Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

 Σε ιστορική γκάφα έχει οδηγηθεί το Υπουργείο Παιδείας με την καθιέρωση -την τελευταία στιγμή του σχολικού έτους- της δυνατότητας απόκτησης απολυτηρίου Λυκείου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων και με τη ρητή διαβεβαίωσή του προς τους γονείς και τους μαθητές, ότι αυτό θα είναι απολύτως ισότιμο με εκείνο, που αποκτάται διά της συμμετοχής των τελειοφοίτων της Γ΄ Λυκείου στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Τα γεγονότα όμως, όχι μόνο τους διέψευσαν οικτρά, αλλά απέδειξαν ταυτόχρονα και την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και την ανυποληψία της κυβέρνησης και του στελεχικού  δυναμικού του υπουργείου.
Στο  ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Βήμα» στις 22-05-2011  η υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Πληροφοριών του Βρετανικού Συμβουλίου, οι υπεύθυνοι της γερμανικής πρεσβείας, η υπεύθυνη του γραφείου για τις σπουδές στη Γαλλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο εκπαιδευτικός σύμβουλος της ισπανικής πρεσβείας αλλά και η υπεύθυνη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου δηλώνουν κατηγορηματικά, ότι χωρίς συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις και επομένως χωρίς απόκτηση της βεβαίωσης πρόσβασης είναι αδύνατη η εγγραφή Ελλήνων φοιτητών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των χωρών τους.
Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ, με σχετική του ανακοίνωση στις 26/04/2011 διαβλέποντας τις ολέθριες συνέπειες αυτής της απόφασης τουΥΠΔΒΜΘ στο σύνολό της, ζητούσε επί λέξει: “Η συγκεκριμένη εξέλιξη βαρύνει........ αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας. Για την υπέρβαση αυτού του αδιεξόδου, το Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού ζητεί την απόσυρση της αιφνιδιαστικής, πρόχειρης και αποκομμένης  από τη σχολική πραγματικότητα απόφασης του ΥΠΔΒΜΘ για την καθιέρωση δύο τύπων απολυτηρίων Λυκείου”.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας προς το Υπουργείο της αναλγησίας και της έπαρσης και  την πλήρη συμπαράστασή μας στους εγκλωβισμένους γονείς και μαθητές, που πίστεψαν την κ. Διαμαντοπούλου δήλωσαν συμμετοχή σε ενδοσχολικές εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου, με την προοπτική της συνέχισης των σπουδών τους στο εξωτερικό και αυτή την στιγμή βρίσκονται μπροστά σε ένα εφιαλτικό αδιέξοδο.
Οι παράπλευρες απώλειες του πολέμου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, δυστυχώς συνεχίζονται. Το αίτημα της ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της γίνεται κάθε μέρα που περνάει και πιο επιτακτικό.
Τμήμα Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ