηση της οστικής πυκνότητας σε γυναίκες του δήμου προκειμένου να διαγνωστεί οστεοπόρωση σε αυτές, κάθε άλλο παρά ουσιαστική ή αποτελεσματική είναι, αφού η συγκεκριμένη μέθοδος με την οποία υλοποιείται, σύμφωνα και με την εταιρεία ελληνικής οστεοπόρωσης, κάθε άλλο παρά αξιόπιστη είναι.
Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» δια του εκπροσώπου του στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο πρότεινε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πως εάν πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η πραγματική συμβολή της στην πρόληψη των πραγματικών προβλημάτων υγείας των συνδημοτών μας, τότε πρέπει να πάψει να ανακυκλώνει προηγούμενα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προχωρήσει στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, που θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα για την υγεία της περιοχής.
Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» προτείνει στη Δημοτική Αρχή να προβεί σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης σε προληπτικό έλεγχο μαστογραφίας και test pap για όλες τις γυναίκες, που ζουν στον Καλλικρατικό Δήμο του Αγρινίου, και οι οποίες είναι άνεργες ή  ανασφάλιστες, τηρώντας όλα τα απαραίτητα επιστημονικά κριτήρια.

Τέλος ας έχει κατά νου ότι το ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας είναι η αλληλεγγύη και όχι η φιλανθρωπία ή το επικοινωνιακό «κολπάκι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ