Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

      Κύριε Δήμαρχε,
Όχι της Αγγλίας και της Γαλλίας, αλλά του Αγρινίου, οι επιστήμονες που κάνουν τη μελέτη του Πάρκου βρίσκουν ότι δεν εντάσσεται στα πάρκα της Αγγλίας και της Γαλλίας. Γιατί εδώ είναι Αγρίνιο, δεν είναι ούτε Αγγλία ούτε Γαλλία. Εκείνοι που το χαρίσανε, φέρανε ειδικούς επιστήμονες και έκαναν τη μελέτη σύμφωνα με το έδαφος και τη θέση του. Δημιούργησαν το αρχιτεκτονικό του σχέδιο με οριοθέτηση τους τοίχους για στήριγμα του χώματος, για να μην υποχωρεί σιγά-σιγά το πάρκο. Δεν μπαζώθηκε, όπως αναφέρετε. Μήπως μπαζώσανε και το σχολείο? Να το ...
προσέξουν αυτό οι επιστήμονες και μας πουν: θα γκρεμίσουν και του Σχολείου τους τοίχους?
Οι Αφοί Παπαστράτου έφεραν επιστήμονες και παρουσίασαν ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που το χαίρονται οι Αγρινιώτες και όχι μόνο. Έρχονται από όλη την Ελλάδα και το απολαμβάνουν. Να μας πουν οι επιστήμονες πόσα πάρκα έχει η Αγγλία και η Γαλλία και πόσες φορές βρέχει την ημέρα? Ενώ εδώ βρέχει μια φορά στους τρεις μήνες. Το γκαζόν που λέτε ότι θα βάλετε, θέλει νερό και περιποίηση, στην Αγγλία και στη Γαλλία υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται. Στο γκαζόν τα σκυλιά θα αφήνουν τα περιττώματα, ποιος θα τα μαζεύει? Οι επιστήμονες? Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι έχουν τη βούληση και τα μέσα να τα επιμελούνται. Οι Αφοί Παπαστράτου έχουν επιμεληθεί το Πάρκο, σύμφωνα με τη διαμόρφωση του εδάφους και όχι όπως γίνεται στην Αγγλία και τη Γαλλία. Μην κοροϊδεύεται τον κόσμο για σεβασμό. Από σεβασμό το αφήσατε απότιστο και ξεράθηκε και λέγατε ότι δεν σας αφήνουν οι γείτονες. Οι γείτονες είναι αγανακτισμένοι που αφήσατε το πάρκο σε αυτή τη κατάντια, τη στιγμή που το πάρκο έχει αρτεσιανό νερό. Οι Αφοί Παπαστράτου είχαν κατασκευάσει δεξαμενή, που λέτε ότι θα γκρεμίσετε. Μέσα είναι το αρτεσιανό, που πότιζε με φυσική ροή όλο το πάρκο, όταν ήταν κατάμεστο από δένδρα και λουλούδια. Τότε ήταν επαρκές το νερό και τώρα που αφήσατε το εν δέκατο των δένδρων δεν επαρκεί? Δεν είναι αληθές. Από σεβασμό θα χαλάσετε το εσωτερικό, τα χωρίσματα με τα λιγούστρια, που έρχονται ξένοι και τα θαυμάζουν και θα βάλετε δροσερά τσιμέντα! Αυτά και το γκαζόν έχουν το οξυγόνο φαντάζομαι να το γνωρίζουν οι επιστήμονες.
Από σεβασμό θα γκρεμίσετε τους τοίχους που οριοθετούν το Πάρκο, να το κάνετε μια αλάνα, για να διευκολύνεται τους κακοποιούς να ξεφεύγουν γρήγορα, δίχως εμπόδια. Διότι οι μάντρες είναι προστασία του πολίτη.
Λέτε ότι θα κάνετε την οδό Καζαντζάκη πρανές. Πως είναι δυνατόν να γίνει πρανές ο όγκος του χώματος του πάρκου, που είναι 2 ½ μέτρα ύψος? Θα κάνετε όλο το πάρκο πρανές? Και το σχολείο? Και πρανές να το κάνετε δε σας βγαίνει. Πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι από το δρόμο Καζαντζάκη να βλέπουν το κέντρο του Πάρκου? Θα πρέπει να είναι γίγαντες, εκτός και αν αφαιρέσετε όλο το χώμα από όλο το πάρκο ή αν οι Αγρινιώτες μεταλλαχτούν σε γίγαντες. Τότε έχετε δίκιο. Μην κάνετε το έγκλημα και κάνετε κάτι που δεν ταιριάζει στο χώρο αυτό. Οι Αφοί Παπαστράτου το είχανε εντάξει στα ελληνικά γεωμετρικά δεδομένα και όχι στα αγγλικά και στα γαλλικά. Μήπως από σεβασμό πρέπει οι Αθηναίοι να γκρεμίσουν τις μάντρες από τον εθνικό κήπο?

Υ.Γ.: Είμαι κάτοικος Αγρινίου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Έχω επισκεφθεί 10 χώρες και είδα ότι στα πάρκα έχουν δέντρα και λουλούδια και όχι γκαζόν και τσιμέντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ