Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Εκλογές στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου για τοπικό και Νομαρχιακό Όργανο. Απ' το Κόκκινο Δίκτυο

Οι πρώτες αρχαιρεσίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και η πολιτική τους σημασία.
Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες
Την Κυριακή 1/12 διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη με ολομελειακή ψηφοφορία του τοπικού οργάνου της Οργάνωσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου και του Νομαρχιακού οργάνου. Θα είναι στην πραγματικότητα μια αποτύπωση, (όσο και αν απολίτικες-εκλογικίστικες πρακτικές θολώνουν το τοπίο) του........ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ενιαίο κόμμα. Στο συγκεκριμένο βαθμό διαμόρφωσης των συσχετισμών των ιδεών που κυριαρχούν στο σκεπτικό των ΣΥ.ΡΙΖ.αίων.

Προφανώς μια εκλογική διαδικασία δεν αρκεί για μια ενιαία έκφραση στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α , ρευμάτων πασίγνωστων, με εκδόσεις , με έντυπα , ηλεκτρονικά μέσα και εκπροσώπηση απο την Πολιτική Γραμματεία μέχρι τις τοπικές Γραμματείες. Και βέβαια αυτο δεν αφορά μόνον τη Δ.Ε.Α.

Οι αγώνες ενοποιούν, οι κοινές αγωνιστικές εμπειρίες δημιουργούν και κοινές πολιτικές ταυτότητες. Και βέβαια το κοινό πεδίο ιδεολογικοπολιτικών αναφορών. Ο Μαρξισμός είναι το πεδίο, ιδεολογικό και πολιτικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αν κάποιος σύντροφος –οι, εισηγούνται μια άλλη μέθοδο ανάλυσης του κόσμου, της οικονομίας, της ιδεολογίας, του σοσιαλιστικού οράματος, ας την περιγράψει και να την μοιραστεί μαζί μας.

Η απότομη απόπειρα αποιδεολογικοποίησης της ζωής των οργανώσεων, με το βάρος στους τηλεαστέρες και τους επικοινωνιολόγους, υποκατέστησαν τις πολιτικές συζητήσεις. Πληρώνεται τώρα με καταστάσεις σαν του Τατσόπουλου, με οργανωτική συρρίκνωση των κερδών που είχαμε στις εκλογές. Το χειρότερο είναι οτι η στροφή στο κενό του «μεσαίου χώρου», η γραμμή του «ώριμου φρούτου» που θα πέσει χωρίς να τραντάξουμε το δέντρο και η ανοικτή επίθεση στη ΣΥ.ΡΙΖ ική Αριστερά, οδήγησε στη συγκρότηση συσπειρώσεων στις οργανώσεις οχι γύρω απο πολιτικές απόψεις και συμβολές, αλλα γύρω απο πρόσωπα, περσόνες, προσωπικά σχέδια και αποκαιδια του Μνημονιακού μπλόκ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ –ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί Συνδιάσκεψη Αντιπροσώπων και ανάδειξη συνέδρων στο πρώτο Συνέδριο. Η ηγεσία πήγαινε για ενιαίο ψηφοδέλτιο και της προέκυψαν 5 πέντε. Η βάση, η οργανωμένη Αριστερά και η πίεση της πραγματικότητας, κρατάει δυνάμεις κρίσιμες στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι ΣΥΡΙΖαίοι δεν επιθυμούν ούτε τη μονολιθικότητα του Κ.Κ.Ε, κύρια γιατί φυγομαχεί αρνούμενο το Μέτωπο της Αριστεράς, την προοπτική της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της Ευρώπης. Δεν επιθυμούν ούτε και αυτό που συμπυκνώνεται στον όρο «νέο ΠΑΣΟΚ».

Εκτιμούμε ότι τα μέλη και η βάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΉΦΙΣΑΝ. Αυτό που φτιάξαμε πριν κάποια χρόνια. Την απάντηση της Αριστεράς στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ , να καλυφτεί το κενό πολιτικής εκροσώπησης των εργαζομένων και της μικρής ιδιοκτησίας στην πόλη και το χωριό.

Η μόνη οργανωμένη έκφραση των εργατολαικών κομμάτων είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και το ΚΚ.Ε. Τα αστικά κόμματα είναι πιο πολύ λομπίστες και εφαλτήρια επιχειρηματικών ομίλων. Εφόσον οι πωλητές του 902 επιμένουν στην απλή καταγραφή κομματικών δυνάμεων , ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μπορεί υπο προυποθέσεις να διεκδικήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων και την αυτοδυναμία. Οταν οι τριγμοί του σεκταρισμού γίνονται όλο και εντονότεροι στην υπόλοιπη Αριστερά , εμείς θα κάνουμε πίσω? Μια εκλογική νίκη είναι βέβαιο οτι θα προκαλέσει απώλειες στο Κ.Κ.Ε ακόμα και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και στελεχών. Και βέβαια ενα ρεύμα ενθουσιασμού στα μάχιμα τμήματα της κοινωνίας, μια αναγέννηση της μαζικής Αριστεράς και της πρωτοπορίας της.

Η επικείμενη παρόλα αυτα συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Σε εναν βαθμό θα καθορίσει την σχέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με την κοινωνία του Αγρινίου και σίγουρα θα καθορίσει την ανάπτυξη ή οργανωτική συρρίκνωση της οργάνωσης και την ποιότητα των παρεμβάσεων . Καλούμε σε υπερψήφιση των υποψηφίων του Κόκκινου Δικτύου γιατί τα πρόσωπα είναι φορείς πολιτικών. 
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α των αγώνων και της ανατροπής αντιμετωπίζει δυο θολές γραμμές . Η μια είναι εσωτερική , η αμφισβήτηση του προγράμματος του τελευταίου Συνεδρίου απο τη σκοπιά της διαχείρησης , της υποχώρησης , της συνδιαλλαγής στο όνομα της «σωτηρίας». Οι πιέσεις για εναν ΣΥ.ΡΙΖ.Α που θα αποδεχτεί τη συμμετοχή σε κυβέρνηση «εθνικήςσωτηρίας» με τα αστικά κόμματα είναι τεράστια και υπάρχουν ιδεολογήματα πρόθυμα να τις μεταφέρουν στο εσωτερικό του κόμματος. Ξεπερνάει αφέλεια να πιστεύει κανείς οτι τμήματα του ελληνικού καπιταλισμού θα επιλέξουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως εταίρο στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Εχουν κάνει τα κουμάντα τους και θα ταχθούν όπως κάνουν 4 χρόνια τώρα με τα πολυεθνικά κεφάλαια στα οποία άλλωστε μετέχουν. Η απο τα δεξιά επίθεση είναι η απόρριψη των κομμάτων ως εκφραστών ταξικών συμφερόντων, το δεξιό εως ακροδεξιό «ολοι ίδιοι είναι». 

Αλλά όταν μπαίνεις στα προκείμενα για την κοινωνία ?

ü Κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση ή οι ιδιώτες εστω προνομιακοι εταίροι του Δημοσίου?

Εμπλοκή ιδιωτών χωρίς απολύσεις δεν υπάρχει, ακριβώς γιατι χρειάζεται να μοιραστεί περισσότερο ρεσυστό ανάμεσα στους εταίρους ,να εξασφαλιστούν δηλ. τα κέρδη των ιδιωτών.

ü Ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων ή αναστολή ή ενα ροζ Μνημόνιο? 

Γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι κάθε εκταμίευση για το ελληνικό χρέος συνοδεύεται και απο Μνημόνιο ή επικαιροποίηση του προηγούμενου Μνημονίου. Ενταση ή πρόσκαιρη σταθεροποίηση δηλ. της λιτότητας.

ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΑΞΗ

Η δε αναγωγή του πλαισίου της Ευρωζώνης σε λυδία λίθο της πολιτικής μας , στέλνει το μήνυμα στο λαό οτι υπάρχει κάποια ανώτερη αξία , πάνω απο την αξιοπρεπή διαβίωση του. Η ληστεία του Κυπριακού λαού , μαζί με τον φόβο που προκάλεσε κύρια στα μεσαία στρώματα , ηταν αποκαλυπτική του τί θα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση κατα της λιτότητας στην Ελλάδα απο τα ιμπεριαλιστικά διευθυντήρια. Ας κρατήσουμε οτι μεγάλο μέρος του χρέους ανήκει σε ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα. ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΑΞΗ αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρες θέσεις και πρακτικές πάνω σε αυτο το δίλλημα. Ο μόνος δρόμος είναι να στρατευτούν πίσω απο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α οι στρατιές των φτωχοποιημένων εργαζομένων , των άνεργων ,των αυτοαπασχολούμενων. Εκεί βρίσκεται η δύναμη μας. 

Επιδιώκουμε : 

1) ΣΥ.ΡΙΖ.Α κόμμα παρέμβασης-οργάνωσης στο κίνημα και οχι παρατηρητή ή απλά αλληλέγγυο. Ιδίως στο εργατικό κίνημα χρειάζεται μια πραγματική αναγέννηση, με τακτική μικτή διαδικασία μισθωτών, συζητήσεις ανοικτές οργανωμένες με συνδικαλιστικά στελέχη απο άλλους ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με σεβασμό στον πολυτασικό χαρακτήρα του εγχειρήματος. Ας πέσει το βάρος στις ανάλογες προτάσεις που εχουν γίνει ακόμα και απο τον Φωτόπουλο. Είναι παλλλαικό αίτημα να πάρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εξωθεσμικής ανατροπής της κυβέρνησης κάτω απο τα συντριπτικά χτυπήματα του κινήματος. Η δήλωση Τσίπρα οτι αν η κυβέρνηση χρησιμοποιησει ξανά την επιστράτευση, η Αριστερά θα οργανώσει την ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ πρέπει να γίνει πολιτικό σχέδιο, πράγμα που προυποθέτει όντως «ενα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

2) Μας τιμά οτι οργανώνονται εκλογικές διαδικασίες ολομελειακές , ακόμα και αν δουλεύει ο αργαλειός των «αυτοδιαλυμένων συνιστωσών». Σήμερα τα κόμματα είναι επιχειρήσεις δεν είναι συνελεύσεις. Για να κατέβει βουλευτής προ Μνημονίου, με το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ κάποιος, χρειάζονταν 200.000.000 ευρώ. Μόνοι τους τα φάγανε.

Να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη των αγώνων και των κινημάτων και για την οικοδόμηση οργανώσεων ΣΥ.ΡΙΖ.Α παντού, να δίνουν τη μάχη με την εργοδοσία, αλλά και αυτή των ιδεών. Οι ιδέες των ανθρώπων είναι αυτές που καθορίζουν τη δραση τους και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α καλείται να καλύψει και το μυαλό και την ψυχή της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης και της μικρής επιχειρηματικότητας, μαχόμενος με πρόγραμμα τις ανάγκες του κόσμου μας.

Η καμπάνια για την παιδική βιβλιοθήκη της πόλης, οι κινητοποιήσεις ενάντια σε χαράτσια (ρεύμα, φόρος επιτηδεύματος), τα απεργιακά Συντονιστικά, η μάχη για την παραμονή της Δ.Ο.Υ στην πόλη, η οργανωτικότητα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις μαζικές κινητοποιήσεις , η πάλη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας , καταδεικνύουν τί ΣΥ.ΡΙΖ.Α θέλουμε. 

Εκ μέρους του Κόκκινου Δικτύου στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στα κοινά ψηφοδέλτια μετέχουν:

Για την τοπική Γραμματεία : 

1 . Ασπρογιάννης Γιάννης

Αντιπρόεδρος Δ.Σ εργαζ. Δ.Ο.Υ Αγρινίου

2 . Κωστάρας Βασίλης 

Πρόεδρος Νοσοκομειακών 

Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας

3. Τριανταφυλλίδου Μαρία 

Οικονομολόγος

4. Μέλιος Παντελής 

Αυτοαπασχολούμενος


Για το Νομαρχιακό Οργανο : 
 1. Ασπρογιάννης Γιάννης 

Αντιπρόεδρος Δ.Σ εργαζ. Δ.Ο.Υ Αιτ/νιας

2. Κωστάρας Βασίλης 

Πρόεδρος Νοσοκομειακών 

Γιατρών Αιτωλ/ας

3. Τριανταφυλλίδου Μαρία

Οικονομολόγος

4. Μέλιος Παντελής 

αυτοαπασχολούμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ