Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Εντατικοποίηση του καθαρισμού των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης καθώς και των κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Αγρινίου.

Στην παρουσίαση της εν εξελίξει πολιτικής εντατικοποίησης του καθαρισμού των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, με την ενεργοποίηση και δεύτερου ειδικού οχήματος/πλυντηρίου καθώς και τη χρήση καθαριστικών για την....
απόσμησή τους, προχώρησε, την Τετάρτη 20/7/2016, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Α. Καλαμπαλίκης.
Ταυτόχρονα με τις ενέργειες αυτές, οι οποίες, όπως υπογράμμισε ο κ. Καλαμπαλίκης, γίνονται για πρώτη φορά στο Δήμο Αγρινίου, και σε ότι αφορά στους κάδους ανακύκλωσης για πρώτη φορά πανελλαδικώς, ξεκινούν εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης κοινοχρήστων χώρων από αυτή την Κυριακή, 24 Ιουλίου, και κάθε Κυριακή, από τις 6 έως τις 11 π.μ. 

Οι δράσεις καθαρισμού των κάδων απορριμμάτων θα επεκταθούν, επίσης για πρώτη φορά, και στις Δημοτικές Ενότητες Παρακαμπυλίων και Παναιτωλικού, ενώ, όπως είναι αυτονόητο, θα συνεχιστούν στο σύνολο του Δήμου. 

Ειδικότερα, στο κέντρο του Αγρινίου, οι κάδοι θα πλένονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη ενώ, στις οδούς που υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση και οι υπηρεσίες εντοπίζουν πρόβλημα δυσοσμίας, ο καθαρισμός θα επαναλαμβάνεται και κάθε Πέμπτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καθαρισμός θα γίνεται πλέον κάθε δέκα μέρες (έναντι είκοσι με εικοσιπέντε σήμερα).

Υπενθυμίζεται ότι κάθε ειδικό όχημα/πλυντήριο έχει τη δυνατότητα πλυσίματος 150 έως 170 κάδων ημερησίως και, όπως είναι αυτονόητο, με την προσθήκη και του δεύτερου οχήματο,ς ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.

Επιπροσθέτως, και με στόχο τη μείωση της δυσοσμίας, τα συνεργεία του Δήμου θα ψεκάζουν τους κάδους με ειδικό αποσμητικό και απολυμαντικό υγρό, το οποίο θα προμηθευτούν και οι Πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, θα αντικαθίστανται οι κάδοι που έχουν υποστεί ζημιές από καινούργιους.

Ο κ. Καλαμπαλίκης τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και συμμετοχής όλων προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη, πολύ σημαντική για την καθημερινότητα δράση, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησε τη συνεργασία των επαγγελματιών, αλλά και όλων των δημοτών, ώστε να μην ρίχνονται στους κάδους ζωικά υποπροϊόντα, γεγονός που αυξάνει δραματικά τη δυσοσμία και καθιστά ταυτόχρονα αναποτελεσματική κάθε ενέργεια του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ