Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τα πάνω κάτω στους συντελεστές δόμησης στα εκτός σχεδίου

Χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που έρχονται στη δόμηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και ειδικά σε ό,τι αφορά στην αρτιότητα οικοπέδων κοντά σε οικισμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” καταργείται η παρέκκλιση αρτιότητας των οικοπέδων 2 στρεμμάτων που βρίσκονται εντός ζώνης 120 .....
μέτρων από τους οικισμούς. 
Με λίγα λόγια και αυτοί οι ιδιοκτήτες για να μπορούν να χτίσουν θα πρέπει όπως όλοι να έχουν τουλάχιστον τέσσερα στρέμματα.
Παράλληλα για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα ενώ διατηρείται η αρτιότητα των 4 στρεμμάτων όμως μειώνεται η επιφάνεια που μπορεί να δομηθεί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση θα είναι από 25% ως και 50%, δηλαδή θα επιτρέπεται δόμηση 100 ως 150 τετραγωνικών.
Το νέο νομοσχέδιο φέρνει αλλαγές και ως προς την ένταξη στο σχέδιο πόλεως η οποία θα γίνεται σε 3 με 7 έτη, ενώ σήμερα απαιτούνται από 8 ως και 25 έτη.
Ταυτόχρονα θα καθοριστούν οι Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης σε τρεις κατηγορίες:
-εγκαταλελειμμένοι οικισμοί 
-οικισμοί άνω των 200 κατοίκων ή με περισσότερα από 300 σπίτια
-εξαιρετικές περιπτώσεις που θα καθορίζονται από το υπουργείο
Σε αυτές της ζώνες καθορίζεται μέγιστη αρτιότητα 400 τετραγωνικά με συντελεστή 0,5

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ