Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Βάσεις 2015: Σε ποια ΑΕΙ και ΤΕΙ μπαίνεις με λιγότερα από 5.000 μόρια

Ξεκαθαρίζει σίγά σιγά το τοπίο για το που θα κινηθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής καθώς το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σήμερα τα στατιστικά των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων 2015.
Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι  162 υποψήφιοι (σε ποσοστό 0,51) έγραψαν μεταξύ 19-20 στη Θεωρητική Κατεύθυνση, μόλις 223 στη Θετική σε όλα τα...
μαθήματα, 13 στην Τεχνολογική (Τεχνολογίας και Παραγωγής) και 183 στην Τεχνολογική και τον τομέα (Πληροφορικής Υπηρεσιών).
Στο 1ο πεδίο η κακή απόδοση στα δύο από τα τέσσερα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης πρέπει να κάνουν τους υποψηφίους να περιμένουν πτώση των βάσεων σε σχολέ όπως οι Νομικές, κάποιες Παιδαγωγικές και προσχολικής ηλικίας αλλά και σε σε τμήματα όπως Κοινωνικής Θεολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κοινωνιολογίας και Θεατρικών Σπουδών, όπου έχουν δοθεί περισσότερες θέσεις εισακτέων, η πτώση θα είναι μεγαλύτερη.
Υποσημείωση για τις Νομικές
Η Νομική της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα έχει μικρότερη πτωση από αυτή της Κομοτηνής.
Καθώς η αύξηση των θέσεων υπάρχει στα τμήματα της Κοινωνιολογίας, η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη κατά σειρά στο Πανεπιστήμιο Αιγίου, μετά στο τμήμα της Κρήτης και η πιο μικρή θα είναι στο Πάντειο.
Στο 2ο και 4ο πεδίο οι υποψήφιοι πρέπει να περιμένουν βουτιά στις βάσεις εισαγωγής αρκετών πρωτοκλασάτων σχολών που περιλαμβάνονται όπως δείχνουν οι κάκιστες βαθμολογικές επιδόσεις οι τελευταίες στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Μαθηματικά και Φυσική). θα υπάρχει ελεύθερη πτώση των βάσεων σε αρκετά περιζήτητα και υψηλόβαθμα πολυτεχνικά τμήματα, όπως Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών Μηχανολόγων Μηχανικών, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις έχουν μειωθεί. Μεγάλη θα είναι η πτώση και στις σχολές , μεσαίων βαθμολογιών του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, όπως οι Φυσικομαθηματικές.
Στο 3ο Πεδίο θα υπάρξει σημαντική υποχώρηση των βάσεων για τα δεδομένα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου. Η πτώση θα είναι εξαιτίας των αισθητά χειρότερων επιδόσεων που διαγράφονται στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (Βιολογία), αλλά και σε άλλα δύο μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης.Ιατρικές .
Ιατρικές κτηνιατρικές
Φαίνεται πως οι βάσεις πιέζονται προς τα κάτω στα πλέον υψηλόβαθμα τμήματα της Ιατρικής, στις Κτηνιατρικές, Φαρμακευτικές  και Οδοντιατρικές Σχολές. Ανάλογη αναμένεται η εικόνα για τα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΤΕΙ, όπως Νοσηλευτικής, Διατροφής και Διαιτολογίας.
Τέλος στο 5ο πεδίο φαίνεται πως θα είναι το μονοαδικό που οι βάσεις θα κρατηθούν στα επίπεδα του 2014


Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) αναρτήθηκαν την Τρίτη 23-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ