Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ)

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ)
Μπροστά στη νέα καλλιεργητική περίοδο 2015, εκρηκτικό προβάλλει και απαιτεί λύση το αρδευτικό πρόβλημα στην Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα :
-1.   Ο ΓΟΕΒ - Αχελώου βρίσκεται σε διάλυση από το 2011 : Από 40 άτομα εργατοτεχνικό προσωπικό, έχουν μείνει μόνο  6 τεχνικοί που είναι....
απλήρωτοι 2-3 χρόνια! Για να επαναλειτουργήσει, χρειάζεται άμεσα 310.000 ευρώ (χρέη σε προσωπικό, νοίκια, προμηθευτές), ενώ επιπλέον χρωστάει 1.500.000 ευρώ στο Ι.Κ.Α. και 2.000.000 στην πρώην Α.Τ.Ε. Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας αρνήθηκε να του παραχωρήσει μια αίθουσα (για να γλυτώνει τα νοίκια) στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της πρώην Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων! Πρωτοφανές και απαράδεκτο!
-2.  Οξύτατα προβλήματα λειτουργίας έχουν και οι ΤΟΕΒ Άνω και Κάτω Ζώνης Αχελώου: Στην Άνω Ζώνη, εδώ και 5 χρόνια δεν λειτουργούν οι ΤΟΕΒ Κλεισούρας - Μακρυνείας και Παναιτωλίου, λόγω οικονομικού αδιεξόδου. Στην Κάτω Ζώνη, λόγω μη λειτουργίας του ΓΟΕΒ, η συντήρηση και λειτουργία των έργων έχει ανατεθεί παράνομα σε ιδιώτες Εργολάβους, ενώ τα χρέη στη ΔΕΗ είναι 600.000 ευρώ. Τα χρέη των ΤΟΕΒ προς τον ΓΟΕΒ, για την τελευταία 10ετία, φτάνουν τα 2.500.000 ευρώ.
-3.  Τραγική είναι η κατάσταση στα αντλιοστάσια στράγγισης και στις κύριες διώρυγες μεταφοράς του νερού 20 και Δ28), με εκτεταμένες ζημιές κάθε χρόνο, τεράστιες απώλειες νερού, προβλήματα στην άρδευση και στη ρύπανση του οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού. Για τη διώρυγα Δ20, στα τελευταία 25 χρόνια, έχουν εκπονηθεί πάνω από 20 μελέτες, χωρίς να γίνει τίποτα (από μελέτες πάμε καλά)!
-4.   Η ιδιωτικοποιούμενη Δ.Ε.Η. αυξάνει τα τιμολόγια και διαμορφώνει υψηλό - απαγορευτικό αρδευτικό κόστος. Δίνει έτσι τη «χαριστική βολή» στους ΤΟΕΒ και στους μικρομεσαίους αγρότες, που ήδη πλήττονται σκληρά από τη φορομπηξία, τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, γενικότερα από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ (ΚΑΠ).
       Εκ μέρους της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» και με βάση το άρθρο 16, παράγρ. 1, του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου,
ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης:
    - Τι πρόκειται να πράξει για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού αρδευτικού ζητήματος της Αιτωλοακαρνανίας; Θα χορηγήσει άμεσα 310.000 ευρώ για την επαναλειτουργία του ΓΟΕΒ Αχελώου;

20/10/2014
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος της
«ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ