Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η Κ.Ο. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΕ...

Κ.Ο. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ:
Γλέντι στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ

Με ενθουσιασμό, μαχητικότητα και αγωνιστικότητα, τιμήθηκαν τα 96 χρόνια του ΚΚΕ το βράδυ του Σαββάτου, 29  Νοέμβρη, στην Αμφιλοχία
Στο λαϊκό γλέντι που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Αμφιλοχίας του ΚΚΕ συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής.
Η βραδιά διοργανώθηκε στα πλαίσια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του...
ΚΚΕ. Ετοιμάστηκε με το μεράκι και τη διάθεση των κομμουνιστών, ενώ όλα τα πλούσια εδέσματα που προσφέρθηκαν ήταν προσφορές αγωνιστών και απλών ανθρώπων, αγροτών και κτηνοτρόφων, εργαζομένων και επαγγελματιών.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στέλεχος του ΚΚΕ
Η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Κεντρική Επιτροπή από πέρσι, η πενταετία 2013-2018 είναι αφιερωμένη στο εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος μας, που συμπληρώνονται το Νοέμβρη του 2018.
Επιδιώκουμε αυτή η μοναδική, ηρωική πορεία να αποτυπωθεί σε δραστηριότητες, εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες, εκδόσεις, μελέτες ιστορικού, ιδεολογικού, μορφωτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, έτσι ώστε ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία να γνωρίζει την Ιστορία, την προσφορά, τις θυσίες του ΚΚΕ για το δίκιο του λαού.
Μέσα από τη δράση του ΚΚΕ να γνωρίσει τη σκληρή πορεία της ταξικής πάλης, την αναμέτρηση του «νέου» που γεννιέται και του παλιού που έχει «σαπίσει» αλλά δεν εξαφανίζεται, μετατρέπεται σε απόστημα, γι” αυτό και πρέπει να ανατραπεί οριστικά.
Επιδιώκουμε να συνεχίσουμε την βασανιστική, επίμονη και επίπονη μελέτη της ιστορίας του ΚΚΕ και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Άλλωστε το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που τόλμησε και τολμά να μελετά την ιστορία του, γιατί ξέρει καλά πως η μελέτη της ιστορίας για ένα επαναστατικό κόμμα αποτελεί στοιχείο ανάπτυξης του.

Το ΚΚΕ τόλμησε και τολμά να μελετά το παρελθόν του, να βγάζει πολύτιμα συμπεράσματα, να διορθώνει τα λάθη του, να επεξεργάζεται τη στρατηγική του.
Με τη μελέτη της ιστορίας μαθαίνουμε, για να γίνουμε καλύτεροι, πιο ικανοί, για να ανταποκριθούμε στις σύνθετες απαιτήσεις της ταξικής πάλης, να δώσουμε μαχητικά όλες μας τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που ο πρωτοπόρος ρόλος του προβάλλει διαχρονικά μέσα από τους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες.
Αυτό αφορά άμεσα την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών, γιατί η διαρκής πάλη του ΚΚΕ σε κάθε ιστορική περίοδο πηγάζει από το στόχο της υπεράσπισης, της προώθησης των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων.
Το ΚΚΕ, χωρίς διγλωσσίες, μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας, της ειλικρίνειας, ανοιχτά. Ούτε μηδενίζει, ούτε ακυρώνει την ιστορία του, την μελετά για να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα, να διορθώσει λαθεμένες παλιότερες εκτιμήσεις, να εμπλουτίσει την συλλογική του σκέψη, για να μπορέσει συνολικά το Κόμμα να δυναμώσει, να κατακτήσει ολοένα και μεγαλύτερη ικανότητα στην πάλη για την εκπλήρωση του ίδιου του βασικού σκοπού της ύπαρξής του, να οδηγήσει δηλαδή την εργατική τάξη στην κατάκτηση της εξουσίας της.
Αυτό είναι που ενοχλεί τους επικριτές μας, που πότε εμφανίζονται με το μανδύα του «λαθολόγου» και «κκεδολόγου» και πότε με την προβιά του δήθεν «υπερασπιστή» της ιστορίας του ΚΚΕ, που μόνο στόχο έχουν να σπείρουν αμφιβολίες, ψεύτικες αμφισβητήσεις, να υπονομεύσουν τον δημιουργικό προβληματισμό, την ενιαία δράση, σε τελευταία ανάλυση την ίδια την αποτελεσματικότητα της παρέμβασής μας, του αγώνα μας, των στόχων μας.
Αυτοί οι κάθε λογής αντίπαλοί μας δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούν με το ότι το ΚΚΕ άντεξε σε όλες τις καμπές της ταξικής πάλης, και αντέχει ακόμα, προχωράει μπροστά. Το ΚΚΕ, όχι μόνο δεν τα δίπλωσε στη δίνη της αντεπανάστασης αλλά έβγαλε και πολύτιμα συμπεράσματα για τις αιτίες και τους παράγοντες των ανατροπών των σοσιαλιστικών χωρών.
Αυτό που τους ενοχλεί, που τους εξαγριώνει, είναι η ωρίμανση συλλογικά όλου του κόμματος, η επεξεργασία από το ΚΚΕ σύγχρονης επαναστατικής στρατηγικής.
«Καρφί στο μάτι» των αστών και των οπορτουνιστών, είναι τα συμπεράσματα από τη μελέτη της ιστορίας του Κόμματος, τα συμπεράσματά από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. «Καρφί στο μάτι τους» είναι οι αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του, το ίδιο το πρόγραμμα και το καταστατικό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ