Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Παρουσίαση φωτογραφικού αρχείου Γιώργου Ρίζου: Κτίριο Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου. "πρώην Λαχαναγορά "

Ο Κώστας Ρίζος - φωτογράφος - γιος του Αγρινιώτη φωτογράφου Γιώργου Ρίζου θα παρουσιάσει την Τετάρτη 17-6-2015 και ώρα 8,30μμ το φωτογραφικό αρχείο του πατέρα του με θέμα την Βυζαντινή Αιτωλοακαρνανία. Η... 
παρουσίαση θα γίνει στον χώρο της 3ης ετήσιας έκθεσης φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας Αγρινίου art8. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΖΟΣ
Γεννήθηκε το Μάη του 1938 στην Κλεπά Ορεινής Ναυπακτίας. Μεγάλωσε στο Αγρίνιο όπου τελείωσε το Δημοτικό σχολείο και τέσσερα χρόνια από το τότε εξατάξιο Γυμνάσιο. Το 1954 ακολούθησε στην Αθήνα τον μεγαλύτερο αδελφό του Δημήτρη, ο οποίος εργαζόταν ως φωτογράφος αρχαιοτήτων και μυήθηκε στα μυστικά της φωτογραφίας.
Συνεργάστηκε με επιφανείς αρχαιολόγους όπως το ζεύγος Καρούζου, τον Μηλιάδη, τον Χατζιδάκι, τον Πλάτωνα, τον Ρωμαίο και άλλους. Φωτογράφισε εκθέματα των μεγαλύτερων μουσείων της Ελλάδας διατηρώντας επαγγελματική έδρα στα Εξάρχεια και μετέπειτα στο Χαλάνδρι. Το 1966 επέστρεψε στο Αγρίνιο όπου με την προτροπή του Θωμά Μποκόρου, μετέπειτα του Θανάση Παλιούρα και του Σωτήρη Κίσσα, φωτογράφησε τα μνημεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας. 
Το 1986 συνεργάστηκε με την επιγραφολόγο Claudia Antonetti και πέτυχε να διασώσει φωτογραφικά πολλά μνημεία του νομού μέσω αντίστοιχων εκδόσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το 1995 το μουσείο Μπενάκη αγόρασε για το φωτογραφικό του αρχείο τμήμα του φωτογραφικού αρχείου του Ρίζου με θέμα την Βυζαντινή Αιτωλοακαρνανία. 
Πέθανε το 2008 στα εβδομήντα του χρόνια αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο αρχείο - με το μεγαλύτερό του μέρος αδημοσίευτο, με την επιθυμία να συντηρηθεί και να προβληθεί ως πολιτιστική παρακαταθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ