Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συναινετικό το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου!

Η δημοκρατία καταλύεται από δικτατορικά καθεστώτα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου χθες Βράδυ καταλύθηκε δια της συνεννοήσεως!
Δεν μπορεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να γίνει πλέον ανεκτός άλλο όταν απαγορεύει στους πολίτες και σε θεσμικούς φορείς να πάρουν το λόγο με τις ευλογίες του Δημάρχου και της έρημης, άβουλης και απρόσωπης πλειοψηφίας τους ενώ η αντιπολίτευση (πλην Σιδέρη)  δεν είδε τίποτε!!!! Αυτή την επικίνδυνη αντίληψη θέλουν να κάνουν νέο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου να αποστερούν από τους δημότες το συνταγματικό δημοκρατικό τους δικαίωμα δηλαδή της ελευθερίας του λόγου σε διαδικασίες λαϊκών θεσμών. Έχουν ή δεν έχουν δίκαιο οι αγανακτισμένοι που τους φτύνουν όλους;   
Στην διαδικασία τώρα το θέμα για κέντρο Μεταναστών, η εκτροπή του Αχελώου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (προ ημερήσιας διάταξης και ως κατ’ επείγον θέμα!), ήταν από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, το βράδυ της Δευτέρας από τα 57 που ήταν στην Η.Δ.
Η συνεδρίαση, είχε σημαντικά θέματα που τέθηκαν (ομόφωνα!) εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ ανέβηκαν οι τόνοι, αφού υπήρξε αντιπαράθεση τόσο του δημάρχου Αγρινίου, με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Ρόκκο, όσο και διαμαρτυρίες πολιτών και εκλεγμένων σε τοπικά συμβούλια που ήθελαν να παρέμβουν στη συζήτηση και δεν τους δόθηκε ο λόγος. Για το λόγο αυτό από μέλος τοπικού συμβουλίου καταγγέλθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. για αυταρχισμό και δικτατορίστικες πρακτικές…..
Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Παύλος Μοσχολιός, αναφέρθηκε για το θέμα του Κέντρου Κράτησης Μεταταναστών και αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις η έκδοση ψηφίσματος, που θα εκφράζει την πλήρη αντίθεση του δήμου Αγρινίου, στο ενδεχόμενο αυτό. Χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του μεταναστευτικού προβλήματος που η κυβέρνηση το οξύνει επικίνδυνα.
Εισήχθη για συζήτηση, με την μορφή του κατεπείγοντος (με οικουμενική συναίνεση παρακαλώ) το σοβαρό θέμα της ψήφισης της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Αγρινίου, που εκκρεμεί δήθεν… από το 2006.
Παρουσιάστηκε από την πλειοψηφία ότι επρόκειτο ουσιαστικά για μια τυπική διαδικασία παραλαβής  της μελέτης, κρύβοντας κάτω από το χαλί ότι πρόκειται για μεγάλα οικοπεδικά συμφέροντα. Δυστυχώς το παιχνίδι ήταν «σικέ» το ψήφισαν όλες οι παρατάξεις χωρίς κάποια δικαιολογία και με τις απαραίτητες προσθήκες και αλλαγές, που όπως τονίστηκε «δεν αλλάζουν την φιλοσοφία και τις κατευθύνσεις που από την αρχή έθεσε ο δήμος Αγρινίου.» για να κονομήσουν πάλι κάποιοι παλιοί τσιφλικάδες!!! Και παρά την πληθώρα των ενστάσεων πολιτών για αυτόν τον σχεδιασμό και την δικαιολογημένη αντίδραση του παραβρισκόμενου Προέδρου του ΤΕΕ Κώστα Ρόκου που ο Πρόεδρος του Δ.Σ. προσπάθησε να τον υποβιβάσει για να μην ανοίξει η συζήτηση.

[στις επόμενες ημέρες θα βγάλουμε στη φόρα και ποιες οικογένειες (αν και αυτό είναι γνωστό στους ειδικούς) θα κονομήσουν από τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό στη θέση Βοϊδολίβαδο κ.λ.π. και για την τράμπα που γίνεται με επιχείρηση του Αγρινίου, και ποιοι συνδημότες μας θα ζημιωθούν…].
Στο θέμα του ΓΠΣ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας κ. Ρόκκος παρενέβη φανερά............ ενοχλημένος, τονίζοντας πως κακώς το θέμα τέθηκε με την μορφή του κατεπείγοντος, χωρίς να ενημερωθεί και έκανε λόγο για απαξίωση του ΤΕΕ, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του δημάρχου Αγρινίου. «Το θέμα είναι μια απλή παραλαβή της μελέτης και το κάνουμε για να μην έχουμε πρόβλημα με απώλεια χρηματοδοτήσεων και απένταξη (το Δεκέμβρη κ. Δήμαρχε λήγει το ΕΠΠΕΡΡΑΑ γιατί τόση βιασύνη;). Μετά από ταλαιπωρία και καθυστερήσεις, βρισκόμαστε σε ένα καλό στάδιο, ώστε το Αγρίνιο να αποκτήσει ένα σύγχρονο ΓΠΣ, που δεν θα αλλοιώνει ότι ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία…. τον Δεκέμβριο του 2007.», είπε ο δήμαρχος Αγρινίου. (είναι από χρόνια αυτή η κολεγιά φαίνεται…)
Μαθαίνουμε όμως ότι το συγκεκριμένο ΓΠΣ δεν γίνεται εύκολα δεκτό και από την περιφέρεια (Αποστόλοπουλος) και ότι θα κριθεί στο συμβούλιο επικρατείας τελικά! Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι που λένε και στο χωριό μου που δυστυχώς βρίσκεται σε χειμερία νάρκη!
Σημασία έχει όμως ότι η αντιπολίτευση συνολικά πιάστηκε εξ απήνης και δείχνει να είναι δυστυχώς κατώτερη των περιστάσεων.
Πάντως από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης και τον κ. Καζαντζή τονίστηκε πως το θέμα αδικείται με τον τρόπο που ήρθε προς συζήτηση, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί το ΤΕΕ για την παρουσία του στα Δημοτικά Συμβούλια, κάτι που όπως είπε δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Η φράση αυτή του κ. Καζαντζή, εκλήφθηκε ως «καρφί» στον προηγούμενο πρόεδρο του ΤΕΕ,  Γιώργο Παπαναστασίου. Ναι αλλά ψήφισε το κατ’ επείγον του θέματος ο κ. Νίκος γιατί; Όπως επίσης και την περιβαλλοντική μελέτη για το κοιμητήριο στο Καινούργιου ενισχύοντας την ρουσφετολογική πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής Θεστιέων.
Αν πάρουμε υπόψη ότι η ομάδα Σταμάτη ψήφισε ακόμα και αντίθετα απο ότι οι τοπικοί τους σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Καινουργίου (θέμα 21ο ) για το κοιμητήριο, από άγνοια; Ή από υποχρέωση;
Επίσης συζητήθηκε το καθεστώς που ισχύει στο ΚΕΠΕΤΡΙ, στην λίμνη Τριχωνίδα, χωρίς ο «δημοκρατικός» Πρόεδρος του Δ.Σ. να δώσει το λόγο για το θέμα στον πρώην Αντιδήμαρχο Θεστιέων και νυν τοπικό σύμβουλο Ν. Αβώρανης, ώστε να εκθέσει την άποψή του και να φωτίσει την υπόθεση με πιθανά στοιχεία που γνωρίζει! Ωραία δημοκρατία…. Αλήθεια γιατί το έβαλαν το θέμα για να το κλείσουν και έτσι να φιμώσουν τον Μέντορά του;
Θίχτηκε ακόμα (επιτέλους) το ζήτημα που έχει προκύψει με την διαπίστωση υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, από το ταμείο της ΔΕΥΑΑ, από υπάλληλο. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Γιώργος Ζαμπάρας, είπε πως από την πλευρά της ΔΕΥΑΑ, έγιναν όλες οι ενέργειες ώστε και η επιχείρηση να μην ζημιωθεί και να επιβληθούν ποινές στην υπάλληλο, που ήδη, έχει παραιτηθεί από την συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση. Ενώ την έχουν προσλάβει σε άλλο φορέα του δήμου Αγρινίου ΚΔΑ με πρόεδρο τη φίλη του μπαμπά…… Ο κ. Καζαντζής, ζήτησε την απόλυση της υπαλλήλου.
Τέλος, ανακοινώθηκε η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΑ, για τους όρους σύνδεσης σε περιοχές που βρίσκονται ακόμη εκτός δικαιοδοσίας της επιχείρησης (όχι νομίσανε στα Παρακαμπίλια και στη Δ.Ε. Παναιτωλικού θα  την γλιτώσουν!) Για το θέμα η μείζον αντιπολίτευση, έθεσε συνολικά ζήτημα για την τιμολογιακή πολιτική στις Δημοτικές Ενότητες (πρώην δήμους) και ζήτησε αναβολή του θέματος, αίτημα όμως που απερρίφθη.
Μετά από όλα αυτά δημιουργείται πλέον σοβαρό θέμα συνοχής της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ αφού ακούγονται πολλά παράπονα για ανύπαρκτες δημοκρατικές και συλλογικές λειτουργίες που είχαν συμφωνηθεί και πρέπει να διακρίνει μια δημοτική ανοιχτή κίνηση. Παράπονα επίσης ακούγονται από όλα τα χωρία ότι δεν είναι ενημερωμένοι, τι γίνεται στο δήμο Αγρινίου και για την ανύπαρκτη παρουσία των δημοτικών συμβούλων της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ στις καθημερινές ανάγκες και δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας. Ευθύνες για την διάλυση ουσιαστικά της συνεργασίας και την μετατροπή της σε αμιγές στενά κομματική παράταξη έχει και ο επικεφαλής της.  
Πως γίνεται σήμερα (Δευτέρα) 57 θέματα να τα ξεπετάξουν σε δυο ώρες ενώ όταν παραβρίσκεται ο Σταμάτης στο Δ.Σ. ξημερώνουν;
 Κ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ  
"ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ