Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡ/ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Περ/κου Συμβουλίου
Δυτικής Ελλάδας
Πάτρα 17/5/2011
 ΘΕΜΑ: «Κατάργηση τμημάτων του AΤΕΙ Μεσολογγίου»
 Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή εισαγωγής σπουδαστών σε 24 τμήματα των AΤΕΙ της χώρας, μεταξύ των οποίων τα παρακάτω  τμήματα του AΤΕΙ Μεσολογγίου:
·        Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας
·        Μηχανολογίας και υδάτινων πόρων
·        Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής διαχείρισης.
Η απόφαση αυτή θίγει σημαντικά το AΤΕΙ Μεσολογγίου αφού είναι από τα παλαιότερα περιφερειακά A.Τ.Ε.Ι. και εμφανίζεται να δέχεται εισακτέους μόνο σε 5 από τα 8 τμήματά του. Τα κριτήρια που δόθηκαν στη δημοσιότητα αγνοούν τα............. συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τμημάτων, δεν είναι αντικειμενικά και είναι προφανές ότι δεν έχουν εφαρμοσθεί με ενιαίο τρόπο για όλα τα τμήματα των A.Τ.Ε.Ι και φυσικά των Πανεπιστημίων.
            Δυστυχώς και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, το Υπουργείο Παιδείας, έρχεται να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους όλων μας, σχετικά με τη Λειτουργία και τη Βιωσιμότητα του AΤΕΙ Μεσολογγίου.

            Για το AΤΕΙ Μεσολογγίου τα τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν για το νέο σπουδαστικό έτος αφού δεν θα εισαχθούν σπουδαστές σε αυτά τα τμήματα, είναι αυτά που έχουν μια άμεση σχέση με την αγροτική ανάπτυξη του νομού Αιτωλ/νίας, που όλοι θέλουμε αλλά ποτέ δεν έρχεται!

Το Μεσολόγγι είναι το σημείο κατατεθέν των υδατοκαλλιεργειών σε όλη την Ελλάδα. Εάν έπρεπε να υπάρχει ένα Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, έπρεπε να είναι στο Μεσολόγγι για λόγους που όλοι κατανοούμε. (Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού, ΙΧΘΥΚΑ, Αμβρακικός, μονάδες  ιχθυοπαραγωγής στις εκβολές του Αχελώου κλπ) Όσον αφορά τη διαχείριση υδατικών πόρων: Το μεγαλύτερο υδατικό διαμέρισμα της χώρας, με τέσσερις μεγάλες λίμνες, με δύο ποτάμια, τεχνητές λίμνες κλπ
Τα προς κατάργηση τμήματα τουλάχιστον σε αυτή την περιοχή και για λόγους περιφερειακής ανάπτυξης, θα έπρεπε με τη φροντίδα της Πολιτείας να υπάρχουν, να αναπτυχθούν και να αποδώσουν όλους αυτούς τους επιστήμονες που έχουμε ανάγκη.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί αναστάτωση στη λειτουργία του Ιδρύματος, ανησυχία στους σπουδαστές για το μέλλον των σπουδών τους και απόγνωση στις οικογένειές τους.
Για τους παραπάνω λόγους ζητώ να συζητηθεί κατεπειγόντως το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου.
 Χρήστος Σταυρόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος
                           ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ