Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Έξω από το ΕΣΠΑ το Λιμάνι Μεσολογγίου;


Μεσολόγγι 5/10/2012
Δήλωση Πάνου Παπαδόπουλου Προέδρου Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας
Στις 4-10-2012 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε την πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ, στον Άξονα «Λιμένες» του Προγράμματος Προσπελασιμότητας του Λιμανιού στο Κατάκολο Ηλείας προϋπολογισμού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ. Να θυμίσουμε εδώ ότι το εν λόγω μέτρο έχει προϋπολογισμό για όλη τη Δυτική Ελλάδα 7 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα το οποίο αυτομάτως σημαίνει ότι αποκλείεται κάθε ΑΛΛΟ ΛΙΜΑΝΙ στη...
Δυτική Ελλάδα προς ένταξη και ειδικότερα το Μεσολόγγι
Αυτό το είχαμε επισημάνει και στην επιστολή μας στις 9-9-2012 προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, που κοινοποιήθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας κ. Βασίλειο Αντωνόπουλο, στον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη και στον Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νήσων κ. Δημ. Μουντζούρη. Οφείλουμε να πούμε ότι ο Δήμαρχος Μεσολογγίου σε απαντητική του επιστολή, μας κοινοποίησε την διαθεσιμότητά του για κοινές ενέργειες, προκειμένου το έργο της ανάπλασης του Λιμανιού να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Προς έκπληξη όλων και ενώ το πρόγραμμα έχει ΑΝΟΙΧΤΗ ημερομηνία υποβολής προτάσεων μέχρι 31-12-2013, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ούτε μας δέχθηκε παρότι υπήρξε σχετικό αίτημα για ραντεβού, ούτε καν έλαβε υπόψη του, όσα διαλαμβάνονταν στην επιστολή μας για ίση συμμετοχή και αξιολόγηση προτάσεων από το σύνολο των φορέων της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα αποτελεί απορίας άξιο η παντελής αδιαφορία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας κ. Βασίλη Αντωνόπουλου, ο οποίος ούτε καν ενδιαφέρθηκε για το σχετικό θέμα. Μετά από τα παραπάνω η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας είναι υποχρεωμένη να καταδικάσει αυτή την πρακτική και να δημοσιοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμη φορά υποβαθμίζει την Αιτωλ/νία, θεωρώντας μας “παρίες” στο υπέρτατο έργο που “επιτελεί”. Για μια τελευταία φορά καλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Αιτωλ/νίας και τους βουλευτές να πάρουν θέση. Η απαξίωσή μας έχει και ορισμένα όρια. Φτάνει πια! 
Ο Πρόεδρος
Πάνος Παπαδόπουλος              

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ