Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση - Καταγγελία εργαζομένων VOUCHER Αγρινίου

Εδώ και αρκετό διάστημα οι «ωφελούμενοι» των προγραμμάτων Voucher ή αλλιώς προγράμματα  ενοικίασης εργαζομένων, βιώνουμε με τον πιο πρωτοφανή τρόπο έναν νέο εργασιακό Μεσαίωνα.
Οι νέοι ως επί το πλείστον άνθρωποι, του   Αγρινίου αλλά και όλης της χώρας αφού εξωθηθήκαμε στην ανεργία από τις μνημονιακές πολιτικές που μας επιβλήθηκαν, καλούμαστε τώρα να εργαστούμε χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς την αίσθηση....
ασφάλειας, συλλογικότητας και συνεργασίας, με πενιχρούς μισθούς, σε επιχειρήσεις, μέσω ΚΕΚ τα οποία δε, επιδοτούνται γενναία για κάθε έναν «ωφελούμενο» που απασχολούν. Σε προγράμματα-σκλαβοπάζαρα του 21ου αιώνα στα οποία  μάλιστα, οι «ωφελούμενοι» δεν είχαμε  καν το δικαίωμα να εργαστούμε σε αντικείμενο που να ανταποκρίνεται στα προσόντα μας καθώς η πίεση που ασκήθηκε απ’ τα ΚΕΚ για τη συντόμευση της διαδικασίας δεν  το επέτρεπε.
Είναι ολοφάνερο πως ο δρόμος της «ανάπτυξης» και του success story που ευαγγελίζονται οι κυβερνώντες είναι σπαρμένος με όνειρα και ελπίδες νέων ανθρώπων που εργάζονται ευέλικτα, χωρίς ένσημα,(αν και φορολογούνται) χωρίς ασφάλιση με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ.
Μολονότι  αυτά όμως μας ήτανε σε μεγάλο βαθμό γνωστά, δεν μπορούσαμε εύκολα  να φανταστούμε την γενική εικόνα χάους καθώς και την παντελή έλλειψη οιασδήποτε φροντίδας απ’ τους αρμόδιους φορείς,(υπουργείο, ΟΑΕΔ) όσον αφορά την μισθοδοσία μας, όπως αυτή άλλωστε καθορίζεται  και απ’ το ίδιο το πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στα voucher, όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου, θα πρέπει έναν μήνα μετά τη λήξη της θεωρητικής εκπαίδευσης τους να έχουν εισπράξει  το αντίστοιχο ποσό που προβλέπεται γι αυτήν και μέχρι έναν μήνα ύστερα απ΄ το πέρας της εργασίας τους να έχουν εξοφληθεί συνολικά με το ποσό των 2400 ή 2700 ευρώ αντίστοιχα. Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να τηρείται.
Έτσι υπάρχουν σήμερα πάμπολλες καταγγελίες εργαζομένων στην περιοχή μας που δηλώνουν ότι ακόμη και πέντε μήνες μετά τη λήξη της σύμβασης τους δεν έχουν ακόμη πληρωθεί  για τις υπηρεσίες τους  ή  πως ακόμη δεν τους έχουν αποδοθεί τα χρήματα της θεωρητικής τους εκπαίδευσης κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις έτσι την συνέχιση του προγράμματος εκ μέρους των ωφελούμενων  ιδιαίτερα δύσκολη.
Η υπομονή όμως έχει και τα όρια της.
Εμείς οι ¨αόρατοι¨ εργαζόμενοι των προγραμμάτων voucher δηλώνουμε απερίφραστα πως είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και έχουμε ανάγκες και αξιοπρέπεια. Ζητάμε τα νόμιμα και δεδουλευμένα χρήματα μας. Απαιτούμε απ’ τους αρμόδιους φορείς, τα ΚΕΚ ,τον ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Εργασίας  να βάλουν ένα τέρμα στην κοροϊδία που υφιστάμεθα  και να αποκατασταθεί άμεσα η αξιοπρέπεια μας.


                              ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   VOUCHER    ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ