Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Λίστες και "Ληστές"

του Θανάση Κατερινόπουλου
Tο παιχνίδι της ''κολοκυθιάς'' θυμίζουν οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών, όλων των εμπλεκομένων στο θέμα του ''USB'', με τις λίστες των σύγχρονων ''ληστών'' του Ελληνικού Κράτους.
Οι ευθύνες μεταφέρονται από τον έναν τον άλλον. Η ανάληψη ευθύνης και ευθύτητας, που υποτίθεται ότι πρέπει να διακρίνει τους Πολιτικούς ''Ανδρες'' μιας Χώρας και μάλιστα ιδιαίτερα τους Κυβερνώντες, δεν υπάρχει πλέον....
Αν ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ επέμενε ότι υπάρχει η ''Λίστα'', δυστυχώς επέδειξε ερασιτεχνισμό στον τρόπο λειτουργίας και αντίδρασής του, αλλά και έλλειψη, είτε ικανότητας διοίκησης, είτε επιλογής ικανών συμβούλων του.
Η παρελκυστική τακτική όμως του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ - αν υπήρξε - δεν εξηγείται ούτε από πρωτοετή φοιτητή της Νομικής, και... δεν μπορεί να πειστεί ουδείς για το αν πραγματικά του παραδόθηκε η Λίστα των ''Ληστών''.
Τα ήξεις - αφίξεις των δηλώσεων των στελεχών του ΣΔΟΕ, αν την παρέλαβαν ή όχι, τους εκθέτουν ακόμα περισσότερο.
Αλλά και η ένεργεια έγκριτου Συνταγματολόγου και μετέπειτα Αρχηγού Πολιτικού Κόμματος, (που με την υπογραφή του ως Υπουργού Οικονομικών υποθήκευσε το μέλλον των παιδιών μας), να πάρει μαζί του τη Λίστα των "Ληστών", ως να ήταν Αναμνηστική Πλακέτα, για να μη σκεφτούμε κάτι διαφορετικό, δημιουργεί πληθώρα ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν, πολύ δε περισσότερο, όταν ο ίδιος αναφέρει σε τελευταίες δηλώσεις του, ''ότι έτυχε να είναι Υπουργός Οικονομικών" ώστε να βάλει την υπογραφή του!

Η ευθυνοφοβία σε όλο της το μεγαλείο!

Με αυτά και με εκείνα, ένα είναι βέβαιο, ότι αυτοί οι κύριοι είναι ''Διαχειριστές'' της Εξουσίας και μάλιστα κακής ποιότητας, λειτουργώντας υπέρ των "αφεντικών" τους και όχι υπέρ του δύσμοιρου λαού, που στενάζει από την φτώχεια και την ανεργία, κάτω από την ''μπότα'' των απογόνων των κοτσαμπάσηδων και των Νενέκων.
Ας ελπίσουμε ότι θα δοθεί Δικαιοσύνη, αλλά να δούμε πώς και πότε; ''Ο Νόμος βλέπετε, ''περί ευθύνης κλπ κλπ προστατεύει τους Υπουργούς'' και καταδικάζει τους κουλουράδες και λαϊκατζήδες μικρομεροκαματιάρηδες.
Από την άλλη, προεκλογικές φανφαρολογίες του νυν Πρωθυπουργού, δεσμεύσεις αλλά και λαικισμοί, έρχονται να συμπληρώσουν μια συγκυβέρνηση απελπισίας, αμφισβήτησης και αδιεξόδου.
Αποπροσανατολιστικό ρόλο και κατευθυνόμενες ειδήσεις μας ''χαρίζουν'' καθημερινά και απλόχερα τα ΜΜΕξαθλίωσης, που ασχολούνται μόνο με ό,τι τους υποδείξουν τα αφεντικά τους, υποκινούμενα με γνώμονα την αντίστοιχη χειραγώγηση, που πέτυχαν σε πολλούς εδώ και δεκαετίες.
Οι ειδήσεις έπαψαν να είναι ''αντικειμενικά γεγονότα'' που λαμβάνουν χώρα και έγιναν ''πλύση εγκεφάλου'' με σκοπό την τρομοκράτηση και την πρόκληση πανικού στο λαό!

Ο Λαός όμως ακούει, παρατηρεί και περιμένει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ