==► ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ: "Πολλαπλά εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή – Αποκαλυπτική η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών"  ==► ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ   ==► Κριτική και προτάσεις του Δημήτρη Τραπεζιώτη, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας  ==► Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για το Πολυτεχνείο  ==► ΣΥΡΙΖΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ  ==► ΓΕΑ: Κυριακή 24 Νοεμβρίου το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου»  ==► Υπεγράφη η πρόσκληση για το καινούργιο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ύψους, 410 εκατ. ευρώ  ==► Μίλτος Ζαμπάρας Με Πείσμα και Όραμα: Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να κερδίσει μάχες  ==► Η ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ - Σχετικά με τη σύσταση “Ενεργειακών Κοινοτήτων"  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ντροπή να μιλάτε για ανάπτυξη όταν η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν (βίντεο)  ==► “Όχι” σε μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, λέει το Μαξίμου   ==► Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση η ελληνική κτηνοτροφία - Απαιτείται εθνικό σχέδιο διάσωσης της και όχι «κούφια λόγια»  ==► ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: "Εμμονή στο λάθος" - Άρθρο στα “Νέα Σαββατοκύριακο”  ==► Δημιουργία, στην πόλη των Αγρινιωτών   ==► ΚΚΕ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ  ==► Η πολιτική ορθότητα εναντίον Πολάκη, η ανδροφοβία/μισανδρισμός της ελληνικής κοινωνίας και τα εκατομμύρια της Λινού  ==► Ο.Α.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ  ==► 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ  ==► Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ-νίας  ==► Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ - ΑΔΜΗΕ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ  ==►   ==► Γιατί η Αριστερά δείχνει να μην έχει τόση απήχηση στην κοινωνία;  ==► Με πολλές ειδήσεις η παρουσία Λιβάνιου στην ΚΕΔΕ - Έρχονται αλλαγές σε ΟΤΑ & Περιφέρειες  ==► ΚΚΕ: Ανείπωτη θλίψη, συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Νίκου Ζαραϊδώνη    By The best widgets

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Εμπόδια στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά

Ενημέρωση για την ακτοπλοϊκή γραμμή του Μεσολογγίου με Ιόνια νησιά έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Μεσολογγίου. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου κατήγγειλε γραφεικρατικά εμπόδια στην διάνοιξη του διαύλου και επιμένει ότι η ΝΕL βλέπει κέρδη στη γραμμή. Κριτική από την αντιπολίτευση για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης του θαλασσίου μετώπου για την πόλη και σημείωσε πως η ναυτιλιακή εταιρία NEL έχει
διαπιστώσει πως η γραμμή Μεσολόγγι – Ζάκυνθος είναι συμφέρουσα για την εταιρεία και πως μετά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν με τον δίαυλο του λιμανιού του Μεσολογγίου επιμένει στην κατ΄αρχήν εμπορική αξιοποίηση της γραμμής. Ο κ. Κατσούλης τόνισε ότι δήμος έκανε ότι δεν έκανε το κράτος, δηλαδή προχώρησε στην απαιτούμενη βυθομέτρηση του λιμανιού από την οποία προέκυψε ότι απαιτούνταν παρέμβαση σε δυο σημεία, όπου το βάθος είναι μόλις 3,5 μέτρα. Η παρέμβαση ωστόσο δεν είναι δυνατόν να γίνει ακόμη, αφού απαιτούνταν οι απαραίτητες εγκρίσεις της....... περιβαλλοντικής μελέτης. Ο κ. Κατσούλης σημείωσε πως το έργο πλέον είναι αδύνατο να δημοπρατηθεί μέχρι τον Οκτώβριο, όμως σημείωσε πως η εταιρεία πλέον μπορεί να δρομολογήσει φορτηγό πλοίο -που έχει μικρότερο βύθισμα- για μεταφορά εμπορευμάτων και για το σκοπό αυτό υπάρχουν διαβουλεύσεις με μεταφορικές εταιρείες. Και τέλος ανέφερε ότι τα μηνύματα για μια τέτοια αξιοποίηση είναι θετικά.
Από την αντιπολίτευση όλοι δέχθηκαν πως ο δήμαρχος έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του σκοπού, όμως άσκησαν κριτική για τον επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος που δημιούργησε προσδοκίες και τώρα διαψεύδονται. Ο Γ. Πρεβεζάνος τόνισε ότι κάποιοι φορείς δεν έψαξαν όλα τα προαπαιτούμενα για τη λειτουργία της γραμμής. Ο Νίκος Μουρκούσης σημείωσε ότι παρά τις ενστάσεις που είχε η παράταξή του για την παρέμβαση στο λιμάνι συμφώνησε με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, αλλά πρόσθεσε πως η κακώς η δημοτική αρχή έκανε το θέμα κορωνίδα της πολιτικής της, χάνοντας ενέργεια από την ενασχόλησή της με τα άλλα θέματα. Τέλος ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε πως κάποιοι φορείς και εξέχουσες προσωπικότητες βάζουν τρικλοποδιές στην λειτουργία της μαρίνας και του λιμανιού και τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να βάζει το κράτος εμπόδια στην ανάπτυξη της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ