Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Εγκαινιάστηκε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου


«Σε ζητήματα Παιδείας δε χωρούν μικροκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές του χθες» τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης

Με την παράδοση ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς γίνεται πράξη η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που αφορά την Παιδεία στη Ναύπακτο.

«Για εμάς η εκπαιδευτική διαδικασία είναι λειτούργημα και οφείλει να γίνεται με όρους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών.
Σε ζητήματα Παιδείας δε χωρούν μικροκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές του χθες. Όλα είναι θέμα  Παιδείας και σίγουρα το νέο και σύγχρονο σχολείο οφείλει να θέτει στο επίκεντρο το μαθητή», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ναυπάκτου. Όπως ο ίδιος είπε «βασική μας επιδίωξη ήταν και παραμένει να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε για τον τόπο μας. Πολιτική μας επιλογή ήταν και παραμένει να δημιουργούμε σύγχρονες υποδομές για τη Ναύπακτο του μέλλοντος.
Και αυτό σήμερα γίνεται πράξη».

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε το Νομάρχη Αιτ/νίας αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του Σχολείου αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στα θέματα Παιδείας στη Ναύπακτο.
Πιο συγκεκριμένα τόνισε:

  • Την κατασκευή του Ειδικού Σχολείου (Νηπιαγωγείου και Δημοτικού), που χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις προϋπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ και ήδη ξεκίνησε η κατασκευή του ακριβώς δίπλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο
  • Τη δημιουργία της νέας πτέρυγας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου
  • Τις  παρεμβάσεις ύψους 900.000 ευρώ σε σχολικές μονάδες της πόλης
  • Τη συνέχιση των διαδικασιών σε συνεργασία με τη Νομαρχία,
ώστε το 3ο Δημοτικό Σχολείο να αποκτήσει ένα σύγχρονο λειτουργικό κτίριο.
  • Τις απαιτούμενες και συνεχείς ενέργειες για το ΕΠΑΛ
  • αλλά και τη συνεργασία με τη Διοίκηση του ΤΕΙ για την επίλυση του ζητήματος των μονίμων εγκαταστάσεων.

 «Η Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση αναδεικνύει σημαντικές ευκαιρίες
αλλά και πολλές ευθύνες στον ευαίσθητο και ουσιαστικό χώρο της Παιδείας. Με αίσθημα ευθύνης, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα
είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής
και τη νέα περίοδο που διανοίγεται και είναι εξαιρετικά κρίσιμη για όλους μας κυρίως όμως για το μέλλον των παιδιών μας», κατέληξε ο Δήμαρχος.  

Να σημειωθεί ότι ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας Θ. Σώκος κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις για την αγορά οικοπέδου, ώστε σύντομα να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο και για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου.
 Στα εγκαίνια του 6ου Δημοτικού Σχολείου παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος έκανε και την τελετή εγκαινίων, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τ. Αποστολόπουλος, ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας Θ. Σώκος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ. Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αιτωλ/νίας Χ. Παπατσίρος, ο Προϊστάμενος του 5ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σ. Μουτόπουλος, γονείς εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.
 Μετά τα εγκαίνια του 6ου Δημοτικού Σχολείου ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας Θ. Σώκος και ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης επισκέφτηκαν το χώρο της Αποκατάστασης της Χωματερής.
 Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος ανέφερε ότι χάρη στη συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας ένα έργο τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας ολοκληρώθηκε, αναβαθμίζοντας αισθητά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ