Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Συνέντευξη του υπ. Ευρωβουλευτή του Ε.ΠΑ.Μ. Κ. Γιαννιώτη στην εφημερίδα “Μαΐστρος”

gianniotis.jpg-κ. Γιαννιώτη, σήμερα, οι σημαντικότερες αποφάσεις παίρνονται πλέον στην Ευρώπη. Με  βάση τα σημερινά δεδομένα και την κρίσιμη κατάσταση την οποία βιώνουμε σαν χώρα  της Ε.Ε, ποια πρόσωπα θα πρέπει οι πολίτες να στείλουν στο ευρωκοινοβούλιο για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και τα συμφέροντά της;
Με δεδομένο ότι η σημερινή Ε.Ε εκπροσωπεί τα τραστ του χρηματοπιστωτικού ζητήματος και των τραπεζών, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η Ε.Ε δεν εκπροσωπεί πλέον  τους λαούς της Ευρώπης. Αυτό έχει σαν συνέπεια να....

επιμένουμε εμείς σαν Ε.ΠΑ.Μ ότι θα πρέπει να εκφραστεί η πραγματική φωνή του ελληνικού λαού, ο οποίος πρέπει να γίνει ανεξάρτητος και ότι αυτή η φωνή πρέπει να μεταδοθεί από το βήμα της ευρωβουλής, έτσι ώστε όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί να αντιληφθούν ότι αυτό το μόρφωμα της σημερινής Ε.Ε δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντά τους. Εμείς πιστεύουμε σε μια Ευρώπη ανεξάρτητων εθνικών κρατών, λαών, οι οποίοι θα μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους ανεξάρτητα και να δημιουργήσουν τις δικές τους συμμαχίες μεταξύ ανεξάρτητων κρατών. Αυτό θα μας αποδεσμεύσει απ ’αυτή τη θηλιά της επιβολής των θελήσεων, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων γενικότερα και κάθε χώρα θα μπορεί ανεξάρτητη να διαμορφώσει τη δική της εξωτερική πολιτική, την δικιά της οικονομική πολιτική  χωρίς επιβολές.
 Γιατί η ψήφος των πολιτών πρέπει να δοθεί στο Ε.ΠΑ.Μ; Ποιες οι θέσεις του συνδυασμού για τις επικείμενες ευρωεκλογές;
Εμείς κατεβαίνουμε όχι απλά και μόνο για να εκλέξουμε ευρωβουλευτές. Θέλουμε να αποτυπώσουμε τη νέα δυναμική του ελληνικού λαού, ο οποίος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει τη δύναμη στα χέρια του κι αυτή τη φωνή θα πρέπει να την αποτυπώσει από τη γνήσια φωνή του Ε.ΠΑ.Μ, που είναι η φωνή του ίδιου του λαού. Γιατί το Ε.ΠΑ.Μ από την ιδρυτική του διακήρυξη  έχει βροντοφωνάξει ότι δεν έχει στόχο το ίδιο την εξουσία. Θέλει να γίνει ο καταλύτης, ώστε ο ίδιος ο λαός να πάρει την εξουσία στα χέρια του. Μ’ αυτό το σκοπό λοιπόν, ζητάμε την  ψήφο του λαού έτσι ώστε να αποτυπωθεί αυτή η δυναμική της κοινωνίας και να απομονωθούν οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια πολιτικές απομόνωσης της φωνής του λαού και διαχείρισης της ζωής του  χωρίς αυτόν.
 Ο αναπτυγμένος καπιταλισμός είναι αυτός που ευθύνεται για τα προβλήματα των λαών και αποτελεί βάρος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία των αναπτυσσόμενων και  υπανάπτυκτων κρατών. Ποια μέσα διαθέτει το Ε.ΠΑ.Μ για να προτάξει την ασπίδα του;
Εμείς έχουμε ξεκάθαρα πει ότι μια χώρα  πέρα από ιδεολογικές και κομματικές παρωπίδες, μπορεί να αναπτύξει τη δικιά της οικονομική και εξωτερική πολιτική. Θα πρέπει αρχικά να αποδεσμευθεί από την Ε.Ε, από την  ευρωζώνη, να επανέλθει  και να δημιουργήσει το δικό της νέο εθνικό νόμισμα, όχι βέβαια δραχμή, ταυτόχρονα να γίνει εθνικοποίηση των συστημικών τραπεζών  με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδος -που κάθε άλλο παρά ελληνική είναι-, τιμωρία των ενόχων που ευθύνονται  για εσχάτη προδοσία σε βάρος του ελληνικού λαού και μονομερής διαγραφή του ελληνικού χρέους που να βασίζεται σε εθνικές συνθήκες, που έχουμε πάρα πολλές και που υπερασπίζονται την άποψή μας αυτή και μπορούν να τη στηρίξουν. Ακόμη και αποφάσεις του ΟΗΕ.
Επομένως θα έχει οφέλη η Ελλάδα αν αποδεσμευτεί από την Ε.Ε
Βεβαίως, γιατί θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το ευρώ δεν είναι νόμισμα, είναι χρεόγραφο. Το κάθε χαρτονόμισμα που έχουμε στα χέρια μας καταγράφει το τι χρωστάμε. Δεν χρησιμοποιείται για την παραγωγική ανάπτυξη του τόπου, για την ενίσχυση της αγοράς, ώστε να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, να ανοίξει η αγοραστική  δύναμη του κόσμου. Το εμπορικό μας ισοζύγιο, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα μεγάλα κράτη. Εξ’ ανάγκης, για να καλύψουμε αυτό το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αναγκαστικά ή θα πρέπει να εκδώσουμε χρήμα ή θα πρέπει να δανειστούμε επιπλέον και αυτό συνεχίζει να αυξάνει μέρα με τη μέρα. Έχουμε φτάσει σήμερα σε έναν αποπληθωρισμό, ο οποίος είναι η απαξίωση των επενδύσεων και των αγορών. Είμαστε αποικία χρέους. Κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι δούλος χρέους.
  Ποιο το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν τα κράτη της Ε.Ε και μας αφορά άμεσα;
Εκτός από το οικονομικό πρόβλημα, υπάρχει  κυρίως έλλειμμα δημοκρατίας, γιατί για να στηριχθεί μια τέτοια πολιτική χρειάζονται αντιδραστικοί νόμοι. Bλέπουμε αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη το ευρωκοινοβούλιο  να μην  έχει καμιά ουσιαστική αρμοδιότητα, όλα περνάνε μέσα από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της κομισιόν και όλου του κύκλου αυτού  των συμφερόντων  των τραπεζιτών. Αυτοί διαμορφώνουν την πολιτική, έχουμε έλλειμμα δημοκρατίας, κατάργηση της ανεξαρτησίας όλων των  εθνικών κρατών  και μια προσπάθεια  ομοσπονδοποίησης.  Για παράδειγμα  ο ευρωπαϊκός οργανισμός σταθερότητας, ο οποίος  έχει δημιουργηθεί και στον οποίο  πλέον έχουμε ενταχθεί  από τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, είναι αυτός ο  «απορροφητήρας» που θα απορροφήσει την όποια δημόσια και ιδιωτική περιουσία που υπάρχει στα κράτη. Αυτός είναι ένα υπερκράτος. Η ψήφισή του από όλα τα εθνικά κοινοβούλια, έχει δείξει ότι δεν υπόκειται σε καμιά δίωξη είτε διεθνή είτε  εθνική από κάποιο κράτος-μέλος της ευρωζώνης, είτε από διεθνή οργανισμό ως προς το θέμα της διεκδίκησης  δικαιοσύνης ή τιμωρίας τους. Έχουνε πλήρη ασυλία και μόνιμη ασυλία.
 Σε προηγούμενες ευρωεκλογικές αναμετρήσεις ο κόσμος συνήθιζε να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα «ασφαλέστερα» μεγάλα κόμματα. Γιατί πιστεύετε γινόταν αυτό; Πρέπει επιτέλους να ανατραπεί αυτή η κατάσταση;
Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι οι γνωστές ευρωεκλογές που ξέραμε μέχρι σήμερα. Σήμερα γίνονται με κριτήριο πολιτικό, κυρίως κρίνονται οι πολιτικές και θα εκφραστεί πιστεύω η οργή, το μίσος, του ελληνικού λαού απέναντι  σ’ αυτές τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί στην πλάτη  του εδώ και  τέσσερα χρόνια. Όμως, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι  μέχρι τώρα υπήρχε μια νοοτροπία της «λευκής επιταγής», δηλαδή κάθε ψήφος του Έλληνα ήταν μια «λευκή επιταγή» για  να διαχειριστεί αυτός που θα εκλεγόταν την τύχη τη δική του, των παιδιών του, της πατρίδας μας. Πιστεύουμε ότι φτάνει πια! Δεν μπορείς να δίνεις «λευκή επιταγή» σε κάποιον να διαχειριστεί τη ζωή σου! Γι’ αυτό το λόγο αναφερόμαστε σε μια συντακτική εθνοσυνέλευση. Ένα απ’ τα προστάγματά μας είναι το θέμα της συντακτικής εθνοσυνέλευσης.  Μέσα στο νέο σύνταγμα που θα δημιουργηθεί από τον ίδιο το λαό μετά την ανατροπή τους, την εκδίωξή τους και την τιμωρία τους θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύνταγμα από τον ίδιο το λαό. Θα προβλέπεται το θέμα της λογοδοσίας και της ανακλητότητας. Με άλλα λόγια,  ο κάθε βουλευτής οφείλει να διακρίνεται για την εντοπιότητά του, θα πρέπει να ψηφίζεται από τους ψηφοφόρους της περιοχής του. Γι’ αυτό θα πρέπει να λογοδοτεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα σ’ αυτόν τον κόσμο  που τον εξέλεξε. Οι λαϊκές συνελεύσεις θα τον καλούν να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του. Αυτά θα τα προβλέπει το σύνταγμα. Αυτή είναι η διαφορά μας ως προς τις άλλες ομάδες. Δεν αντιπροσωπεύουμε τίποτα απ’ το παλιό κατεστημένο. Το Ε.ΠΑ.Μ δεν διεκδικεί την εξουσία, διεκδικεί το δικαίωμα να γίνει ο καταλύτης  που θα αφυπνίσει τη δυναμική που έχει αυτή τη στιγμή ο λαός και να εκφραστεί για να αναλάβει ο ίδιος την εξουσία. Μετά την ανάληψη αυτή, το Ε.ΠΑ.Μ δεν  έχει  λόγο ύπαρξης. Οι ίδιοι οι πολίτες θα αναλάβουν την τύχη αυτής της χώρας.
Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε  καλή επιτυχία.
Να είστε πάντα καλά, κι εγώ σας ευχαριστώ.
Βιογραφικό
Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1946, σήμερα  κατοικεί στην Αθήνα (Μαραθώνα) κι έχει δυο παιδιά. Είναι συνταξιούχος δάσκαλος  κι επί πολλά έτη υπήρξε μέλος του Δ.Σ της ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Μετά τη δικτατορία και την αφύπνιση των ενστίκτων του δικαίου, ασχολήθηκε με τα κοινά, ανέλαβε συνδικαλιστική δράση  και αγωνίστηκε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Η συνέντευξη δόθηκε στις 10/5 και δημοσιέυτηκε στην εφημερίδα  στην Αμφιλοχία στις 12/5/2014 (έκδοση 170)      

Πηγή: 
 http://e-maistros.gr/main/?p=6903

1 σχόλιο :

  1. Για σου σύντροφε Κώστα. Και τι δεν περάσαμε στις δυσκολίες της Αθήνας. Η Παραβόλα που αγαπάς έχει τελειώσει από ότι ήξερες. Οι περισσότεροι ξέχασαν τη καταγωγή τους! Τι αγώνες, τι βάσανο περάσαμε μέσα στα τοίχοι του κόμματος. Θυμάμαι με τον Βαγγέλη στην ΟΙΕΛΕ τι δύσκολους αγώνες κάνατε με τον ρεφορμισμό πλειοψηφία. Σε θυμάμαι και σε αγαπώ για τους αγώνες σου και την συμπαράστασή σου σε μένα το νεότερο σκαθάρι όπως με έλεγες....
    Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ