Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΡΙΝΙΟ: Στα δικαστήρια λύθηκε η αντιδικία προϊσταμένων- υπαλλήλου της ΔΟΥ (video)

  • Σοβαρές καταγγελίες περί "εκδίκησης" ενώπιον του δικαστηρίου ακούστηκαν από  τον πατέρα της μηνύτριας-συντ. υπαλλήλου της οικονομικής επιθεώρησης στο ΠΕΚ Πατρών-για το ρόλο της οικονομικής επιθεωρήτριας Δυτ. Ελλάδας (που συνυπηρετούσαν στην ίδια υπηρεσία)  και του ...... πρώην προϊσταμένου της ΔΟΥ Αγρινίου στην υπόθεση της κόρης του.
  • Μήπως εμπλέκεται και σε άλλη επίδικη υπόθεση ο π. προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ Αγρινίου, αυτή τη φορά με τον σύζυγο της κ. επιθεωρήτριας και αυτός οικ. επιθεωρητής Δυτ. Ελλάδας της ίδιας υπηρεσίας; 
  • Το ρεπορτάζ λέει ότι ίσως ο Αλέξης θα ξαναχρειαστεί να έρθει στο Αγρίνιο!  
Το δικαστήριο στην υπόθεση του ξενώνα της ορεινής Τριχωνίδας απάλλαξε τα δύο (πρώην και νυν) στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας και συγκεκριμένα τον πρώην προιστάμενος της ΔΟΥ Αγρινίου και την πρώην οικονομική επιθεωρήτρια Δ. Ελλάδας, οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι για το αδίκημα της παράβαση καθήκοντoς.

Συγκεκριμένα οι δύο υπάλληλοι κατηγορήθηκαν από φορολογούμενη ότι δεν χορήγησαν εσκεμμένα κάποια έγγραφα τα οποία ήταν απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί ένας φορολογικός έλεγχος, ωστόσο το δικαστήριο μετά από μια μακρά διαδικασία τους απάλλαξε κρίνοντας τελικά ότι υπήρξε έλλειψη δόλου.
Η ιστορία ξεκίνησε το 2006 όταν η φορολογούμενη κατηγορήθηκε από την ΔΟΥ Αγρινίου, ότι εισέπραξε παράνομα ΦΠΑ για την ξενοδοχειακή μονάδα την οποία και διατηρεί στο Ζελίχοβο(Αγία Παρασκευή), όπου και εκδόθηκε για το γεγονός αυτό πράξη έλεγχου η οποία και στηριζόνταν σε κάποια έγγραφα.

Όπως υποστηρίχθηκε μέσω του δικηγόρου της κ. Τσιμπούκη, η φορολογουμένη ζητούσε από την ΔΟΥ Αγρινίου και την οικονομική επιθεωρήτρια Δυτ. Ελλάδας τα έγγραφα τα οποία εμπεριέχονταν στην έκθεση του φορολογικού ελέγχου και την αφορούσαν, και παρότι υποχρεούνταν να τα χορηγήσουν δεν το έπραξαν εσκεμμένα, αποστερώντας της το δικαίωμα να προχωρήσει σε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.
Σε αυτό το γεγονός εστιαζόνταν και η μήνυση που κατατέθηκε καθώς όπως υποστηρίχθηκε ο λόγος που δεν το έπρατταν κατ' επενάληψη οι θεσμικοί αυτοί παράγοντες ήταν το γεγονός ότι ο πατέρας της φορολογούμενης συνυπηρετούσε με την οικονομική επιθεωρήτρια στο ΠΕΚ Πατρών και είχαν έρθει σε αντιπαράθεση στο παρελθόν για υπηρεσιακούς λόγους.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο δικαστήριο, ο λόγος ήταν καθαρά εκδικητικός, και όπως υποστήριξε η μεταξύ τους σχέση στάθηκε η αφορμή για να δοθεί προσταγή και οδηγία από την γενική επιθεωρήτρια στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Αγρινίου, ώστε να μην χορηγηθούν τα συνοδευτικά έγγραφα που απαιτούσε η κόρη του και ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας. 

Για την υπόθεση βρέθηκε στο Αγρίνιο ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ως συνήγορος υπεράσπισης της γενικής οικονομικής επιθεωρήτριας Δ. Ελλάδας κ. Γεωργακοπούλου, ο οποίος σε δηλώσεις του στο cityVoice.gr για την υπόθεση ανέφερε:

"H κα. Γεωργακοπούλου μηνύθηκε από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, ότι δήθεν παρέβει το καθήκον της με σκοπό να την βλάψει και ότι δεν της παρέδωσε κάποια στοιχεία τα οποία της ήταν απαραίτητα για να αντιμετωπίσει με εμπεριστατωμένα στοιχεία έναν φορολογικό έλεγχο στην ξενοδοχειακή της μονάδα.

Η επιχείρηση αυτή συνολικά από τότε που ξεκίνησε την λειτουργία της είχε έσοδα μόλις 1.000 ευρώ και κατάφερε και εισέπραξε με επιστροφή ΦΠΑ το ποσό των 48.000 ευρώ.Δυστυχώς αποδεικνύεται από τα στοιχεία που προσκομίσαμε ότι η επιχείρηση αυτή ουδέποτε λειτούργησε και το κυριότερο ότι βρίσκονταν ακόμη σε στάδιο κατασκευής. Ακόμη και στον χωματόδρομο ο οποίος συνδέει το χωριό με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν υπήρξε ούτε ένα ίχνος ότι πέρασε έστω και ένα αυτοκίνητο για να το επισκεφτεί.

Είμαι βέβαιος ότι θα διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, η οποία δεν είναι και η μοναδική, καθώς όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, πολλές επιχειρήσεις που εισέπραξαν επιστροφή ΦΠΑ εκείνη την περίοδο έχουν διαπράξει αντίστοιχες παραβάσεις".
Για να δείτε το video κλικ εδώ

Με πληροφορίες απο το cityVoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ