Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ανατροπές στη μάχη για μια θέση στην Ευρωβουλή

Όσο προχωρά η καταμέτρηση των σταυρών συνεχίζονται οι ανατροπές σχετικά με τους ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο για τα πέντε επόμενα χρόνια. Οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν τους υποψηφίους της Ελιάς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Μέχρι στιγμής, με καταμετρημένο το 48,86% των σταυρών, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς προηγείται πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης και...
ακολουθεί ο Παντελής Καψής. Πριν από ένα 24ωρο, με καταμετρημένο περίπου το 35% των σταυρών, τις θέσεις στην Ευρωβουλή από το ψηφοδέλτιο της Ελιάς έδειχνε να κερδίζουν οι Παντελής Καψής και Εύα Καϊλή. Ένα 24ωρο αργότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προπορεύεται του Παντελή Καψή με 4.500 σταυρούς και η Εύα Καϊλή βρίσκεται στην τρίτη θέση, υστερώντας 1.000 σταυρούς από τον δεύτερο και 5.500 σταυρούς από τον πρώτο.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες προηγείται ο Νότης Μαριάς υπερέχοντας περίπου 3.000 σταυρών του Γιώργου Ρωμανιά. Η συγκεκριμένη πρωτιά, που αντιστοιχεί και στη μοναδική θέση στο Ευρωκοινοβούλιο για το κόμμα, εναλλάσσεται συνέχεια μεταξύ των δύο ανδρών, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα εκτίμησης για το ποιος τελικά θα αναδειχθεί με την καταμέτρηση του 100% των σταυρών.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ οι αλλαγές μέχρι στιγμής δεν αφορούν τα πρόσωπα, αλλά τη σειρά με την οποία εκλέγονται.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο καθηγητής Γιώργος Κατρούγκαλος δείχνει να κερδίζει «έδαφος» και έχει πλέον «ανέβει» στην τέταρτη θέση προτίμησης των ψηφοφόρων. Συγχρόνως, μειώνεται συνέχεια η διαφορά μεταξύ του καθηγητή Κώστα Χρυσόγονου και του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή. Πλέον ο Ν. Χουντής υστερεί του Κ. Χρυσόγονου μόλις 1.000 σταυρούς, και ακολουθεί ο Στέλιος Κούλογλου, υστερώντας μόλις 270 ψήφους του Ν. Χουντή. Επίσης, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δείχνει να έχει «πέσει» από την τέταρτη στην πέμπτη θέση υστερώντας μόλις 630 σταυρούς του Γ. Κατρούγκαλου.

Στην πρώτη θέση παραμένει ο Μανώλης Γλέζος, στη δεύτερη η Σοφία Σακοράφα και στην τρίτη ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη ΝΔ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης βρίσκεται και πάλι σήμερα στην πρώτη θέση, και έπονται η Μαρία Σπυράκη με διαφορά 11.355 σταυρών η Ελίζα Βόζενμπεργκ με διαφορά 1.200 σταυρών, ο Γιώργος Κύρτσος με διαφορά 4.000 σταυρών και τελευταίος ευρωβουλευτής που εκλέγεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στη Χρυσή Αυγή, στο ΚΚΕ και στο Ποτάμι οι ευρωβουλευτές που εκλέγονται είναι συγκεκριμένα ονόματα από την αρχή, καθώς η διαφορά τους από τους επόμενους είναι αρκετές χιλιάδες σταυρούς.

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται ο Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός και Γιώργος Επιτήδειος, από το Ποτάμι ο Γιώργος Γραμματικάκης και ο Μιλτιάδης Κύρκος και από το ΚΚΕ ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

ενικος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ