Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Νέα Δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,5 μονάδες διαφορά

Προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα Σάββατο.
Η πρώτη δημοσκόπηση είναι της Metron Analysis δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 4,7% έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου και συγκεκριμένα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3% και η Ν.Δ. 18,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το....
Ποτάμι» με 5,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, οι Οικολόγοι με 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. από 1,3%. Άλλο κόμμα 4,4%, «Άκυρο ή Λευκό» 4,8%, «Αποχή» 7,7%, «Αναποφάσιστοι» 13,7%. Δεν απάντησε το 3% του δείγματος.

Η δεύτερη δημοσκόπηση είναι της Public Issue και διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με την Public Issue, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38,5% (35,5% τον Οκτώβριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 27% (27%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).

Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42% του δείγματος και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 30% λέει «κανένας από τους δύο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, έναντι του 17% που δηλώνει ικανοποιημένο. Εξάλλου, οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό 77% ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, έναντι μόλις 22% που πιστεύουν το αντίθετο, ενώ το 1% δεν εκφράζει γνώμη.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 4,3% και στην τρίτη δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάζεται αναλυτικά σήμερα (Σάββατο), προβάδισμα 4,3% του ΣΥΡΙΖΑ (23,9%) έναντι της Ν.Δ. (19,6%) στην πρόθεση ψήφου καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγοράς». Στην εκτίμηση ψήφου η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων διευρύνεται στο 5,5%.

Τρίτο κόμμα στη σειρά προτίμησης, αναδεικνύεται το «Ποτάμι» (7,5%).

Ακολουθεί το ΚΚΕ (5%), ενώ αποδυναμωμένο καταγράφεται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής (4,9%). Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 4% και οι ΑΝΕΛ οριακά υπερβαίνουν το εκλογικό μέτρο (3,1%).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ