Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Αυξήσεις 30% στην τιμή του ρεύματος το 2013 βλέπει ο Σπ. Κουβέλης

Στην εκτίμηση περί αύξησης 30% στην τιμή της κιλοβατώρας το 2013 εφόσον η ΔΕΗ πρέπει να αγοράζει τα δικαιώματα εκπομπής αερίου του θερμοκηπίου προχώρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης στο πλαίσιο ομιλίας του στο Συνέδριο του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.
«Αυτό ανατρέπει όλα τα οικονομικά δεδομένα και δεν είναι μια οικονομική πολιτική είναι μια πολιτική διαχείρισης φυσικών πόρων του περιβάλλοντος που κάνει την αλλαγή», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος και σε θέματα κυρίως μετακίνησης πετρελαίου, φυσικού αερίου, με τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ITGI αλλά και με επενδύσεις όπως εκείνη στον Αστακό, ακριβώς επειδή βρίσκεται σε αυτό το σταυροδρόμι των πέντε μεγάλων ενοτήτων.

«Άρα μπορεί να δώσει ένα γεωπολιτικό βάρος, που αποτελεί το αντίβαρο σε χώρες δίπλα μας, όπως η Τουρκία που έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν αυτή τη δουλειά», ανέφερε.
Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σύμφωνα με τον υφυπουργό τον κεντρικό δρόμο σύνδεσης σε επίπεδο ηλεκτρικών δικτύων ανάμεσα στη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ευρώπη και πρόσθεσε: «Αυτά είναι επενδύσεις και σχεδιασμοί, που πρέπει να ξεκινήσουν σήμερα. Αν δεν τα κάνουμε, η Ελλάδα θα μείνει έξω ή θα γίνουν ευκαιριακά μόνο από κάποιες επιχειρήσεις που θέλουν εδώ κι εκεί να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μέσα σε 20 χρόνια θα υπάρξουν πάρα πολύ μεγάλες αλλαγές, όχι γιατί απλώς μαζεύτηκαν κάποιοι άνθρωποι που λένε «θέλουμε να αλλάξουμε αυτό, θέλουμε μια πιο Πράσινη Ανάπτυξη», αλλά γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ