Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Πρεμιέρα με νίκη στο 91` για τον ΟΦΗ του Γκατούζο

ΟΦΗ και Παναιτωλικός όδευαν προς το 0-0, αλλά στις καθυστερήσεις... μίλησε ο Αντώνης Πετρόπουλος, χαρίζοντας τη νίκη στους Κρητικούς του Τζενάρο Γκατούζο! 
Σε όλο το ματς είχε τον έλεγχο και ειδικά στο πρώτο μέρος έφτασε πολλές φορές κοντά στο να σκοράρει. Έτσι στον ΟΦΗ ίσως είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως δούνε και πάλι να επαναλαμβάνεται το άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που χάνει ευκαιρίες, να δέχεται τέρμα. Αυτό θα μπορούσε... να γίνει, αν στις καθυστερήσεις δεν... χτυπούσε ο Πετρόπουλος. Ο έμπειρος επιθετικός πήρε την μπάλα, την κατέβασε ωραία και με μια κίνηση αλλά Βιέρι, την έστειλε στα δίχτυα του ανίκητου ως τότε Ράφαελ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.
Οι Κρητικοί έστω και την τελευταία στιγμή κατάφεραν να κάνουν ποδαρικό με τρίποντο, ενώ οι Αγρινιώτες είδαν να χάνουν τον έναν έστω πόντο και να φεύγουν από την Κρήτη χωρίς να έχουν απολύτως τίποτα στις αποσκευές τους.

Πήγε να κερδίσει η ζέστη

Αν τελικά ο Πετρογκόλ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει, θα λέγαμε πως στο Γεντί Κουλέ νικήτρια ήταν η ζέστη και η υγρασία. Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες δεν βοήθησαν καθόλου τις δύο ομάδες να παίξουν όπως θα ήθελαν ή και μπορούσαν, όμως εκεί που όλα έδειχναν πως θα τελειώσει η αναμέτρηση χωρίς τέρμα, ήρθε το 1-0 για να έρθει και το τρίποντο στον ΟΦΗ.

Ένα γκολ που πανηγύρισε με την ψυχή του ο Τζενάρο Γκακούτο, με τον Ιταλό που ξεκίνησε με το... δεξί στο πάγκο των Κρητικών, να μπαίνει μέσα και να θυμίζει στους πανηγυρισμούς τον Σα Πίντο.

Μόνο ο ΟΦΗ στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος, όπου στο Γεντί Κουλέ υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτός ήταν ο ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι και αν δεν είχαν πέσει επάνω σε έναν εξαιρετικό Ράφαελ, θα είχαν καταφέρει να πετύχουν ένα τουλάχιστον γκολ. Στο διάστημα αυτό και ειδικά μετά το 20' οι Αγρινιώτες δεν έκαναν απολύτως τίποτα, δεν έφτασαν ούτε μισή φορά με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία και το ημίχρονο τελείωσε με τους γηπεδούχους να έχουν εννιά τελικές, έναντι καμίας των φιλοξενούμενων.

Δύο μάλιστα ήταν και οι μεγαλύτερες, αρχικά στο 38' με τον Πετρόπουλο να κάνει το σουτ και τον Ράφαελ να διώχνει εξαιρετικά και εν συνεχεία στις καθυστερήσεις του πρώτου. Εκεί που ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού νίκησε αρχικά τον Μιλιάζες σε εκτέλεση φάουλ και στην συνέχεια τον Περογαμβράκη σε τετ α τετ, κρατώντας με αυτοθυσία το μηδέν.

Τίποτα στο δεύτερο, μέχρι να... χτυπήσει ο Πετρόπουλος

Στο δεύτερο μέρος με την υγρασία να είναι ακόμα μεγαλύτερη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε περισσότερο και για να δεις φάση, έπρεπε να κάνεις... αίτηση. Ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο 0-1 με τον Λοριά να νικά τον Καπέλ και να κρατάει το μηδέν, ενώ ο ΟΦΗ έκανε το ίδιο στο 83' με τον Ράφαελ να κερδίζει και πάλι τους Κουτσιανικούλη και Μακρή. Έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις, όπου μια εξαιρετική κίνηση σέντερ του Πετρόπουλο και ένα διαγώνιο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς από τους γηπεδούχους.

MAN OF THE MATCH: Κάνει εξαιρετική κίνηση, σκοράρει με όμορφο σουτ και όλα αυτά στις καθυστερήσεις, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ε τι να έκανε παραπάνω ο Πετρόπουλος για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα;

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Έτσι είναι ο ρόλος του τερματοφύλακα. Όσο και να πιάσεις, αν η μπάλα μπει στα δίχτυα, ελάχιστοι θα πουν πως πήγες καλά, αν και σήμερα ο Ράφαελ τα πήγε όντως εξαιρετικά και αν ο Πετρόπουλος δεν έκανε το 1-0, θα ήταν σίγουρα ο πολυτιμότερος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο Παναιτωλικός από την μέση και μπροστά. Οι Αγρινιώτες δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση, εκτός θα λέγαμε από μία φάση και παρότι δέχθηκαν το γκολ στις καθυστερήσεις, δεν μπορούν να μιλάνε για αδικία με την σημερινή τους εμφάνιση.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην γκάφα θα βάλουμε το γύρισμα του Κουτρουμάνου προς τον Ράφαελ και παρότι ο τερματοφύλακας της ομάδας του πρόλαβε και έδιωξε, μιλάμε σίγουρα για το λάθος του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Από τις λίγες φορές που σε αγώνα Σούπερ Λίγκας ο διαιτητής περνάει εντελώς απαρατήρητος, δείγμα του ότι τα πήγε εξαιρετικά. Μπράβο στον Τριτσώνη γιατί, όταν λες για τα άσχημα, θα πρέπει να πεις και τα μπράβο μόλις τα ξίζουν.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΟΦΗ ήταν ξεκάθαρο πως όχι ότι το ήθελε περισσότερο, αλλά μπορούσε να το κερδίσει. Οι Κρητικοί κόντρα στον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα του Τζενάρο Γκατούζο, θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει πιο εύκολα και γρήγορα, δεν τα παράτησαν και η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις. Κρίμα για τους Αγρινιώτες που έχασαν τα πάντα σε αυτό το σημείο, αλλά κρίμα θα ήταν και για τους Ηρακλειώτες να μην είχαν πάρει το τρίποντο...

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μεϊτέ, Μιλιάζες (Κουτσιανικούλης 80'), Αρτόλα (Λαμπρόπουλος 71'), Στάθης, Μακρής, Ραζάκ, Περογαμβράκης, Πετρόπουλος.

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κουτρομάνος, Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν, Κόρμπος, Μαρτίνες (Θεοδωρίδης 92'), Παπουτσιγιαννόπουλος (Ρουμπουλάκου 63'), Καπέλ, Μύγας (Καλογέρης 46'), Άλβες.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα και το γκολ του αγώνα του Γεντί Κουλέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ