Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μάλλον είναι μεγάλο νούμερο...

Υποψίες ότι του παρακολουθούσαν το τηλέφωνο έχει ο Αθανασιάδης..
Αλλά δεν το καταγγέλλει.
Είχα και έχω υποψίες.....

Η παρακολούθηση μπορεί να ήταν από κάποια άλλα συμφέροντα κάποια άλλα κέντρα, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν την ΔΕΗ και ήμουν απέναντι !!!
Αυτά δήλωσε σήμερα το πρωί στο "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ", στον Γιώργο Παπαδάκη.

«Ο Γολγοθάς των πολυτέκνων για ένα κομμάτι ψωμί»!

Αυτές τις μέρες ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων έχει ζητήσει από τα μέλη του να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά (όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 12 χιλ ευρώ), προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων το αργότερο μέχρι 1 Ιουλίου. 
Επιβάλλοντας όμως ένα αυστηρό και καθαρά υπηρεσιακό μικρό χρονικό πλαίσιο  κατάθεσής τους, όπως ορίζει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.
Χωρίς να παίρνει όμως υπόψη του την μεγάλη ηλικία των περισσοτέρων Πολυτέκνων που σε αρκετές περιπτώσεις είναι ανήμποροι και ανάπηροι ενώ μετακινούνται από τα χωριά τους με μεγάλη ταλαιπωρία για αυτούς χωρίς να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την μη εκτέλεση της παροχής των τροφίμων.
Εντύπωση κάνει και το γεγονός ότι ο Σύλλογος των πολυτέκνων φαίνεται να λειτουργεί ως κρατική υπηρεσία και όχι ως κοινωνικός φορέας, αφού δεν παίρνει υπόψη του τα πραγματικά προβλήματα των μελών του. Όπως η μη  διεκδίκηση της αποδέσμευσής του από το καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου τόσο από την ΑΣΠΕ όσο και την κρατική εξουσία που επιβάλλουν (για διαφορετικούς λόγους) έναν ρόλο διεκπεραιωτή στους τοπικούς Συλλόγους των πολυτέκνων και τίποτε άλλο!   

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου, όπως και άλλοι σύλλογοι άλλων περιοχών, εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια τις αυστηρές προϋποθέσεις των αποφάσεων περικοπών και λιτότητας των κυβερνήσεων, είτε για τον αποκλεισμό των πολυτέκνων που είναι μισθωτοί και ξεπερνούν το όριο των 12 χιλ. ευρώ και αύριο θα κατέβει στις 8.000 (νέο φορολογικό όριο), καταργώντας στην πράξη την ιδιότητα του πολύτεκνου με βάση τα τέκνα, είτε αποδεχόμενοι ότι η μητρότητα και η πατρότητα καταργούνται όταν συμπληρώσει κάποιο τέκνο την ηλικία των 24 ετών!  Αυτό το θέμα καίει μας λένε οι πολύτεκνοι έξω από το Σύλλογο περιμένοντας τη σειρά τους να καταθέσουν τα χαρτιά τους, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες οικονομικά μέρες. Τα παιδιά πολλών οικογενειών που σπουδάζουν........

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ σχετικά με τη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Υγείας για τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ

Την ώρα που χθες κορυφωνόταν η αστυνομική βία και οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτυπούσαν αδιακρίτως κάνοντας ανεξέλεγκτη χρήση χημικών και στέλνοντας εκατοντάδες πολίτες  στις πρώτες βοήθειες, ο κ. Λοβέρδος επέλεξε αιφνιδιαστικά μέσω συνέντευξης τύπου, να αποδείξει στους εντολοδόχους της τρόικας την συνεπή του στάση στην διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αντί να νοιάζεται για την επαρκή περίθαλψη των τραυματισμένων πολιτών και την προστασία της ζωής τους.
Για μια ακόμη φορά ο κ. Λοβέρδος λειτουργεί  ως λογιστής και όχι ως Υπουργός Υγείας, επιβεβαιώνοντας πως η πολιτική που ακολουθεί είναι επικίνδυνη και βλάπτει σοβαρά την υγεία του ελληνικού λαού.
Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας

«ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Σ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 29-6-2011»

Το Δ.Σ.  του Ε.Σ.Α. αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί τις συναδέλφισες και τους συναδέλφους εμπόρους  της πόλης μας που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου καθολικά συμμετείχαν στις συμβολικές δράσεις του την Τετάρτη 29-6-2011.
 Δράσεις που έστελναν ξεκάθαρο μήνυμα, όχι απλά διαμαρτυρίας αλλά οργής και αγανάκτησης, τόσο ενάντια στο καταστροφικό για το σύνολο της κοινωνίας μεσοπρόθεσμο σχέδιο και τον επιπλέον βίαιο εφαρμοστικό νόμο όσο και ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που "πτωχεύουν " τους συμπολίτες μας, χρεοκοπούν τα μαγαζιά μας και μετατρέπουν  την πατρίδα μας σε "υποθηκευμένο οικόπεδο".
 Η καθολική ανταπόκριση και συμμετοχή των εμπόρων της πόλης μας στην 3ωρη στάση εργασίας και η σημαντική συμμετοχή τους στον πεζόδρομο της Παπαστράτου ( στον χώρο συμβολικής αριθμητικά παρουσίασης ταμειακών μηχανών από άνεργους σήμερα συναδέλφους μας ) δίνει δύναμη και κουράγιο στο Διοικητικό Συμβούλιό μας να συνεχίσει τον αγώνα:
                  - Για να μην κλείσει κανένα μαγαζί.
                     - Για να επιστρέψουν ξανά στην αγορά οι συνάδελφοί μας.
                     - Για να γίνουμε πάλι Έμποροι
                        ΠΟΛΛΟΙ – ΔΥΝΑΤΟΙ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ.
 Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. καλεί  για   μια ακόμα  φορά  συναδέλφους  Βιοτέχνες και Επαγγελματίες που παρά την απόφαση των Προεδρείων των κλαδικών σωματείων τους αλλά και της Ομοσπονδίας τους  για συμμετοχή στις προγραμματισμένες δράσεις επέλεξαν να παραμείνουν σε λειτουργία, να...........

ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Αγρινίου απο τούς αγανακτισμένους

Δείτε φωτογραφίες του ΝewsPressAgrinio απο την αποψινή συμβολική κατάληψη για 30΄του Δημαρχείου Αγρινίου. Ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του μνημονίου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της τρόικας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρία των εμπόρων Αγρινίου

Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες του Αγρινίου διαμαρτυρήθηκαν για το Μεσοπρόθεσμο, στον πεζόδρομο της Παπαστράτου, ενώ για τρείς ώρες τα καταστήματα στο Αγρίνιο, παρέμειναν κλειστά. Στο σημείο της συγκέντρωσης, οι έμποροι έβγαλαν έξω απο τα μαγαζιά τους και εναπόθεσαν συμβολικά τις ταμειακές τους μηχανές, τονίζοντας έτσι πως τους είναι ουσιαστικά… άχρηστες. 
Με πληροφορίες:

Newsbeast.gr - Κουκουλοφόροι μέσα στη Βουλή

«ΤΙΤΟΥΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ ΟΥΤΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ»

ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ
Επί μέρες παρά τις πιέσεις των ΜΜΕ δεν απαντούσε στην ερώτηση εάν θα ψηφίσει ή όχι το μεσοπρόθεσμο.  
Σε αντίθεση με τους άλλους "αντάρτες" - κωλοτούμπες του ΠΑΣΟΚ που υπερηφανεύονταν για το "όχι" που τελικά έγινε "ναι", ο Κουρουμπλής μίλησε την κατάλληλη στιγμή και χωρίς να απειλεί ότι θα πάει σε άλλο κόμμα. Θα παραμείνει ανεξάρτητος μετά τη  "express" διαγραφή του και θα παραμείνει στην καρδιά των Αιτωλ/νων και όλων των Ελλήνων.   
Ένας βουλευτής με «ειδικές φυσικές ανάγκες» έδειξε με την στάση του σήμερα στη βουλή ότι οι αρχές του, οι κοινωνικοί του αγώνες, καθώς και η καταγωγή του (πόντιος) και τα πατριωτικά του αισθήματα, ότι όλα αυτά είναι οι σταθερές που ο συμπαθής Πάνος αντιστάθηκε στο όργιο των εκβιασμών των ραντιέριδων των διεθνών τοκογλύφων της χώρας μας.
 Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αμέσως μετά την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, σε γραπτή του δήλωση τονίζει: 
«Πατριωτισμός, κατά την αντίληψή μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης.
Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στον τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».
 Νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον μέχρι σήμερα Βουλευτή Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ ο οποίος, σε αντίθεση με άλλους, δεν προέβη σε μεγαλοστομίες τις τελευταίες αυτές ημέρες, αλλά ήταν ο μοναδικός ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει στην προδοτική στάση που διατήρησαν οι «πράσινοι» βουλευτές.
Ευχαριστούμε λοιπόν τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή για το ξεκάθαρο «ΟΧΙ» στο Μεσοπρόθεσμο. Αντιθέτως αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για όλους τους υπόλοιπους «αμφιταλαντευόμενους» βουλευτές που μέχρι και σήμερα ήταν μεγαλόστομοι αλλά την τελευταία στιγμή σαν καλά και γνήσια πρόβατα υπάκουσαν στις εντολές των δήμιων της Ελλάδος. Ντροπή σε εσάς…χίλια μπράβο στον Κουρουμπλή!
Το NewsPressAgrinio είχε προβλέψει αυτή την εξέλιξη  (δείτε εδώαφού γνώριζε απο μέρες την τελική του απόφαση, όπως και οι φίλοι του που συνεχίζουν να τον στηρίζουν ακόμη και τώρα! 
Αυτό το ΟΧΙ του Παναγιώτη Κουρουμπλή μαζί με τα ΟΧΙ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ, του ΜΑΡΙΟΥ ΣΑΛΜΑ και του ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, αλλά και με την αποχή (έστω και εκτός γραμμής) απο τη ψηφοφορία του Κώστα Καραγκούνη μας δίνει το δικαίωμα να υποστηρίζουμε ότι η Αιτωλοακαρνανία σήμερα ψήφισε ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.
Οφείλουν τώρα όλοι να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός μετωπικού ΠαναιτωλοΑκαρνανικού ΟΧΙ για να μην ξεπουληθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του νομού.
Ούτε τα ΟΧΙ θα ξεχάσουμε αλλά ούτε και τα ΝΑΙ...!
 Δείτε και εδώ 

Live από το Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παρουσίαση ευρεσιτεχνίας συμπατριώτη μας, πρώην μαθητή ΤΕΕ Καινουργίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Α.Τ.Ε.Ι.  Πάτρας διοργανώνει εβδομάδα ευρεσιτεχνίας   καινοτομίας  από
 27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου.  
Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί ευρεσιτεχνία με θέμα   “ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ” η οποία αφορά την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών κλιματισμού σε περίπτερα, φυλάκια, εκδοτήρια εισιτηρίων και άλλους μικρούς χώρους έως 9 τ.μ.    
Η συσκευή αυτή εξασφαλίζει υγιεινές συνθήκες σε όσους βρίσκονται μέσα σε αυτούς τους χώρους, με μικρό κόστος λειτουργίας χωρίς να καταλαμβάνει ωφέλιμο χώρο.
Η παρουσίαση θα γίνει από τον σπουδαστή  του τμήματος Μηχανολογίας Λιαροκάπη Β. Άρη την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 και ώρα 9:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΤΕΙ Πάτρας.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Άρης Λιαροκάπης, κατάγεται απο το Περιστέρι Τριχωνίδας και ήταν μαθητής του ΤΕΕ Καινουργίου, έλαβε πτυχίο στην ειδικότητα "ψυκτικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων" όπου και εισήχθη στο ΑΤΕΙ Πατρών ύστερα απο πανελλαδικές εξετάσεις.
Για να σπουδάσει ξεπέρασε προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές, γραφειοκρατικές και εκπαιδευτικές δυσκολίες, χάριν στη δική του θέληση και τη στήριξη του σχολείου την εποχή που ήταν μαθητής και κατά  την φοίτηση στα ΤΕΙ και στην ερευνητική του προσπάθεια, όπου έφτασε στην ολοκλήρωση της ευρεσιτεχνίας του με επιτυχία... 
Κ.Κ.

ERGOLAND ΕΠΕ - 2 Φ/Β ΠΑΡΚΑ ΤΩΝ 100 KW ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δύο (2) Φωτοβολταϊκά πάρκα των 100 KWp στον Δήμο Αγρινίου από την ERGOLAND ΕΠΕ

 Με δύο νέες συμφωνίες για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 100 ΚWp έκαστο, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Καινουργίου και στα Σιτόμενα του Δήμου Αγρινίου, που υπέγραψε η ERGOLAND ΕΠΕ, ισχυροποιεί την παρουσία της και στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας με τα έργα που υλοποιεί και με τους τοπικούς της συνεργάτες, συνεχίζοντας παράλληλα τη δυναμική της πορεία για το 2011, αψηφώντας τις δυσκολίες που έχει εγείρει η οικονομική ύφεση στη χώρα.
Οι εργασίες που θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων, θα αποτελούνται στο σύνολό τους από εξοπλισμό τεχνολογίας Conergy και θα τροφοδοτούν το δίκτυο, λόγω εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων και ειδικής εφαρμοζόμενης τεχνολογίας από την εταιρεία, με 320.000 KWh ετησίως..........

Ανακοινώθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ

Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την οριστική απόφαση του ΔΝΤ.
Η γαλλίδα πολιτικός αντικαθιστά τον Ντομινίκ Στρος Καν και θα αναλάβει και επίσημα από τις 05/07/2011 .

Η «ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ» στο AGROFESTIVAL ΑΧΑΡΝΑΙ 2011

ΒιοΤριχωνίς
ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Τ.Κ.  30 010
Τηλ: 26410 45 347 - Kιν. 69457785 92  email: viotrichonis@gmail.com

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Φεστιβαλ Αγροτικων προϊόντων και πολιτισμού
AGROFESTIVAL - ΑΧΑΡΝΑΙ 2011


Η ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ  «ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ» θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού που θα γίνει στο Δήμο Αχαρνών (Δημαρχείο) από 30-6-2011 έως και 3-7-2011 (AGROFESTIVAL-ΑΧΑΡΝΑΙ 2011) και το οποίο διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών και της Περιφέρειας Αττικής.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την 1η Ιουλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30. Καλούνται οι εταίροι, τα συνεργαζόμενα μέλη της εταιρείας και όσοι παραγωγοί και επιχειρηματίες επιθυμούν να εκθέσουν ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από το τόπο μας, να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Ξηροκώστα στο τηλ.6944778592.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ &
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Π. Κουρουμπλής: Δεν είναι μονόδρομος το Μνημόνιο 2

«Προέτρεψα τα παιδιά μου να πάνε στις συγκεντρώσεις»
Σαφές στίγμα, με το οποίο αποστασιοποιείται από το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για την οικονομία και τα οδυνηρά μέτρα που αυτό φέρνει στην ελληνική κοινωνία, έδωσε το βράδυ της Κυριακής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.


Μιλώντας στο channel 9 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο κ. Κουρουμπλής, ερωτηθείς σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει κατά τη ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου, απάντησε χαρακτηριστικά ότι "Το Μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος".


Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο ίδιος παρότρυνε τα παιδιά του να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων πολιτών που εξελίσσονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με επίκεντρο το Σύνταγμα.

Πάντως ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε σε φίλους του στο Αγρίνιο πριν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ότι έχει θέμα ιδεολογικό και συνείδησης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ότι ίναι σε μεγάλο προβληματισμό. Αποκλείουμε την παραίτησή του απο βουλευτής διότι οι ψηφοφόροι του κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελαν, όταν μάλιστα ο επιλαχόν του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο νομό είναι ο νυν αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας, που είναι γνωστά τα προβλήματα που έχει με τους περισσότερους απο τις δημοτικές εκλογές στο Αγρίνιο.

Τοπικοί αναλυτές λένε ότι κ. Κουρουμπλής δεν έχει άλλη επιλογή απο το να πράξη όσα δηλώνει για τη διαφωνία του με το μνημόνιο Νο 2, σε αντίθετη περίπτωση θα φανεί αναξιόπιστος στους δικούς του ανθρώπους, όπου τούτη τη φορά θα του στοιχίσει πολλαπλά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε την Κυριακή το "Πρώτο Θέμα", περίπου τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δείχνουν έτοιμοι να αποστασιοποιηθούν ακόμη και με την ψήφο τους, υπολογίζοντας τις λαίκές αντιδράσεις για το θέμα. 
Μέχρι σήμερα όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εκτός και εάν έχουμε εκπλήξεις. Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχουν πρόθυμοι απο τη Ν.Δ. του λαϊκού κόμματος των ευγενών της Ευρώπης!!! Κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, η κ. Έλσα είναι ίσως η πρώτη και πίσω ο κ. Χατζηγάκης ο αναμορφωτής της αγροτικής οικονομίας....
Ο κ. Σαμαράς τι τους θέλει αυτούς μας έλεγε τοπικό στέλεχος της νεολαίας του κόμματος της Ν.Δ. 
Από το ίδιο στέλεχος της νεολαίας μάθαμε ότι γίνονται μεγάλες πιέσεις προς την ηγεσία της Ν.Δ. να διαχωρίσουν τη θέση τους απο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα!!! Ίδωμεν...
Με πληροφορίες και από εδώ 

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Αντί να δείξουμε ακλόνητη αλληλεγγύη, καταλήξαμε να δοκιμάζουν οι αγορές την αντοχή του Ευρώ, στοιχηματίζοντας στη διάλυση της Ευρωζώνης από τη Γερμανία – κάτι που γίνεται μέρα με την ημέρα όλο και πιο πιθανό

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΙΛΑΡΔΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ
(ειδικού συνεργάτη)
Η ανθελληνική υστερία των γερμανικών ΜΜΕ”, γράφει χαρακτηριστικά ο Γερμανός ιστορικός κ. A.Ritschl, “είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Γερμανία. Ουσιαστικά καθόμαστε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: η γερμανική ανάπτυξη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ότι, τόσο τα θύματα του πρώτου, όσο και του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, παραιτήθηκαν από τις απαιτήσεις τους…..Παρά το ότι η Γερμανία είναι υπεύθυνη για δύο παγκοσμίους πολέμους, εκ των οποίων ο δεύτερος ήταν κάτι παραπάνω από καταστροφικός, τα θύματα της συμφώνησαν να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος των χρεών της. Τα ότι η Γερμανία οφείλει την οικονομική της άνοδο στη γενναιοδωρία των άλλων λαών δεν το έχει ξεχάσει κανείς – ούτε οι Έλληνες”.

“Οι Έλληνες”, συνεχίζει ο ιστορικός, “γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα «πολεμικά άρθρα» των γερμανικών ΜΜΕ. Εάν αλλάξουν οι διαθέσεις στην Ελλάδα (εάν «ξυπνήσουν» δηλαδή οι Έλληνες, εάν εκλέξουν επαρκείς, ανιδιοτελείς, ικανούς, θαρραλέους πολιτικούς και διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους), τότε είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες - απαιτώντας με τη σειρά τους τα χρήματα που χωρίς καμία αμφιβολία τους χρωστάμε. Εάν λοιπόν υποχρεωθούμε νομικά να εξοφλήσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις, τότε θα μας πάρουν και τα πουκάμισα μας – αφού, με βάση τη συμφωνία του Λονδίνου, «οι πολεμικές αποζημιώσεις, οι οποίες δεν πληρώθηκαν το 1953, θα έπρεπε να εξοφληθούν σε περίπτωση τυχόν επανένωσης της Γερμανίας».

Στην περίπτωση αυτή, θα ήταν πολύ καλύτερα όχι μόνο να αναδιοργανώναμε την ελληνική Οικονομία με δικό μας αποκλειστικά κόστος, αλλά να το κάναμε πλουσιοπάροχα. Εάν, αντί να συμμορφωθούμε με τους διεθνείς νόμους και να πληρώσουμε τα χρέη μας, συνεχίσουμε να παριστάνουμε τον πλούσιο τραπεζίτη, ο οποίος καπνίζει ήρεμα το πούρο του και δεν θέλει να πληρώσει τα χρέη του, εκβιάζοντας τους πιστωτές του, τότε κάποια στιγμή θα μας έλθει ένας τεράστιος λογαριασμός (τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα υπολογίσθηκαν πρόσφατα στα 565 δις €, από έναν αξιόπιστο Γάλλο οικονομολόγο – πολύ περισσότερα από το δημόσιο χρέος της).

Η καλύτερη λύση σήμερα για την Ελλάδα και τη Γερμανία, με βάση τις εμπειρίες από τις δικές μας χρεοκοπίες, είναι η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του Ελληνικού χρέους. Κάποιες τράπεζες θα αντιμετώπιζαν βέβαια προβλήματα, αλλά θα μπορούσαν να διασωθούν με ορισμένα βοηθητικά προγράμματα. Για τη Γερμανία ίσως είναι ακριβό, αλλά πρέπει να πληρώσουμε – έτσι ή αλλιώς, αφού χρωστάμε. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα είχε την ευκαιρία να κάνει μία καινούργια αρχή – μία ευκαιρία που προσφέρθηκε στην αχάριστη Γερμανία πολλές φορές στο παρελθόν, ειδικά από τις Η.Π.Α.”.

Ανεξάρτητα από τις παραπάνω τοποθετήσεις του έγκυρου ιστορικού η Ελλάδα, με δική της σε μεγάλο βαθμό ευθύνη, είναι ξανά αντιμέτωπη με το εκβιαστικό δίλημμα που της τέθηκε το 1940 – ενώ έχει απλά διαφοροποιηθεί ο τρόπος διεξαγωγής του πολέμου: εκείνη την εποχή, τα χρησιμοποιούμενα μέσα ήταν στρατιωτικά, ενώ σήμερα είναι οικονομικά.

Εν τούτοις, το τότε ερώτημα παραμένει το ίδιο: Να συνθηκολογήσει η Ελλάδα με τον πανίσχυρο εχθρό, ο οποίος την απειλεί με έναν πόλεμο που δεν πρόκειται να κερδίσει («είτε υπογράφετε ότι θέλουμε, είτε χρεοκοπείτε», μας εκβιάζουν οι Γερμανοί), ή να αντισταθεί στις προσπάθειες υποδούλωσης και λεηλασίας της, ακόμη και αν οι Πολίτες της υποφέρουν, όπως επίσης υπέφεραν το 1940;

Συνεχίζοντας, οφείλουμε ίσως να θέσουμε ακόμη κάποια ερωτήματα, εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Ειδικότερα, εάν η όποια κυβέρνηση της Ελλάδας επέλεγε την αντίσταση οι σημερινοί, σχετικά εύποροι Έλληνες, είναι σε θέση να υποστούν τα δεινά ενός πολέμου, ή μήπως προτιμούν την ησυχία τους, έστω και σκλαβωμένοι; Πόσο σημαντική είναι η υπερηφάνεια, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια για τους Έλληνες; Είναι αλήθεια σε θέση σύσσωμοι οι Πολίτες να επωμισθούν τα όποια βάρη της ενδεχόμενης άρνησης υποταγής τους, με στόχο τη διάσωση της δημόσιας περιουσίας και την διατήρηση της εθνικής τους ανεξαρτησίας;

Είναι η κυβέρνηση ικανή να πάρει οδυνηρές, «πατριωτικές» αποφάσεις ή μήπως όχι; Γνωρίζει η πολιτική ηγεσία τι ακριβώς επιθυμούν οι Έλληνες, όταν πιέζει ακόμη και τους βουλευτές της να αποδεχθούν ένα πρόγραμμα εξαθλίωσης και λεηλασίας της χώρας τους – ένα πρόγραμμα που δεν πρόκειται να οδηγήσει ποτέ στην έξοδο από την κρίση; Θα προτιμήσουν οι βουλευτές αυτοί να ακολουθήσουν το δύσκολο δρόμο και να αγωνισθούν για τα δικαιώματα των Πολιτών που τους εξέλεξαν ή, μήπως, θα επιλέξουν τις «καρέκλες» τους; 

Δεν είναι αλήθεια υποχρεωμένη η κυβέρνηση να διαπιστώσει τι ακριβώς θέλουν οι Πολίτες, με τη βοήθεια ενός δημοψηφίσματος, πριν ακόμη υπογράψει την αποικιοκρατική, μονομερή σύμβαση συνθηκολόγησης με τον εχθρό; Γιατί θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους Έλληνες, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι διαθέτει μία σειρά από όπλα, ικανά να αναχαιτίσουν επιτυχημένα τις επιθέσεις της Γερμανίας – όπλα που όμως σύντομα θα έχουν εξουδετερωθεί;

Έχει το κυβερνών κόμμα σαφή γνώση των τεράστιων ευθυνών του απέναντι στους Έλληνες και στους Ευρωπαίους – επίσης απέναντι σε εκείνους τους Γερμανούς Πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν μία ευρωπαϊκή Γερμανία, ενώ πανικοβάλλονται στην ιδέα μίας γερμανικής Ευρώπης; Σε σημείο μάλιστα που να αναρωτιούνται έντρομοι οι ίδιοι οι Γερμανοί, «μήπως η κατά τα άλλα συμπαθέστατη καγκελάριος τους εγκυμονεί έναν νέο Χίτλερ»;   
  

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ.

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ για το Εφετείο Αγρινίου

Μετά τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, ζητώντας και αυτός με τη σειρά του την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος για την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών υποστηρίζει ότι το Π.Δ. 27/2011 που προβλέπει την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο, εκτός του ότι αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ορθολογικής οργάνωσης της Δικαιοσύνης, θα επιδεινώσει παράλληλα και τις συνθήκες λειτουργίας της Δικαιοσύνης και της άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ακόμη, ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει υλοποιηθεί, όπως προβλέπεται, ευρύτερος εθνικός ή έστω ευρύτερος περιφερειακός σχεδιασμός λειτουργίας των δικαστηρίων.

Επίσης, τονίζουν οι δικηγόροι των Πατρών ότι δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις, αλλά υπάρχει επιπλέον και έλλειψη ορθής εκτίμησης των στοιχείων που αφορούν στη γεωγραφική και ποσοτική κατανομή των υποθέσεων που θα υπαχθούν στο νέο Εφετείο Αγρινίου.
  http://www.zougla.gr  

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Συγκροτήθηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Πρόεδρος της Επιτροπής τίθεται ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής και μέλη οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Παππάς, Γιώργος Τσόγκας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Νίκος Γαρουφαλλής, Νίκη Κοκκαλιάρη, Ανδρέας Κελεπούρης και Στάθης Σταθακόπουλος (από την παράταξη της πλειοψηφίας) και Πέτρος Αχιλλεόπουλος, Νίκος Πυλαρινός, Χρήστος Σταυρόπουλος, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Κώστας Παπακωνσταντίνου (από τις παρατάξεις της μειοψηφίας).   

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στην εισήγηση του, αναφέρθηκε......

Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν: «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ = ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
Στοά Τσιριγώτη & Κάνιγγος  (Α΄όροφος)
Ιωάννινα -Τ.Κ.  45444
Τηλ. & Φαξ 2651-0 -64990
e-mail: esagrinio@in.gr
                                                                 
   Ιωάννινα: 27-6-2011
   Αρ.Πρωτ.:38/483


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΗ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ 2011 ΑΠΕΡΓΙΑ»

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΕΣΒΔΕΝ
Συνάδελφε,
Όλα όσα σου λέγαμε και προβλέπαμε τα ζεις με δραματικό τρόπο.
Οι συμπολίτες σου φτωχαίνουν, ο τζίρος σου πέφτει, η ανασφάλεια κυριαρχεί, τα άνεργα παιδιά μας αναζητούν τρόπους να γίνουν μετανάστες, τα χωράφια θυμίζουν κρανίου τόπο, η βιοτεχνία έσβησε,
ο φυσικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται, οι υποδομές της χώρας εκποιούνται.

Συνάδελφε,

Νόμιζες! Ότι είσαι ο εκλεκτός μεσαίος χώρος,
Νόμιζες! Ότι θα τα βολεύεις ότι και να γίνει,
Νόμιζες! Ότι οι δημόσιες σχέσεις σου θα σε σώσουν,
Νόμιζες! Ότι δεν θα «καταντήσεις» εργάτης.

Συνάδελφε,

Σε χαïδεύανε για να κάτσεις φρόνιμα να σε σφάξουν ήμερο και εφησυχασμένο.
Σε βάφτισαν αξιοπρεπή κοινωνικό εταίρο τους για να σπάσουν την κοινωνική........

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο Καζάκης την Παρασκευή το βράδυ γέμισε τη κεντρική πλατεία Αγρινίου απο αγανακτισμένους

Ο Δημήτρης Καζάκης συγκέντρωσε πολύ κόσμο στη κεντρική πλατεία (Δημοκρατίας) Αγρινίου τη Παρασκευή 24-6-11, το βράδυ

Μεγάλη επιτυχία των αγανακτισμένων η συγκέντρωση-συζήτηση στο Αγρίνιο με τον Δημήτρη Καζάκη, όπου αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά στοιχεία της πτώχευσης του Ελληνικού λαού και οι σοβαρές ευθύνες του πολιτικού συστήματος.
Ο έγκριτος οικονομολόγος είπε ότι η διέξοδος από την κρίση για την σωτηρία της χώρας και τους λαού είναι η άρνηση πληρωμών η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, η εθνικοποίηση τραπεζών και παραγωγική αγροτική κ.λ.π. ανάπτυξη στα πλαίσια ελεύθερων διακρατικών συμφωνιών.
Η έξοδος από το μνημόνιο, ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προϋποθέτει ένα παλλαϊκό κίνημα τύπου ΕΑΜ και μια λαϊκή πατριωτική κυβέρνηση.
Έγιναν πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό και άνοιξε πραγματικά ίσως για πρώτη φορά μια αντικαπιταλιστική πολιτική συζήτηση χωρίς να αμφισβητείται κανενός η ιδιαίτερη πολιτική διαδρομή και τοποθέτηση.
Επιτέλους φύσηξε και στο Αγρίνιο ένας ελεύθερος ανατρεπτικός πολιτικός λόγος ανεξάρτητος, καθαρός χωρίς περιστροφές και σκοπιμότητες.
Μπορεί να στενοχωρήθηκαν ορισμένοι με όλα αυτά που αποκάλυπτε ο Καζάκης για τις προδοτικές ευθύνες των κυβερνόντων αλλά έχουν περιθώρια μεταμέλειας! Αρκεί αυτό να γίνει σύντομα….

Αγαπητέ αστυνομικέ!…

Γράφει ο Παπα-Ηλίας

Σε λέω αγαπητό, παρότι…
Όταν έδινα εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, με είχες φιλοδωρήσει με ένα φάκελο ικανό να φράξει το δρόμο τα ζωής μου.

Και φοιτητή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου με μια παρέα συναδέλφων σου μας είχατε δείρει, όσο τραβούσε η όρεξή σας, γιατί φωνάζαμε για το δίκιο.

Σε λέω, λοιπόν, αγαπητό, γιατί μεγαλώσαμε μαζί. Γιατί φάγαμε μαζί το ψωμί της φτώχειας. Δουλεύοντας είκοσι ώρες το 24ωρο, για να καλοτρώει το τεμπελχανείο των πάσης φύσεως παρασίτων.

Πρέπει όμως να σου εξομολογηθώ ότι για ένα χρονικό διάστημα σε μισούσα.

Γιατί σε έβλεπα να κακομεταχειρίζεσαι τ’ αδέλφια μας: Τους αγρότες, τους εργάτες, τη φτωχολογιά. Με τα ροζιασμένα χέρια και τα πονεμένα πρόσωπα. Τη στιγμή, που φωνάζουν για το δίκιο τους. Που μονίμως καταπατούν τα παχύδερμα του κατεστημένου.

Σε μισούσα. Γιατί σε έβλεπα σαν τους γενίτσαρους. Που οι Τούρκοι τους άλλαζαν την πίστη, τη συνείδηση και την καρδιά. Και τα έκαναν τους φοβερότερους εχθρούς εκείνων, που τα γέννησαν. Για ν’ απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα πλούτη, που άρπαζαν απ’ τους σκλαβωμένους λαούς. Όπως σήμερα απ’ τον ελληνικό λαό οι βδέλλες της ολιγαρχίας.

Μετά όμως έπαψα να σε μισώ. Γιατί κατάλαβα πως δεν είσαι ο θύτης αλλά το θύμα.

Αφού τ’ αφεντικά σε μεταχειρίζονται, όπως θέλουν, αλλά δεν σε πληρώνουν ανάλογα με τις ανάγκες σου. Και την επικίνδυνη, συνήθως, εργασία, που κάνεις.

Κι ακόμη, γιατί είσαι παγιδευμένος. Αφού έχουν ριζώσει μέσα στη συνείδησή σου.........

Επιτέλους Πληρωμή Ενισχύσεων 144 και στους Καπνοπαραγ​ωγούς Αιτωλ/νίας​

Ευθυμία Καραπάνου Κολοβού
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου

Διαβάσαμε σε ανακοινώσεις, ότι επιτέλους οι Καπνοπαραγωγοί της Αιτωλ-νίας, θα πληρωθούν μέχρι αρχές Ιουλίου τις ενισχύσεις του μέτρου 144. Πότε έλεγαν τον Μάιο πότε τον Ιούνιο, κάποια στιγμή όμως θα πλήρωναν, θέλανε δεν θέλανε. Επερωτήσεις έκαναν βουλευτές από πολλούς νομούς.


Όλα φαινομενικά καλά θα έλεγε κάποιος, αλλά όμως αλλού είναι το ζήτη-μα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του Υπουργείου.

Η πρώτη πληρωμή ενίσχυσης, βλέπουμε ότι αφορούσε 12456 από τους 41.460 δικαιούχους. Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι προέρχονται από όλη την Ελλάδα και επιλέχθηκαν ΛΕΝΕ.. με τυχαία σειρά. Το συνολικό ποσό της πρώτης δόσης που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των ανωτέρω ανέρχονταν στα 28,1 εκ €.

Από τους παραπάνω 12456 δικαιούχους, οι Αιτωλοακαρνάνες καπνοπαραγωγοί................

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μέχρι να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα σκάνε βόμβες στο χώρο του ποδοσφαίρου


Μας έκανε καχύποπτους η σύμπτωση της αποκάλυψης ενός γνωστού από χρόνια σκανδάλου τις μέρες που κουβεντιάζεται το μεσοπρόθεσμο ώστε να ψηφιστεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Θα μπορούσε να 'ναι και τυχαία αλλά έρχεται σήμερα η αθλητική εφημερίδα «Goal news» και πετάει καινούργια βόμβα αποκαλύψεων.

Μετά λοιπόν τις συλλήψεις για το κύκλωμα με τους στημένους αγώνες, η δικαιοσύνη ερευνά ένα καινούργιο σκάνδαλο, το οποίο αφορά ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Λευκά συμβόλαια ποδοσφαιριστών με τεράστια φοροδιαφυγή!

Σύμφωνα με την εφημερίδα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη άλλα 170 άτομα,πολλά εκ των οποίων είναι τα ίδια με αυτά που εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι παράγοντες που εμπλέκονται προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα (μεγάλα) ποσά στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας με τους παίκτες που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη «λευκών» συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν κάτω από το τραπέζι και στα συμβόλαια αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να φοροδιαφεύγουν αμφότεροι τεράστια ποσά.

Ελπίζουμε μετά την Τετάρτη που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τελειώσει η ιστορία του μεσοπρόθεσμου να μην ξαναμπούν στα συρτάρια οι έρευνες των Δικαστικών αρχών και να υπάρξει έστω και με καθυστέρηση η πολυπόθητη κάθαρση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 – 29 ΙΟΥΝΗ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μεσολόγγι 25/6/2011

Δεν πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή των «Αθλίων»

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην παραγωγή, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, απεργούν και διεκδικούν. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή τη μάχη.

Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε συνειδητό αγωνιστικό διεκδικητικό αγώνα με πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η ηττοπάθεια, ο φόβος και ο πανικός είναι τώρα στην πλευρά της κυβέρνησης και όλων όσων ονειρεύονται μια κοινωνία ακραίων ταξικών ανισοτήτων με φτώχεια και περιθωριοποίηση.

Το εγχώριο Θατσερικό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κοινωνικής εξαθλίωσης που γυρίζει το κοινωνικό ρολόι έναν αιώνα πίσω, ΔΕΝ μπορεί να περάσει και ΔΕΝ πρέπει να περάσει, ΔΕΝ πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή των «Αθλίων».

Το κύμα της κοινωνικής αγανάκτησης που εκφράζεται με ποικίλους τρόπους (πλατείες κ.λπ.) προσθέτει νέα ποιοτικά στοιχεία σε αυτό τον αγώνα. Λειτουργεί σαν επιταχυντής μεγάλων κοινωνικών ανακατατάξεων και διεργασιών.

Στις 28 και 29 Ιούνη μιλούν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Ρίχνουν στα........

ANAKOIΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥ για την 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Απ' το χωράφι και τα χωριά στις πλατείες των πόλεων!

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν, με τα τρακτέρ τους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Να πάρουν τα τρακτέρ τους και να «κατέβουν» από τα χωριά στις πόλεις, για να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 28 και 29 Ιούνη, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, η ΠΑΣΥ αναφέρει:

«Αγρότες - Αγρότισσες
Τα νέα μέτρα που συνοδεύουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απειλούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στη μικρομεσαία αγροτιά. Αποτελεί άμεση ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγρότες να απαντήσουν στη σφοδρή και ανελέητη επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους κυβέρνηση - τρόικα, με την οργάνωση της πάλης και σε αγωνιστική συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των μικρομεσαίων αγροτών στις 48ωρες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

-- Για να είναι μαζική, καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμά μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.

-- Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης, μέσα από τους αγώνες μας, αυτών των βάρβαρων μέτρων, ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους, τα ψηφίσουν.

Να δοθεί η απάντηση που χρειάζεται στα εκβιαστικά τελεσίγραφα της κυβέρνησης και σε όλους εκείνους που σερβίρουν για μονόδρομο την εξαθλίωση του λαού. Οσοι ανασχηματισμοί και να γίνουν, η πολιτική της κυβέρνησης θα παραμένει......

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη την σύσταση και την συγκρότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Η συνεδρίαση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

1. Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. (εισηγητής :Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας)

2. Συγκρότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. (εισηγητής :Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας)

3. Σύσταση Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και.......

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΙΧΩΝΙΑΣ 8 – 9 – 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

στην αρχαία Θεστία Αιτωλίας
[ Βλοχός Καινουργίου Δήμου Αγρινίου ]

Θεματική Συνεδρίου :


ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

Ο πολλαπλασιασμός τόσο των αρχαιολογικών ανασκαφών όσο και των ιστορικών πηγών στον τοπικό μικρόκοσμο, έχουν στρέψει πλέον υποχρεωτικά το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής Κοινότητας στην μελέτη της Τοπικής Ιστορίας σε όλες της τις εκφάνσεις (Κοινωνία, Ιστορία, Λαογραφία, Οικονομία) και της Τοπικής Αρχαιολογίας.

Απόδειξη τούτου, περιοριζόμενοι στον Ελλαδικό χώρο, αποτελεί η κατά γεωγραφικά διαμερίσματα έρευνα των Αρχαιολογικών Σχολών και των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Λαογραφίας, καθώς και των............

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ