Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δεκάδες λουκέτα στην εστίαση στο Αγρίνιο

Δεκάδες έλεγχοι έγιναν σε καταστήματα (κυρίως καφέ, club αλλά και ουζερί) στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, τα οποία διέθεταν προσωρινή άδεια και πολλά από αυτά σφραγίστηκαν τις τελευταιες μέρες εξαιτίας ποικίλων παραβάσεων, υγειονομικών και μη. Μεταξύ αυτών ήταν χρωστούμενα δημοτικά τέλη (είδες ο δήμος τι κοινωνική πολιτική έχει;), παράνομες επεκτάσεις....
αλλά και για άλλα ζητήματα όπως έλλειψη τουαλέτας ΑΜΕΑ (κόπτονται για του φυσικά αναπήρους ενώ τους κόβουν τη σύνταξη), καθώς και αποδυτήρια προσωπικού (για ποιο προσωπικό μιλάνε;). Οι πληροφορίες μιλάνε για 35 περίπου επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η νέα νομοθεσία δίνει σχετικά εύκολα προσωρινές άδειες μέχρι να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες  ενώ από την άλλη είναι ιδιαίτερα αυστηρή, αν δεν εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις από τους ιδιοκτήτες ώστε να αποκτήσουν μόνιμη αδειοδότηση.



Τα μαζικά αυτά λουκέτα σε επιχειρήσεις -ο αριθμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος-που μπήκαν χθες και σήμερα εγείρουν μια σειρά από ερωτήματα. Ασφαλώς από τη μια είναι εκείνοι που έκαναν τις προβλεπόμενες ενέργειες, από την άλλη η εφαρμογή του νόμου κατά γράμμα χωρίς ποιοτική διάκριση των περιπτώσεων μάλλον δεν βοηθάει στο κλίμα αυτό της ύφεσης και της ανεργίας, όταν σφραγίζονται τόσο επιχειρήσεις με βασικές παραβάσεις, όσο και εκείνες με παραβάσεις ήσσονος σημασίας.
Έτσι θα βοηθηθούν τα πολυεθνικά καταστήματα για να κλείσουν την αγορά του Αγρινίου με τους νόμους των νε νέ κων!!!! Έτσι θα κλείσουν τις γειτονιές και τους δημόσιους χώρους και τις συναθροίσεις. Που είναι ο Σύλλογος του κυρίου Ηλία; Που είναι τα Εργατικά Κέντρα και οι υπόλοιποι παρεπιδημούντες της πόλης ταύτης; 

Με πληροφορίες απο το http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ