Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Επαγγελματίες κλείνουν την Εθνική οδό στο Αγρίνιο την Τρίτη-Διαμαρτύρονται για το έργο «έκτρωμα» με σοβαρά κυκλοφορικά προβλήματα !

Νέες διαμαρτυρίες για το ανολοκλήρωτο έργο που ταλαιπωρεί κατοίκους και επαγγελματίες που πλέον αναλαμβάνουν δράση και αποκλείουν την εθνική οδό την ερχόμενη Τρίτη
Η πρόσφατη κακοκαιρία προκάλεσε νέα προβλήματα σε επαγγελματίες και...
κατοίκους της περιοχής της εθνικής οδού, που αν μη τι άλλο έχουν επιδείξει μεγάλη υπομονή με το έργο της αναδιαρρύθμισης, που ναι μεν κατά μεγάλο ποσοστό έχει εκτελεστεί, αλλά αρκετά σημεία του που είναι ανολοκλήρωτα, προκαλούν προβλήματα. 
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση κάθετου δρόμου στο 2ο χιλιόμετρο της ε.ο. που τα νερά και οι λάσπες παρέσυραν το χαλίκι που είχε στρωθεί και ουσιαστικά ο δρόμος έμεινε απροσπέλαστος

«Η ασυνέπεια στην ολοκλήρωση του έργου και η αδιαφορία του δήμου Αγρινίου που δεν προβαίνει στην αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί ο δρόμος από τα καιρικά φαινόμενα λόγω της μη ολοκλήρωσης του έργου καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση στους χώρους των επιχειρήσεων και των σπιτιών», αναφέρουν χαρακτηριστικά επαγγελματίες που επικοινώνησαν με το «Γ».

Υπάρχουν όμως και άλλα σημεία προβληματικά εξαιτίας της νέας διακοπής των εργασιών, λίγο πριν αυτές τελειώσουν.

Όπως είναι γνωστό, τις σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου και κυρίως την μεγάλη επικινδυνότητα που υπάρχει κατά την είσοδο και έξοδο από και προς τα καταστήματα και τις οικίες τους, έχουν εδώ και καιρό καταγγείλει οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής των έργων της αναδιαρρύθμισες της Εθνικής Οδού στο Αγρίνιο. Όπως οι κάτοικοι υποστηρίζουν ο δρόμος (σ.σ. από την Ερμίτσα μέχρι τον κόμβο του πρ. Sprider) θα εξακολουθεί να καθίσταται επικίνδυνος, ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή των -πολύπαθων- έργων, αν και όποτε αυτή υλοποιηθεί. 

Στο εξώδικο που έστειλαν 76 κάτοικοι και επαγγελματίες της γύρω περιοχής μέσω του δικηγόρου τους κατά της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ)-Μεγάλα Έργα Δυτικής Ελλάδος (ΜΕΔΕ) του Τμήματος Κατασκευής Έργων, αναφέρονταν σε σοβαρά κυκλοφορικά προβλήματα, σε ανέφικτη προσέγγιση οχημάτων μεγάλου όγκου, τόσο από Αγρίνιο προς Ερμίτσα, όσο και από Ερμίτσα προς Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η διαδικασία ανεφοδιασμού των επιχειρήσεων, στον σοβαρό αντίκτυπο στην πελατεία τους και σε παράνομη μεν, αναπόφευκτη δε, επιτόπια αναστροφή των οχημάτων επί του οδοστρώματος, με τους οδηγούς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο προϊστάμενος της επιβλέπουσας υπηρεσίας του έργου κ. Κατσίκας, μιλώντας στο «Γ», αναφέρει πως τα έργα, που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν ολοκληρωθεί κατά ένα 93%, «κόλλησαν» λόγω άρνησης επαγγελματία της περιοχής να συμφωνήσει σε απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας του. Συμπληρώνει δε, πως ο δρόμος θα στρωθεί με τάπητα, κάτι που αρχικά δεν προβλέπονταν.

Αποκλείουν την εθνική οδό

Εκπρόσωποι των αγανακτισμένων επαγγελματιών και κατοίκων της ε.ο. επισκέφθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτη τον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου και του εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των έργων της αναδιαρρύθμισης και ζητώντας του στήριξη για τα όποιες ενέργειες προτίθενται να κάνουν.
Ο δήμαρχος ανέφερε στους 15 επιχειρηματίες και τους δύο κατοίκους που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του, πως γνωρίζει το πρόβλημα και πως έχει ήδη κάνει μια σχετική αναφορά στον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, ενώ φέρεται να χαρακτήρισε «έκτρωμα» το έργο με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο σημείο.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής δήλωσαν στον δήμαρχο πως έχουν αποφασίσει να κλείσουν την Εθνική Οδό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τρίτη, στις 9:00 το πρωί, με τον κ. Παπαναστασίου να δηλώνει πως θα στηρίξει την όποια τους πρωτοβουλία. 

Περιμένουν βοήθεια από τον δήμο 

Οι επαγγελματίες της περιοχής, ωστόσο, σχολιάζουν πως κανένα από τα αιτήματά τους, όπως αναγράφονταν και στην εξώδικο δήλωσή τους, δεν ικανοποιήθηκε και το μόνο στο οποίο τώρα ελπίζουν είναι η βοήθεια της δημοτικής Αρχής για επίλυση του προβλήματος: «Ο κ. Παπαναστασίου είχε προεκλογικά δεσμευθεί πως θα είναι από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί. Θέλουμε να δούμε τι εναλλακτικές υπάρχουν, πιθανώς μια διαπλάτυνση του δρόμου να βοηθούσε. 
Τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες, αφού επαγγελματίας της περιοχής προχώρησε σε μήνυση, για να διακόψει τη διαδικασία απαλλοτρίωσης του οικοπέδου του. Υπάρχει πρόβλημα στον αρχικό σχεδιασμό του έργου. Εκτός αυτού, η χάραξη του νέου δρόμου για Καρπενήσι «πέφτει» ουσιαστικά πάνω στα έργα της αναδιαρρύθμισης», αναφέρει ο κ. Νεκτάριος Δρίβας, που διατηρεί κατάστημα επίπλων επί της εθνικής οδού. Συμπληρώνει δε, πως το κλείσιμο επιχειρήσεων της περιοχής οφείλεται στα έργα που καθιστούν εκτός από δυσχερή και επικίνδυνη την κίνηση των οχημάτων στο σημείο: «Παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα. Γίνονται αναγκαστικές, παράνομες αναστροφές, ειδικά στο ύψος του νοσοκομείου, αφού δεν υπάρχει τρόπος, σε κανένα σημείο, να στρίψει κανείς. Τα τροχαία είναι καθημερινότητα», συμπληρώνει ο κ. Δρίβας.

Αυτό πάντως στο οποίο φαίνεται τόσο ο αρμόδιος μηχανικός της επιβλέπουσας υπηρεσίας κ. Κατσίκας όσο και οι επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής να συμφωνούν, είναι ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην αρχική μελέτη κατασκευής του έργου και ότι, ένας κόμβος στο ύψος της Ερμίτσας θα ήταν η καλύτερη, ίσως και η μόνη, λύση. 

Mε πληροφορίες από την εφημερίδα «Γεγονός»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ