Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πλήρης διάλυση της δημόσιας υγείας: Ούτε παθολόγος στο Γ.Ν. Άμφισσας!

Σε συνέχεια της ενημέρωσης των πολιτών της Φωκίδας, αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν Άμφισσας, και των Κέντρων Υγείας, το Δ/Σ του σωματείου εργαζομένων αναφέρει τα εξής:

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την συνάντηση φορέων του....
νομού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο, και τις «θετικές εντυπώσεις» που αποκόμισαν οι φορείς όπως αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο για την επίλυση των προβλημάτων του Γ.Ν Άμφισσας, ήρθε αρχικά η παραίτηση επιμελητή ιατρού της παθολογικής κλινικής και έπειτα του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής για να επιβεβαιώσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα προβλήματα δεν επιλύονται με ευχολόγια.
Η κυβέρνηση της λιτότητας και των μνημονίων που συνεχώς περιορίζει τις παροχές προς τους πολίτες και προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη του ιδιωτικού κεφαλαίου, αδιαφορεί για την λειτουργία του μοναδικού Νοσοκομείου του νομού.
Μοναδικό μέλημα είναι όχι η παροχή υγείας αλλά τα οικονομικά νούμερα ,με αποτέλεσμα ο πολίτης ωθείτε στα ιδιωτικά κέντρα, σε εξωτερικούς ιατρούς για θεραπεία ή σε νοσοκομεία εκτός νομού που και πάλι τον επιβαρύνουν οικονομικά.
Καμία λύση από τις τελευταίες διοικήσεις του νοσοκομείου και πως άλλωστε να υπάρξει, όταν οι διοικήσεις ακολουθούν τις εντολές αυτών που τις διόρισαν.
Έδιναν «λύσεις» που δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού , ιατρικού και νοσηλευτικού, χωρίς διεκδικητικό πλαίσιο για προσλήψεις όταν την τελευταία τετραετία αποχώρησαν περίπου 55 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας .
Και επειδή τώρα το νοσοκομείο δεν διαθέτει κανένα παθολόγο πλέον, με θράσος θα υποστηρίξουν πως ήταν προσωπική επιλογή η παραίτηση, εμείς όμως θα τους υπενθυμίσουμε πως ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής διεμήνυε πως θα παραιτηθεί αν συνεχιστεί αυτή η ερημοποίηση του Νοσοκομείου από ιατρούς, και προσωπικό και οι εφημερίες καλύπτονται από παρεμφερείς ειδικότητες.
Σε προηγούμενη ανακοίνωση του σωματείου αναφέραμε πως η ώρα που ο πολίτης θα αναγκάζεται να πουλά την περιουσία του για να πάει στο γιατρό είναι κοντά! Τώρα πλέον λέμε πως η ώρα αυτή έφτασε!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ     ΣΑΜΠΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ