Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Πραξικόπημα κατά της νομιμότητας - Η ΕΡΤ η μόνη νόμιμη πηγή εκπομπής

Για καταφανές πραξικόπημα εναντίον της νομιμότητας έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου η οποία βρίσκεται από τα ξημερώματα έξω από το κτήριο της ΕΡΤ ζητώντας μαζί με άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και άλλους βουλευτές του ΚΚΕ, οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση καθώς και να τους επιτραπεί η είσοδος στο δημόσιο χώρο των εγκαταστάσεων και να έρθουν σε........
επικοινωνία με τους εργαζόμενους που παραμένουν μέσα.
«Η κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον του εαυτού της και της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές», είπε χαρακτηρίζοντας «ενέργεια εκτροπής» την έφοδο της αστυνομίας.
Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως ενημερώθηκε από τον εισαγγελέα που παρίσταται ότι του δόθηκε η σχετική εντολή τα μεσάνυχτα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και πως δεν διατάχθηκε καμία αυτόφωρη διαδικασία.
«Στις 4.30 το πρωί σε μια Δημοκρατία δεν προσέρχονται εισαγγελείς για να εγγυώνται τη νομιμότητα και την ομαλότητα» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να υποκρίνεται.
Μετέφερε επίσης τη διαπίστωση του παριστάμενου εισαγγελέα κ. Γκύζη, ο οποίος είπε ότι βάσει και βιντεοσκόπησης που έγινε, δεν προκύπτει φθορά εντός του χώρου και για αυτόν τον λόγο δεν διέταξε αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ο ίδιος δήλωσε άγνοια για την προσαγωγή των τεσσάρων εργαζομένων της ΕΡΤ.
«Όσοι συμπράττουν σε αυτές τις ενέργειες, συμπράττουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας» είπε η βουλευτής.
Ταυτόχρονα επεσήμανε τις ευθύνες που προκύπτουν για τη δημόσια περιουσία της ΕΡΤ την οποία λυμαίνονται ή επιθυμούν να λυμαίνονται κυβερνητικά και κομματικά αρπακτικά, με δεδομένο ότι η ισχύ της ΠΝΠ για την κατάργηση της ΕΡΤ έχει λήξει από τις 18 Οκτωβρίου και άρα η μόνη νόμιμη πηγή εκπομπής είναι η ΕΡΤ η οποία θα έπρεπε ήδη να επαναλειτουργεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ