Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Επιστροφή του Παναιτωλικού στην Α' Εθνική, μεγάλη νίκη μέσα στο Βόλο 1-2

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Το νικηφόρο μπαράζ του δεύτερου γύρου δικαιώθηκε σήμερα στο Βόλο, όπου κέρδισε πανηγυρικά τον Ολυμπιακό κι ανέβηκε για να μείνει αυτή τη φορά.

Μπροστά σε 15.000 Βολιώτες οπαδούς του Ολυμπιακού και με το κλίμα εξαιρετικά φορτισμένο, φρόντισε γι' αυτό η διοίκηση της Βολιώτικης ΠΑΕ, ο Παναιτωλικός κλήθηκε στο "καμίνι" του Αχιλλέα να υπερασπισθεί τη διαφορά....
των δύο βαθμών και να κάνει πράξη το "χαμένο" όνειρο, κερδίζοντας την άνοδο στη Super Legue μέσα σε 90', κάτι που δεν είχε καταφέρει σε 40 αγωνιστικές!

Και το πέτυχε και με το παραπάνω κερδίζοντας 1-2 μέσα στην έδρα του αντιπάλου του! Ας είναι καλά και ο κόσμος του Παναιτωλικού που απαίτησε την μεταμόρφωση της ομάδας στις μεταγραφές του Γενάρη. 
Παίζοντας έξυπνα, κοντρολαρισμένα, δεν παρασύρθηκε από την αρχική "ορμή" του Ολυμπιακού (κάπου εκεί στην ισοφάριση θόλωσαν λίγο), έπαιξε το δικό του παιχνίδι κι έφτασε μάλλον εύκολα στο στόχο του.
Πολύ δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι και στο πρώτο κιόλας λεπτό ο Στεφανάκος έκανε σπουδαία απόκρουση κι επίσης στη συνέχεια αντιδρούσε πολύ σωστά στις επιθετικές εξάρσεις των Βολιωτών.

Με την πάροδο του πρώτου δεκαπεντάλεπτου ο Παναιτωλικός όχι μόνο ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά έμπαινε τακτικά με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Στο 26' με εξαιρετικό διαγώνιο αριστερό σουτ ο Καμαρά,μετά από ωραία μπαλιά του Μπελόν,έβαλε στη θέση του οδηγού τον Παναιτωλικό και τον έφερε μια ανάσα από την άνοδο!

Οι Βολιώτες φάνηκε να τα χάνουν μετά το γκολ, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στη συνέχεια, επιτίθονταν μεν αλλά πρόχειρα κι ανοργάνωτα, με την άμυνα του Παναιτωλικού να κρατάει εύκολα και την επίθεση να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία αντεπίθεσης!

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο,αλλά τρία λεπτά μετά ο Βαζάκας αντικατέστησε τον Πινδώνη με τον Ανιέτε κι ο Ολυμπιακός πέτυχε γρήγορα την ισοφάριση,με κεφαλιά του Γιενκά στο 53' μετά από όμορφη σέντρα του Καρρά.

Το Πανθεσσαλικό πήρε φωτιά,ο Ολυμπιακός ψάχνει ακόμα ένα γκολ κι ο Παναιτωλικός θέλει με νύχια και με δόντια να κρατήσει τον σκορ που τον οδηγεί στα "μεγάλα σαλόνια"!

Στο επόμενο λεπτό ο Μπρέσκα έπιασε κοιμώμενη την άμυνα του Παναιτωλικού κι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

Κι ήρθε η αντίδραση του Χάβου,ο οποίος απέσυρε τον Πασά και πέρασε μέσα τον Κουτσοσπύρο,που τον δικαίωσε άμεσα για την επιλογή του.

Ενώ ο Ολυμπιακός φαινόταν πιο επιθετικός ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που σκόραρε στο 72'.Μπαλιά από δεξιά του Αραμπατζή,προβολή του Κουτσοσπύρου και 1-2.

Τώρα ήταν η σειρά των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου να τα "βάψουν μαύρα" μιας κι ήθελαν πλέον δύο γκολ για να αντιστρέψουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Το τελευταίο δεκάλεπτο και το πεντάλεπτο των καθυστερήσεων στο Πανθεσσαλικό δεν ήταν για καρδιακούς!
Ο Ολυμπιακός σφυροκοπούσε ανορθόδοξα την εστία του Στεφανάκου κι ο Παναιτωλικός έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.Πάνω κάτω η μπάλα,κράμπες,τραυματισμοί,αλλαγές,καθυστερήσεις,τα λεπτά να κυλούν και δέκα χιλιάδες κόσμου στις εξέδρες να απογοητεύονται από την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
Στον αγώνα αυτό βγήκε και ένα χρήσιμο συμπέρασμα για όσους γνωρίζουν ποδόσφαιρο, ότι ο Παναιτωλικός πρέπει να στηριχθεί κατά βάση στα ντόπια παιδιά! Τους χορτάσαμε τους .....its και τους τελειωμένους ... τα συμβόλαια δεν κάνουν την ομάδα...   

Σχόλια από το ντέρμπι του Βόλου
*Εχθρικός ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στον Παναιτωλικό, δικαίωσαν τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν, όταν έγινε γνωστός ο ορισμός του.

*Έξυπνη η ενέργεια του Χάβου να τοποθετήσει αριστερό μπακ τον Μπακάκη,που εξουδετέρωσε τον Μπρέσκα,που όταν ο Βαζάκας τον πέρασε στο άλλο άκρο ο Αγρινιώτης μπακ τον ακολούθησε!

*Εντύπωσε προκάλεσε η επανεμφάνιση του "βαριά" τραυματισμένου, από την κροτίδα στο Αγρίνιο, Σταμάτη Καρρά με μπαταρισμένο το δεξί του χέρι!!!!

*Εφτά κόρνερ κέρδισε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο ημίχρονο έναντι κανενός του Παναιτωλικού κι άλλα τόσα στο δεύτερο έναντι ενός του Παναιτωλικού, αλλά... μηδέν εις το πηλίκον!

*Και κάτι για τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: με τις εμπρηστικές ανακοινώσεις δεν μπαίνουν γκολ, το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που παίζεται στα γήπεδα.
Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Παλαιόλογος, Γόγολος, Μπολάτι (79' Ναντάγια), Πινδώνης (48' Ανιέτε), Ολίσε (89' Ογκουνσότο), Μπρέσκα, Σολάκης, Γιενγκά.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπακάκης, Αραμπατζής, Κούσας, Μελισσάς, Μουμίν, Σφακιανάκης, Ιορδανίδης, Μπελόν (92' Σμίλτος), Καμαρά (88' Μύγας), Πασάς (56' Κουτσοσπύρος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

*Να θυμήσουμε ότι αύριο βγαίνει η απόφαση της ένστασης του Ολυμπιακού,η οποία δεν νομίζουμε να επηρεάσει την τελική κατάταξη των ομάδων.

*Στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής συνέτριψε τη Νίκη Βόλου 4 -0 αλλά χωρίς αντίκρυσμα!

Τελική βαθμολογία της δεύτερης περιόδου μετά από 6 αγωνιστικές

Παναιτωλικός 14
Ηρακλής 10
Ολυμπιακός Βόλου 9
Νίκη Βόλου 3
Πληροφορίες και από το  Ζείδωρον

Υ.Γ. Στο Αγρίνιο τα καφενεία αναστέναξαν, τώρα όμως έχει αρχίσει το γλέντι με μουσική έξω από το γήπεδο περιμένοντας τους νικητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ