Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Μιλάνε και ΤΑ ΝΕΑ.... για ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ!!! - Πόλεμος ΔΟΛ,Κυβέρνησης,ΣΥΡΙΖΑ - Ιστορική φωτογραφία του 1965

Όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά αγριεύει ακόμα περισσότερο η κόντρα ανάμεσα στον ΔΟΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Αυγή» όπου έκανε άνοιγμα στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ, αλλά και την οργισμένη απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο «Προσκλητήριο σε αποστασία» ξυπνώντας μνήμες από το 1965.
Από την πλευρά της η εφημερίδα κάνει λόγο πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάζει στήριξη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αν επιλέξουν να ρίξουν την κυβέρνηση και αναφέρει πως η Κουμουνδούρου απευθύνει προσκλητήριο σε αποστασία σε μία προσπάθεια να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά.....
Παράλληλα δημοσιεύει δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τίτλο «Ντροπή κύριε Τσίπρα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «Απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας», «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και «πολιτική αλητεία»


Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση ήταν άμεση με αναρτήσεις τον στελεχών του στο twitter που κάνουν λόγο για πανικό της διαπλοκής, λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ.


Το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ για τα περί αποστασίας
«Προσκλητήριο αποστασίας απευθύνει προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η Κουμουνδούρου με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά - προκαλώντας την οργισμένη απάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, με δήλωσή του στα «ΝΕΑ», που δημοσιεύεται στις διπλανές στήλες.



Σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ο Αλ. Τσίπρας «κλείνει το μάτι» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους τάζει ουσιαστικά στήριξη αν επιλέξουν να ρίξουν την κυβέρνηση.(...)


Η προφανής αδυναμία της Κουμουνδούρου - όπως προκύπτει στις δημοσκοπήσεις - να φτάσει σε ποσοστά αυτοδυναμίας και οι σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την υποχρεώνουν σχεδόν «να ανοίξει» τη βεντάλια των συνεργασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς.


Παρά τις αυξημένες προσδοκίες, πάντως, το θέμα των συνεργασιών εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ζωηρό ενδιαφέρον για τις προς ΠΑΣΟΚ συμμαχίες ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο διατηρεί πάντα η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Κουρουμπλής, Αλ. Μητρόπουλος, Αντ. Κοτσακάς, Δ. Τσουκαλάς, Γ. Μιχελογιαννάκης), η οποία είναι σε κινητικότητα ενόψει της στελέχωσης των δημοτικών κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.


Στη συνέντευξη στην «Αυγή» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για «τη σφοδρή αντιπαράθεση με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"». Ο κ. Τσίπρας αφού είπε ότι ουδείς είναι υπεράνω κριτικής πρόσθεσε: «Τα περί λογοκρισίας είναι βεβαίως αστεία, ειδικά όταν εκτοξεύονται από αυτούς που έχουν καταλάβει τις ψηφιακές συχνότητες και θεωρούν την ενημέρωση κλειστό κύκλωμα. Αν θεωρούν ότι έχουν ανίκητη δύναμη είναι αλαζόνες. Αρκεί να ρίξουν μια ματιά στις κυκλοφορίες των εφημερίδων ή στις δημοσκοπήσεις που μετρούν την αξιοπιστία των Μέσων».


Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε «ΤΑ ΝΕΑ» να ρίξουν μια ματιά στα συσσωρευμένα χρέη τους και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Αν πάλι πιστεύουν ότι αυτός είναι ο τρόπος να τα βγάλουν πέρα μαζί μας, αν περιμένουν συναλλαγή ή υποταγή, απλώς είναι γελασμένοι».


Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο πόλεμος των ΝΕΩΝ δεν μας φοβίζει, δείχνει τον πανικό της διαπλοκής
Στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ απάντησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους στα Μέσα και αναρτήσεις στο twitter.



Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» είπε «Ο πόλεμος των Νέων δεν μας φοβίζει, δείχνει τον πανικό της διαπλοκής, λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιούν στο φουλ όλα τα σενάρια για την αναζήτηση εφεδρειών αυτής της κυβέρνησης», ενώ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter «Πρωτοσέλιδο ΝΕΩΝ:Ο πανικός της διαπλοκής, οδηγεί σε αυτογελοιοποίηση.Μιλούν για δήθεν "αποστασία",αυτοί στήριξαν το 1965 τους "τσιριμώκους"».


Σκουρλέτης: «Οι βουλευτές έχουν ελευθερία συνείδησης»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μικλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως οι βουλευτές έχουν ευθύνη απέναντι σε αυτούς που τους ψηφίσαν και έχουν ελευθερία συνείδησης» και πρόσθεσε «ο Ευάγγελος Βενιζέλος αισθάνεται ως ο πρώτος θιγόμενος». Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ακόμη ότι σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό του 27% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο είναι αποτέλεσμα ιδιότυπης συμμαχίας κοινωνικών δυνάμεων.



Παππάς: Ξανά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Ο στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς απάντησε στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ αναρτώντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το Tvxs όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται της ΝΔ με 3,3 μονάδες, εξηγώντας ουσιαστικά πως η επίθεση από τα ΝΕΑ έχει να κάνει με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.



Μάλιστα και ο Νίκος Κοτζιάς επιτέθηκε στα ΝΕΑ μέσω twitter γράφοντας «Θράσος:Ο ΔΟΛ που οργάνωσε και παρότρυνε σε αποστασία το 1965, που υποστήριξε την πολιτική εξαγοράς βουλευτών τολμά να μιλά για αποστασία».


Μουλόπουλος: Κάθε κόμμα θα πρέπει να έχει τον γελωτοποιό του -Εμείς έχουμε τον Τατσόπουλο
Την ίδια στιγμή πάντως συνεχίζονται τα αλληλομαχαιρώματα στην Κουμουνδούρου, αφού μετά τη δήλωση του Πέτρου Τατσόπουλου πως δεν θέλει να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του επιτέθηκαν. Ο δημοσιογράφος-στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Βασίλης Μουλόπουλος με ένα άρθρο -το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει σατιρικό- στην Αυγή επιτίθεται στον Τατσόπουλο χαρακτηρίζοντας το γελωτοποιό.



ΤΑ ΝΕΑ για Μουλόπουλο: Δεν θα αφήσουμε τον οχετό να μας παρασύρει
Η εφημερίδα δεν άφησε αναπάντητο ούτε το άρθρο του Βασίλη Μουλόπουλο και με κείμενο του Μιχάλη Μητσού υποστηρίζει πως ο καβγάς που ξέσπασε με αφορμή το σκίτσο του Νίκου Χαντζόπουλου περί σεξισμού είναι ένα προκάλυμμα βαθύτερης αντιπαράθεσης γύρω από βασικές, θεμελιώδεις αξίες.



Μάλιστα αναφερόμενος στον Βασίλη Μουλόπουλο γράφει «Στο δήθεν σατιρικό κείμενο (μα πρέπει να ξέρεις να κάνεις σάτιρα, αλλιώς θα εκθέτεις απλώς σε δημόσια θέα τα συμπλέγματα σου), αποδίδει πράγματα που έχουν πει οι άλλοι.... Κρίμα που διαλύθηκε η Σοβιετική Ενωση, θα είχε να προσφέρει στον επίδοξο λιβελογράφο μία υψηλή θέση στο τμήμα προπαγάνδας.... Η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Αλλά δεν θα αφήσουμε τον οχετό να μας παρασύρει».


Κεδίκογλου: Στον ηθικό και πολιτικό κατήφορο του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει τέλος
Την ίδια στιγμή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για «ηθικό και πολιτικό κατήφορο».



Ο κ. Κεδίκογλου μιλά για «πρωτοφανή ενέργεια, που επιχειρεί να δηλητηριάσει επικίνδυνα την πολιτική ζωή και γράφει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επισημάνει ότι «πρόθυμα θύματα δεν θα βρει».


«Στον ηθικό και πολιτικό κατήφορο του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει τέλος. Μετά τις συκοφαντίες και τις απειλές, φτάνει να υπόσχεται εκλογικές αγοραπωλησίες βουλευτών για να βρεθεί στην εξουσία. Παραπέμποντας στις σκοτεινότερες σελίδες του κοινοβουλευτισμού, ο κ. Τσίπρας βάζει επίσημη αγγελία στο κομματικό του όργανο, αναζητώντας αποστάτες!» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Η φωτογραφία της αποστασίας που κυκλοφορεί στο twitter



Την ίδια στιγμή πάντως στο twitter κυκλοφορεί μία φωτογραφία όπου οπαδοί της Ε.Κ καίνε τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «Αθηναϊκή» μετά τις φήμες ότι στηρίζουν τη λύση Στεφανόπουλου.


Υπενθυμίζεται πως στις 9 Αυγούστου 1965 ένα τεράστιο πλήθος έχει κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι προσπαθούν να χωρέσουν στον οδό Χρήστου Λαδά, στη Λέσχη των Φιλελευθέρων. Εκεί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ε.Κ για να αποφασίσει εάν δεχτεί τη πρόταση του Βασιλιά για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Στέφανο Στεφανόπουλο.


Κι ενώ οι βουλευτές προβληματίζονται οι διαδηλωτές δεν έχουν ενδοιασμούς. Απόδειξη το σύνθημα που φωνάζουν «Όχι άλλος Νόβας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ