Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

"Κολοτούμπες" της παράταξης Μπουλέ στη ΔΕΥΑ Ναυπάκτου

ΠΟΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;
 Όλο το καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περισσότερων ορεινών οικισμών του δήμου μας έπιναν ακατάλληλο νερό. Παρ’ όλο που τα δείγματα του νερού πάρθηκαν από τις 15 Ιουλίου, η ΔΕΥΑΝ ενημερώθηκε γι’ αυτό στις 6 Σεπτεμβρίου και αφού την προηγούμενη μέρα, στο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε ανάλογη καταγγελία από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Στο αμέσως επόμενο συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ στις 7 Σεπτεμβρίου, όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του δ.σ. της ΔΕΥΑΝ συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ....
καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, μετά από πρόταση του εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου. Ο στόχος ήταν να διερευνηθεί ποιος ήταν ο υπεύθυνος για την μεγάλη καθυστέρηση, που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία κατοίκων και επισκεπτών της Ορεινής Ναυπακτίας.
Από τότε πέρασε ένας μήνας.
Δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ», ανέφερε ότι η Διεύθυνση Υγιεινής είχε ενημερώσει νωρίτερα τον δήμο Ναυπακτίας (όχι όμως την ΔΕΥΑΝ).
Στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΝ στις 3 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί δεν εφαρμόζεται η ομόφωνη απόφαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΝ, για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

Η πρώτη απάντηση ήταν «δεν προλάβαμε, ήμασταν απασχολημένοι».

Αντιδρώντας στην απαράδεκτη δικαιολογία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αποχώρησε από την συζήτηση.

Προχωρώντας όμως η συζήτηση οι δικαιολογίες εξαφανίστηκαν.
Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα σε μια υπηρεσία – την διεύθυνση Υγιεινής – που την έχουμε ανάγκη ήταν η επόμενη τοποθέτηση από σύμβουλο της παράταξης του κ. Μπουλέ.

Το ερώτημα «γιατί πάμε κόντρα στην συγκεκριμένη υπηρεσία αφού η μήνυση θα ήταν κατά παντός υπευθύνου;», δεν απαντήθηκε ποτέ.

Το ίδιο και το δεύτερο ερώτημα.
«Θέλουμε να καλύψουμε τον οποιονδήποτε φταίει για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην ενημέρωση και το παιχνίδι με την δημόσια υγεία, προσπαθώντας να έχουμε καλές σχέσεις μαζί του;»

Στο τρίτο ερώτημα, με το οποίο ζητήθηκαν εξηγήσεις για το δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο δήμος Ναυπακτίας ενημερώθηκε πολύ νωρίτερα, πάλι δεν δόθηκε απάντηση.

Και ποια ήταν η κατάληξη όλων αυτών;

Το δ.σ. της ΔΕΥΑΝ με τις θετικές ψήφους μόνο των συμβούλων της παράταξης του κ. Μπουλέ, αποφάσισε να πάρει πίσω την προηγούμενη απόφασή του, για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. Αντ’ αυτού –λένε – θα καταθέσουν τα έγγραφα στο ειρηνοδικείο Ναυπάκτου.
Αξίζει να τονιστεί ότι το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου είναι ήδη γνώστης της κατάστασης αφού η διεύθυνση Υγιεινής έχει αποστείλει σε αυτό τα αντίστοιχα έγγραφα.
Στην αρχή μάλιστα, οι σύμβουλοι του κ. Μπουλέ, είπαν ότι θα ζητήσουν να γίνει ανάκριση από το Ειρηνοδικείο και ότι θα θέσουν σε αυτό, συγκεκριμένο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση.
Στην πορεία όμως και καταλαβαίνοντας ότι αυτό μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια, το πήραν πίσω.
Αποτέλεσμα: Οι λεονταρισμοί περί διαφάνειας, προστασίας της δημόσιας υγείας κλπ εξαφανίστηκαν.

Θα διαβιβάσουμε απλά κάποια έγγραφα στο Ειρηνοδικείο (έγγραφα που ήδη αυτό έχει παραλάβει) και θα κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας μπροστά σε ότι συνέβη.

Συμπέρασμα: Είναι φανερό ότι κάποιους θέλουν να καλύψουν. Και αυτός δεν είναι μάλλον η διεύθυνση Υγιεινής.
Όμως ένα ερώτημα παραμένει. Η τοπική κοινωνία και οι μαζικοί φορείς της θα τους κάνουμε την χάρη;

Οι υπογράφοντες τα παραπάνω δηλώνουμε ότι θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας αφού συνεννοηθούμε με τους φορείς που εκπροσωπούμε στο δ.σ. της ΔΕΥΑΝ.

Χάρος Μένιος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας
Καρακώστας Κώστας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπακτίας στο δ.σ. της ΔΕΥΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ