Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πολύ συζήτηση έγινε το  τελευταίο διάστημα για ‘’κατάληψη’’ της  κεντρικής πλατείας από δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Τίποτε πιο ανακριβές και μάλλον πονηρό, από αυτό. Είναι γνωστό στους πάντες πως το ΠΑΜΕ εδώ και χρόνια πραγματοποιεί τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήριά του στην κεντρική πλατεία Αγρινίου. Στο ΠΑΜΕ συσπειρώνονται το ΕΚΑ, σωματεία και συνδικαλιστές από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που πιστεύουν ότι ο αγώνας πρέπει να έχει σαφή αντιμονοπωλιακά, αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, προσπαθεί να ενώσει τους εργαζόμενους με ταξικά κριτήρια ούτως ώστε σαν τάξη να οργανώσουν τον αγώνα τους κατά της αστικής τάξης, που τους εκμεταλλεύεται και εξουσιάζει.
    Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις που καλεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ γίνεται προσπάθεια από, κατά την γνώμη μας συμβιβασμένες με την αντιλαϊκή πολιτική, συνδικαλιστικές συλλογικότητες (παρατάξεις, νομαρχιακά τμήματα ΑΔΕΔΥ, σωματεία) να πραγματοποιήσουν  συγκέντρωση στη πλατεία Ειρήνης και παλαιότερα στο σιντριβάνι, στις οποίες ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις μεταξύ τους.
     Στις απεργιακές συγκεντρώσεις  του ΠΑΜΕ  μπορεί να συμμετέχει ο κάθε εργαζόμενος ή οποιοσδήποτε άλλος. Ποτέ και από κανένα  πιστοποιητικό πολιτικών  φρονημάτων ή βιβλιάριο αγωνιστικών αγωνιστικών ευσήμων, ούτε κανένας εκδιώχθηκε από την πλατεία επειδή διαφωνεί με το ΠΑΜΕ.
   Δεν μπορεί όμως οργανωμένα, με πανό να συμμετέχει  ο κυβερνητικός συνδικαλισμός ή πολιτικές ομάδες,  πολύ δε περισσότερο αυτές που έχουν ανοικτό μέτωπο με το ΠΑΜΕ. Μια  τέτοια  συμμετοχή ή και η αντισυγκέντρωσή.................. τους στο χώρο της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ είναι αντιιδεολογική  και την θεωρούμε προβοκατόρικη.
   Η εμπειρία διδάσκει ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να αξιοποιηθούν από τους μηχανισμούς της εξουσίας για το χτύπημα του ταξικού αγώνα. Εμείς παλεύουμε  για την μαζικοποίηση των ταξικών αγώνων και πιστεύουμε πως οι πέτρες και  οι μολότωφ δεν υπηρετούν αυτό το στόχο αλλά το αντίθετο.
   Είμαστε υποχρεωμένοι και θα περιφρουρήσουμε τους αγώνες μας. Σήμερα που η αστική τάξη –το κεφάλαιο της χώρας μας και παντού, με αφορμή την οικονομική κρίση, δίνει τα ρέστα του να φτωχύνει ο λαός να μην πτωχεύσει το ίδιο, θα τους βόλευε ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας, η απομαζικοποίηση  των αγώνων, ο εξοβελισμός της ταξικής φωνής του ΠΑΜΕ, που στέκει αγκάθι στο μάτι τους, από τον κέντρο της πόλης μας.
  Ας αναρωτηθούν κάποιοι δημοσιογράφοι ή δημοσιογραφούντες μήπως με τα γραφόμενά τους,   άθελά τους υπηρετούν αυτό το στόχο;  Δηλαδή ζητούν από το ΠΑΜΕ να επιτραπεί στις συγκεντρώσεις του να σηκώνει πανό κάθε καρυδιάς-καρύδι ακόμη και χρυσαυγίτες ή αναρχικοί; Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία!
   Στην κοινωνία, στη συνδικαλιστική δράση, στην πολιτική πάλη η ιδεολογική αντιπαράθεση παίζει πρωτεύον τα  πόλο στη διαμόρφωση των συνειδήσεων. Το ΠΑΜΕ επιδιώκει την όξυνση αυτής  της αντιπαράθεσης για να αποκαλύπτεται ποιόν αντικειμενικά υπηρετούν  διάφορες ιδέες και απόψεις που ακούγονται και λανσάρονται. Αυτό δεν αποτελεί προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν. Το ΠΑΜΕ είναι υπέρ της ταξικής πάλης και όχι υπέρ της ελληνορωμαϊκής πάλης.
  Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα  τον αγώνα μας και δεν πρόκειται οι προβοκατόρικες ενέργειες  ή σπέκουλα να εμποδίσουν την δράση μας για την υπηρέτηση  των συμφερόντων της εργατικής τάξης, δηλαδή των δικών μας συμφερόντων.
   Καλούμε κάθε εργαζόμενο , τον καθένα από τα υπόλοιπα λαϊκά  στρώματα της περιοχής μας επειδή κοινά είναι τα συμφέροντα μας , να πάρει θέση στην πρώτη γραμμή των αγώνων με το ΠΑΜΕ. Ειδικά η νεολαία θα πρέπει να βάλει την σφραγίδα της στους αγώνες αφού αυτή δέχεται και τα πιο πολλά χτυπήματα σήμερα.
   Στον πόλεμο που μας κήρυξαν πρέπει να απαντήσουμε με πόλεμο. Ο δικός μας πόλεμος είναι δίκαιος και μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες από τις οποίες η απουσία γίνεται συνενοχή.
 Έχουμε δύναμη και πρέπει να την πιστέψουμε. 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ