Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΠΔΕ: Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης ο Γεώργιος Φαλτσέτος

Ο επίτιμος πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων Γεώργιος Κ. Φαλτσέτος εξελέγη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του για τη θέση, την πρόταση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και την εκλογή του από το Σώμα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στην αίθουσα του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα.
Η αποστολή του Συμπαραστάτη του Πολίτη συνοψίζεται ουσιαστικά στη διαμεσολαβητική επίλυση διαφορών που προκύπτουν ανάμεσα σε άμεσα θιγόμενους πολίτες ή επιχειρήσεις και στις υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα και τις.....
επιχειρήσεις της Περιφέρειας.
Ουσιαστικά, ο Νόμος εξοπλίζει τον Συμπαραστάτη με δύο σημαντικές αρμοδιότητες, ανάμεσα σε άλλες, για την επίτευξη της αποστολής του: Τον χειρισμό των καταγγελιών και τη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης.
«Στο επίκεντρο της λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι και σε αυτή τη θητεία μας ο άνθρωπος, ο πολίτης. Για αυτό και ως Περιφερειακή Αρχή στηρίζουμε τη λειτουργία του θεσμού του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον συνάνθρωπό του στο οποιαδήποτε πρόβλημα προκύπτει αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Στο πρόσωπο του κ. Φαλτσέτου, ενός ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου και ενός άψογου επιστήμονα και λειτουργού της Δικαιοσύνης, οι συμπολίτες μας θα βρουν ένα στήριγμα και με το ρόλο του και ο ίδιος θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και σωστότερη διοίκηση, υπό διαφανείς όρους. Είναι τιμή για εμάς και πιστεύω πως όπως κόσμησε τη Δικαιοσύνη θα κοσμήσει και το θεσμό της Περιφέρειας».
Τον κ. Φαλτσέτο, ο οποίος και παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση, καλωσόρισε και συνεχάρη για την εκλογή του και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου.
«Μετά την μακρόχρονη πορεία μου στο Δικαστικό Σώμα, θέλω να συνεχίσω να συμμετέχω στα δρώμενα της κοινωνίας και να βρίσκομαι ενεργά στο πλευρό των πολιτών. Είναι αναγκαία η στήριξη όλων σας» υπογράμμισε ο κ. Φαλτσέτος απευθυνόμενος στο Σώμα μετά την εκλογή του και κατέληξε: «Στόχος μου είναι αυτός που λέει ο νόμος, δηλαδή της επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων. Θέλω και πιστεύω πως στο τέλος αυτής της θητείας να έχουμε ένα αποτέλεσμα που ο πολίτης να πει πράγματι ότι βρήκα ένα αποκούμπι στα ζητήματά μου».

Αρμοδιότητες
Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:
-Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής. Ελλάδας.
-Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.
-Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.
-Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
-Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της Περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.
Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Ο κ. Γεώργιος Κων. Φαλτσέτος, κάτοικος Πατρών, γεννημένος στη Σκάλα Ναυπάκτου το 1946, σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Άσκησε τη δικηγορία για τρία χρόνια και στη συνέχεια εισήλθε στον κλάδο των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.
Έχει υπηρετήσει ως Πάρεδρος και Πρωτοδίκης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ως Πρόεδρος Πρωτοδικών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ως Εφέτης στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών και ως Πρόεδρος Εφετών στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κατά τα έτη 1983-1987 (ως Πρωτοδίκης) και Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κατά τα έτη 2007-2013 (ως Πρόεδρος Εφετών).
Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια, σε σημαντικές διοργανώσεις της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με διάφορα θέματα ομιλίας, όπως για τη δικαιοσύνη, τις εποπτικές αρχές και φορείς, τη συμβολή των Διοικητικών Δικαστηρίων στη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ., ενώ άρθρα του και συνεντεύξεις με θέματα της Δικαιοσύνης και της ευρύτερης επικαιρότητας έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες εφημερίδες, όπως επίσης απόψεις και δηλώσεις του έχουν φιλοξενηθεί από πανελλαδικής εμβέλειας ραδιοτηλεπτικά μέσα ενημέρωσης.
Επιπλέον, ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής και υπεύθυνος έκδοσης του τριμηνιαίου νομικού περιοδικού της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών «Διοικητική Δίκη», εκπροσώπησε τους Έλληνες Δικαστές στη συνάντηση των Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών στη Λισαβόνα το 2012 και συμμετείχε ως Πρόεδρος της Ένωσης σε όλες τις δικαστικές κινητοποιήσεις για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και την κατοχύρωση της δικαστικής ανεξαρτησίας.

 ΠΔΕ
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ