Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της ΑΣΚΙ Εφοριακών Νομού Αιτ/νίας μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α για πρώτη φορά στο Σύλλογο Εφοριακών Υπαλλήλων Αιτ/νίας
ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ σε κοινό ψηφοδέλτιο ως δήθεν συνεργαζόμενοι
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Στις 19-11-2014 στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Αιτ/νίας και ανάδειξης αντιπροσώπων για την ομοσπονδία.
Στις εκλογές αυτές συμμετείχε για πρώτη φορά η ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, με ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και ως ανάγκη... 
να εκφραστεί ο κόσμος της εργασίας που πλήττεται  και διαφωνεί με την ασκούμενη νεοφιλελεύθερη αντεργατική πολιτική και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που τη στηρίζει και απέναντι στην λογική και τους τακτικισμούς ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να συγκροτήσουν από κοινού το δήθεν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Συνεργαζόμενοι Εφοριακοί.
Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα, ανασφάλειας και πίεσης για τους εργαζόμενους, η ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ κατάφερε να εκλέξει 1 μέλος στο Δ.Σ. με ποσοστό 18,02%  και 1 αντιπρόσωπο για την ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. με ποσοστό 18,75%, ενώ ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο ως Συνεργαζόμενοι σημείωσαν μεγάλη πτώση στα ποσοστά τους τόσο στις εκλογές για το Δ.Σ  (-12.84% και  -1 έδρες) όσο και στις εκλογές για την Ομοσπονδία  (-21,54% και -2 έδρες ) αθροιστικά σε σχέση με τα ποσοστά που πήραν στις εκλογές του 2011 όπου είχαν συμμετάσχει με ξεχωριστά ψηφοδέλτια.  Η ΔΑΣ είχε μικρή απώλεια σε ποσοστό,  σε σχέση με το 2011 (4,64% ), στις εκλογές  για το Δ.Σ. διατηρώντας τις 2 έδρες, ενώ διατήρησε τα ποσοστά της και την 1 έδρα που είχε στις εκλογές για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία.

Αναλυτικά τα ποσοστά σε σύγκριση με τις εκλογές του 2011:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2011 ΓΙΑ ΔΣ                               ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΓΙΑ ΔΣ
ΠΑΣΚΕ 48,20%  (ΕΔΡΕΣ 4)           ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 57,66% (4 ΕΔΡΕΣ)
ΔΑΚΕ   22,30%  ( ΕΔΡΕΣ 1)          ΔΑΣ                      19,82% (2 ΕΔΡΕΣ)
ΔΑΣ      24,46     (ΕΔΡΕΣ 2)          ΑΣΚΙ                     18,02% (1 ΕΔΡΑ)
ΛΕΥΚΑ   5,30%                            ΜΟΝΑΔ-ΑΝΤΙΣΥΜΒ 2,70%
                                                  ΛΕΥΚΑ                  1,80%

ΕΚΛΟΓΕΣ 2011 ΓΙΑ ΠΟΕ Δ.Ο.Υ.      ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΓΙΑ ΠΟΕ Δ.Ο.Υ.
ΠΑΣΚΕ 49,64% (ΕΔΡΕΣ 3)             ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 50,00% (2 ΕΔΡΕΣ)
ΔΑΚΕ   21,90% (ΕΔΡΕΣ 1)             ΔΑΣ                       25,89%  (1 ΕΔΡΑ)
ΔΑΣ     26,28% (ΕΔΡΕΣ 1)             ΑΣΚΙ                     18,75%  (1 ΕΔΡΑ)           
ΛΕΥΚΑ 2,19%                               ΜΟΝ-ΑΝΤΙΣ             4,46%        
                                                   ΛΕΥΚΑ                         0,89%
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους  μας στήριξαν σε αυτό το δύσκολο και ελπιδοφόρο αγώνα, που από τη πλευρά μας έγινε μόνο με πολιτικούς όρους , χωρίς ταξίματα, και εκφοβισμούς αλλά  και εκείνους, που για δικούς τους λόγους,  έκαναν κάποια άλλη επιλογή και θα θέλαμε  να τονίσουμε ότι η πόρτα η δική μας  είναι ανοιχτή σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς διακρίσεις. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, όπως και η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Οι φρούδες ελπίδες που κάποιοι εντέχνως καλλιεργούν, γρήγορα θα καταπέσουν από τη σκληρή πραγματικότητα. Η ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου και δυναμικού μετώπου ρήξης και ανατροπής  των εργαζομένων και των συμμάχων τους απέναντι στην ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική και των συμφερόντων που την υποστηρίζουν, αναδεικνύεται επιτακτικά και είναι πλέον πιο επίκαιρη από ποτέ.
ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ