Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Συναντήσεις Μ. Τριανταφύλλου σε ΕΠΑΣ και ΟΑΕΔ Αγρινίου

Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ
Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 και πλ. Μπότσαρη
Τηλ: 26310-29266
Φαξ: 2631029266      
          mtriantaf67@gmail.com
          triantafyllou.vouli@gmail.com
κιν: 6977744393 (συνεργάτης)                        24/11/2014
Θέμα: Συναντήσεις Τριανταφύλλου σε ΕΠΑΣ-Σχολές του ΟΑΕΔ  και ΕΛΓΑ Αγρινίου.
Την ΕΠΑΣ Αγρινίου επισκέφτηκε η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, όπου είχε τη δυνατότητα, να συναντηθεί και να συνομιλήσει με το διευθυντή αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Συσσωρευμένα ήταν τα προβλήματα, που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι. Έκαναν....
αναφορά για  απαράδεκτη καθυστέρηση διορισμού ωρομισθίων εκπαιδευτικών στις Σχολές του ΟΑΕΔ αλλά και για υποχρηματοδότηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην μπορούν, να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι 13 Νοέμβρη δεν είχαν ξεκινήσει κανονικά τα μαθήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η βουλευτής τόνισε ότι συνολικά η Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται.
«Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση υποβαθμίζεται δραματικά και παραδίνεται ως προς τους σκοπούς και το περιεχόμενο της στις πρόσκαιρες ανάγκες της αγοράς και στο ιδιωτικό επιχειρηματικό κεφάλαιο. Υπονομεύονται τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των νέων με την πιστοποίηση δεξιοτήτων, που αποκτώνται έξω από το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα. Επιπλέον, καθιερώνεται η μαθητεία, δηλαδή ουσιαστικά η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία ακόμη και ανήλικων μαθητών στους εργοδότες ως υποκατάστατο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό γίνεται με στόχο την πλήρη μελλοντική συμμόρφωση στον εργασιακό μεσαίωνα.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ  με ερώτηση που κατατέθηκε ζήτησε την άμεση πρόσληψη αλλά και τη μονιμοποίηση των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, που είναι φανερό, πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Μίλησε για υποβάθμιση των σχολών με βάση το Ν.4186/17-09-2013, άρθρο 22 που ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση.  
Σημείωσε πως είναι απαραίτητη η σύνδεση τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΣ) με την ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας  και της κάθε περιφέρειας ξεχωριστά.
Τέλος, ανέφερε, ότι η πολιτική αυτή διαλύει την κοινωνία και είναι επικίνδυνη και για τη Δημόσια Εκπαίδευση.
Αμέσως μετά συναντήθηκε με το Διευθυντή του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιου, όπου και ενημερώθηκε   για τις δράσεις του οργανισμού.
Σημειώθηκε πως για τις  εκτεταμένες ζημιές σε Καλύβια, Νεάπολη, Αγρίνιο και Θέρμο από την χαλαζόπτωση  την  6η  Οκτωβρίου, οι εκτιμήσεις  αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα και για όσους έχουν εκπληρωμένες τις εισφορές τους προς το ΕΛΓΑ αναμένεται, να μπορέσουν, να πληρωθούν ως τα τέλη Γενάρη.
Αναφορά έγινε και για  ζημιές που έχουν προκληθεί  σε Αμπέλια, Παρακαμπτήρια και Παραβόλα από την χαλαζόπτωση τη 19η  του Νοέμβρη, για τις οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εκτιμήσεις.
Η κα. Τριανταφύλλου ενημερώθηκε για τις περιοχές  (Φωκίδα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία), που καλύπτει ο οργανισμός αλλά και για τη στελέχωση του υποκαταστήματος Αγρινίου.
Η βουλευτής σημείωσε πως τόσο η μεγάλη, σε έκταση περιοχή, που καλύπτει το υποκατάστημα Αγρινίου όσο και η αναγκαιότητα  άμεσης επέμβασης του επιστημονικού προσωπικού του ΕΛΓΑ, επιβάλουν να εξεταστεί από την διοίκηση του οργανισμού και περαιτέρω στελέχωση του. 
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ